Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Κούνησε μαντήλι» στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ουρσουζίδης και πήγε στο ΚΚΕ

«Βρίσκομαι εδώ για να εκπληρώσω ένα χρέος - Θέλω να τιμήσω τους αγώνες του ΚΚΕ»

Μια ακόμη ηχηρή αποχώρηση μετράει από το δυναμικό του ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Μετά την φυγή της Φρόσως Καρασαρλίδου, η οποία συμπορεύτηκε με τη Νέα Αριστερά, ένας ακόμη πρώην βουλευτής της θητείας 2015-2019 κούνησε μαντήλι και την έκανε για... άλλες πολιτείες! 

Ο λόγος για τον Γιώργο Ουρσουζίδη, ο οποίος συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ και απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Γ.Γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Να θυμίσουμε πως ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός, αρχικά είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του 2010, με τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη, που στηριζόταν επισήμως από το ΠΑΣΟΚ, στην συνέχεια πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου και εξελέγη βουλευτής από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019, ενώ πλέον ανήκει στο Κουμμουνιστικό κόμμα.

Ακολουθεί η πολιτική τοποθέτηση του κ. Ουρσουζίδη:

«Οι λόγοι που η χώρα μας έφτασε στη χρεοκοπία το 2010 είναι πολλοί και μπορεί να αναλυθούν με διαφορετικούς τρόπους. Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ότι εκείνοι που διοίκησαν τη χώρα φέρουν τη μεγάλη ευθύνη, αν όχι την αποκλειστική! Αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να αντιληφθούν πού οδηγούν τη χώρα ή αδιαφόρησαν προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία και με πλήρη επίγνωση οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή!

Ό,τι ακολούθησε, ό,τι επέβαλαν οι δανειστές, ήταν συνέπεια ακριβώς αυτής της επιλογής και είχε δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία και φυσικά στην κοινωνία. Όλοι οι κοινωνικοί δείκτες και ιδιαίτερα εκείνοι που αφορούν τη φτώχεια και την ανεργία -ιδιαίτερα την ανεργία των νέων- έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα μέσα του 2014, το ποσοστό ανεργίας ήταν πάνω από 26% (που αντιστοιχεί σε 1.300.000 ανέργους) και για τους νέους έφτανε στο 52%, ενώ η φτώχεια αφορά πλέον στο 23% του πληθυσμού, ''χτυπά'' κυρίως τα πολυμελή νοικοκυριά, τους οικονομικά μη ενεργούς και τους ηλικιωμένους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι από το 2010 είχαμε και έχουμε νοικοκυριά που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη και Ενέργεια - δικαιώματα υποτίθεται θεμελιώδη για την ΕΕ.

Η Υγεία και η Παιδεία, με τα πρόσφατα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πέρασαν στα χέρια των "επιχειρηματικών ομίλων", δηλαδή στη σχέση "κόστους - οφέλους". Τα αποτελέσματα αυτών των "πρακτικών" τα βιώσαμε βαθιά στο πετσί μας. Το κόστος των μεγάλων δημοσίων έργων, που κατά κανόνα εκτελούνται από "επιχειρηματικούς ομίλους", κυμαίνεται -σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες της ΕΕ- από 7 έως 12 φορές πάνω από το πραγματικό κόστος των έργων. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερο, άλλωστε αυτός ήταν ένας κλασικός τρόπος λεηλασίας του μόχθου των πολιτών και εκ των βασικών αιτιών που χρεοκόπησε η χώρα.

Αποτέλεσμα αυτών ακριβώς των "πρακτικών", της λεηλασίας ενός ολόκληρου λαού, ήταν οι τραγικές καταστάσεις που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η χώρα. Αρκετοί πολίτες στράφηκαν στους ακροδεξιούς λαϊκιστές και στα νεοναζιστικά μορφώματα, όχι μόνον στη χώρα μας, το φαινόμενο πλέον αφορά σε ολόκληρη την ΕΕ, ακόμη και για κράτη με παράδοση στην ανοχή σε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω το ΚΚΕ, ως την πλέον αξιόπιστη πολιτική δύναμη για:
  • Πρόσβαση στην εργασία.
  • Πρόσβαση στην Υγεία, για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
  • Πρόσβαση στην Παιδεία, για όλους ανεξαιρέτως τους νέους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση.
Και φυσικά, βρίσκομαι εδώ για να εκπληρώσω ένα χρέος, για να τιμήσω τους αγώνες που το ΚΚΕ έδωσε για την ελευθερία της πατρίδας μας, για τους χιλιάδες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για Δημοκρατία, για την ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε νεοναζιστικό μόρφωμα. Αυτή είναι η προτεραιότητα, απ’ αυτό έχει απόλυτη ανάγκη η ΕΕ - από οξυγόνο!».

26 σχόλια:

  1. Γνήσιος μοντέρνος πολιτικός,αν δε γυρίσεις όλα τα κόμματα πως θα ξες σε τι πιστεύεις;;σωστός ο χωριανός. Λίγα μείνανε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον σε αντίθεση με σένα που περνώντας τα χρόνια πας προς τα δεξιά και το βολεμα.

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμη ,εσύ ξέρεις τι πιστεύεις ,το θέμα είναι αυτόν που ακολουθείς πρεσβευει αυτά πίστευες τώρα ? Και ξαναρωτώ ποιος από τους Κούλη ,Στέφανο,Ανδρέα και Βελόπουλο πιστεύουν αυτά που πίστευαν προ οκταετίας.

      Διαγραφή
    3. Σε βόλεψε πουθενά και σκίζεις το καλσόν σου;εγώ αδερφούλη σε σχέση με εσένα δε βολευτηκα πουθενά ,απλά πες μου,εσύ έχεις δικαίωμα ψήφου;αλήθεια; Ψηφίζεις πρόσωπα;κόμμα;ιδεολογία; Ο χωριανός πήγε από σοσιαλισμό σε αριστερισμό σύχρονο και τώρα σε αριστερό σκληρό.,για πες μου εσύ που πήρες το lower με Α ποιος από τους 2 μας είναι για συνταγογράφηση αυλή;

      Διαγραφή
    4. Εσύ χωρίς αμφιβολία.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος 8:37 πέφτει καρπαζια που σου πάει σύννεφο,μήπως να το ξανασκεφτείς;

      Διαγραφή
  2. και επειδή ήσουν βουλευτής το 2015-2019 δε ξεχάσαμε το "σεντόνι" με τα ακίνητά σου στο πόθεν έσχες, τις Πρέσπες, κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθείς κρίνεται απο τις πράξεις του, ακόμα και αν πρόκειται για πολιτικό τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφε κράτα σημειώσεις απο ποια κόμματα περνάς να μην κάνεις κάνα λάθος και ξαναπεράσεις απο κανένα.
    Φιλικά ενας παλιός σύντροφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ως πρωταπριλιάτικη είδηση είναι αποδεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια, ε;

    Το βουλγαρικού ιδίωμα Μακεδονική γλώσσα, ε;

    Εθνικότητα Μακεδονική οι αλβανοβουλγαροσλαβογυφτοι, ε;

    ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΓΙΏΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν είσαι που πας για βενζίνη και φθηνά τρόφιμα και ρούχα στα Μπίτολα?τώρα το παίζεις μακεδονοβλαχος?

      Διαγραφή
    2. Προς τον 10.48
      Στο μυαλό (!) του συριζοπροδοτη, όποιος επισκέπτεται μπουρδέλα, θεωρεί απόλυτα φυσικο η μανα και η αδελφή του να εξασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα.

      ΣΥΡΙΖΑ
      Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

      Διαγραφή
  8. Exi pesi pina megali. Ntropi ixnos de fenete. Tanapu ellada den tha pethanis pote. Afton kapioi ton psifisane k tha ton xanapsifisun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αλλη μια φορα πονηρος ο πολιτικος γενιτσαρος.Βλεποντας οτι στις επομενες εκλογες μπορει και να < κατσει > η εδρα στο Κ.Κ.Ε, επιασε στασιδι απο τωρα. Ερχομενος πρωτος και μπροστα και απο εναν αλλο δυεκδυκιτη της θεσεις αυτης, < αριστερο με δεξιες τσεπες>, γνωστο και μη εξαιρετεο , και σκοπιμος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΕΧΩΝ τον τελευταιο καιρο απο τα πολιτικα γεγονοτα. Αγαπητε και ας πουμε < συντροφε >, σε αυτην την ηλικια 63 ετων, μονο με αυτο το κομμα θα μπορουσες να πας για να κλεισεις την ανυπαρκη και αφανης πολιτικη διαδρομη σου.Μονο που ξεχνας προφανως και λογω ηλικιας κατι, το Κ.Κ.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι εχω να σου πω μονο αυτο, αυτο που ειπατε σε εμας ολοι εσεις, ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει από τέτοιες πονηριές, έχει σκληρό πυρήνα, σιγά μην τον αφήσουν να πάρει οποιοδήποτε πόστο.
      Αυτοί δεν δίνουν ούτε ευκαιρία σε περιπλανώμενους πολιτικούς.

      Διαγραφή
  10. Ο σταλινοφασισμός ίδιος σε όλα τα αριστερά κόμματα …. μικρή σημασία έχει η ονομασία του κάθε αριστερού κόμματος …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τον έχεις ζήσει και τον ξέρεις μάλλον παππού,θα θυμάσαι τον λεβέντη τον Γιώργη στα τέλη του 60,μεσήλικας ήσουν και την φωτό του αγαπητού σου Φύρερ δεν την είχες βγάλει από τον τοίχο ακόμη.

      Διαγραφή
  11. Πάντως ψήφους στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να φέρει. Ότι παραπάνω πάρει ο Κουτσούμπας ακόμα και στην Ημαθία θα είναι με το σπαθί του και τις ατάκες του που παίζουν στο λούμπεν youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ειναι ο πρωτος....ξεχασατε πολλα σας φιλαρακια που κανουν το γιατανακι στην πολιτικη....δυστυχως επτωχευσαμε απο ιδεολογια και το ριξανε στην παραδολογια κοινως πλανοδιοι πολιτικοι με επαγγελμα την πολιτικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μιχαλάκη μας εννοείς;

      Διαγραφή
    2. και αυτον .... που ταιζε τυρι σε πολλους μας...κοινως μπουρδες

      Διαγραφή
  13. Κι αν αποτύχεις υπάρχει κι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΎΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ