Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Ιταλικού δήμου και ο πρόεδρος της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας και πρώην φιλέλληνας Δήμαρχος, Marco Galdi, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Βέροιας Γιάννης Χασιώτης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Βέροιας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος και συνεργάτης του Δημάρχου Βέροιας, Δέσποινα Βογιατζόγλου.
Στον χαιρετισμό τους οι δύο Δήμαρχοι, αναφέρθηκαν στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δύο δήμους, τα κοινά γεωγραφικά χαρκτηριστικά και στην σπουδαιότητα της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, της βιομηχανίας, του τουρισμού κτλ.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης ανέγνωσε το πρακτικό της αδελφοποίησης στην ελληνική γλώσσα και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη μετάφραση καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ανέγνωσε το πρακτικό στην ιταλική γλώσσα.
Ακολούθησε η υπογραφή των πρακτικών από τους δύο Δημάρχους, καθώς και η ανταλλαγή συμβολικών και αναμνηστικών δώρων.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και τη Σχολική Χορωδία Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου καθώς και ερμηνεία τραγουδιών στο φουαγιέ του Δημαρχείου όπου και ακολούθησε κέρασμα, παραδοσιακά και τοπικά λουκούμια και τσίπουρο.
Δείτε φωτογραφίες:
Οι επιτυχίες του κ.Δ Δημάρχου μας είναι απίστευτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως να είναι και έτσι, αλλά καλό θα ηταν κάποια στιγμή να μας παραθέσει αναλυτικά κάποιος, τους λόγους για τους οποίους επελέγη η πόλη αυτή της Ιταλίας για αδελφοποίηση, έτσι ώστε να καταλάβουμε τι θα μας ωφελήσει και σε ποιους τομείς συγκεκριμένα. Όχι αόριστα και γενικά.
ΔιαγραφήΤι έχει η πόλη αυτή που δεν έχουμε εμείς και χρειαζόμαστε να πάρουμε, τι θέλουν αυτοί και το έχουμε εμείς και μπορούμε να τους το δώσουμε ; Ποιά η μελέτη σκοπιμότητας ;
Μήπως απλά γίνονται χατήρια κοινών γνωστών για εκδρομές και δημόσιες σχέσεις ;
Δεν ερωτώ με κακή διάθεση αλλά θα πρέπει να τα γνωρίζουμε, διότι και με τις άλλες αδελφοποιησεις του εξωτερικού δεν είδαμε κάποια ωφέλιμη και κυρίως οικονομική συνεργασία.
Πίτσα - Φασουλονταβάς 1 - 1.
ΑπάντησηΔιαγραφήβαστάτε τώρα τεφτέρι ποσοι και πότε θα πάνε ιταλία με δικά μας εξοδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ η πολιτική της γείτονας Ιταλίας δεν ηταν φιλική προς τα συμφέροντα της Ελλάδας, σχεδόν πάντα ενάντια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπερβάλουμε εάν βασίζουμε και ελπίζουμε πολλά σε παρόμοιες σχέσεις.
Η επιλογή της πόλης της Ιταλίας προέκυψε με βάση τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι δύο περιοχές στους τομείς του παραγωγικού τομέα (γεωργία και μεταποίηση), της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αδελφοποιήσεις έχουν στόχο την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας ακριβώς στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου αλλά και στην εμπέδωση από τους λαούς της ευρωπαϊκής ταυτότητας, πέραν δλδ της εθνικής. Στη πόλη καβα ντε τιρρέννι είναι ενεργός ένας φιλλεληνικός σύλλογος με έντονη δράση. Τέλος, και ίσως σημαντικότερο απ' όλα, το γεγονός ότι εκεί φιλοξενήθηκε για ενάμισι μήνα η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση, επιστρέφοντας από τον Λίβανο και πριν γυρίσει στην Αθήνα. Ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης εκεί έγραψε το ποίημα του "ο τελευταίος σταθμός" καθώς ως διπλωματικός υπάλληλος ακολουθούσε την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλοί ιστορικοί δεσμοί με τον τόπο τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι λέτε ρε ;
Διαγραφήκαι επειδή ο Σεφέρης έγραψε εκεί ένα ποίημα κάναμε αδελφοποίηση χωρίς σχέδιο οικονομικών συναλλαγών ;
Παραδόσεις και τουρισμό θα μπορούσαμε να ελπίζουμε από όλο τον κόσμο, εμπορικές κλπ συναλλαγές όμως δεν μπορούμε να έχουμε με όλο τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και στόχευση σε προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουμε και χρειαζόμαστε. Άρα ψάχνουμε σε μέρη πολύ διαφορετικά από την πόλη μας. Η πόλη αυτή έχει το ίδιο γεωγραφικό πλάτος με εμάς το ίδιο κλίμα και τα ίδια προϊόντα, άρα μια από τα ίδια.
Κοινός μάλλον τζίφος.
Μη μιλάς γενικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙστορικά ίχνη έχουν οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο άρα άκυρο το επιχείρημα.
Σύλλογοι Ελληνικοί υπάρχουν επίσης σε όλο τον κόσμο άρα άκυρο και αυτό το επιχείρημα.
Κοινά χαρακτηριστικά παραγωγικού τομέα (γεωργία και μεταποίηση), μα εάν έχουμε ίδια παραγωγή τι να τους πουλήσουμε και τι να πάρουμε ; Σκοπός είναι να μην έχουμε ίδια παραγωγή για να γίνει ανταλλαγή προϊόντων. Άρα άκυρο και αυτό το επιχείρημα.
Μελέτη σκοπιμότητας κάνατε ; Εκεί θα μπορούσε να φανούν με λεπτομέρειες τα υπέρ και τα κατά.
Όπως κατάλαβα τσάμπα αδελφοποίηση κάνατε και θα την πληρώνουμε εμείς.
Δυστυχώς.
Πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού πως κάποιοι κατάλαβαν από 10 φωτογραφίες και δυο παραγράφους ότι η αδελφοποίηση που έγινε δεν αξίζει…..
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί ; τι ακλόνητα πειστικά επιχειρήματα παρουσιάστηκαν για να μας πείσουν ;
Διαγραφή