Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παραδοσιακοί και latin ρυθμοί την Τσικνοπέμπτη στην αγορά της Βέροιας


Με παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο της Αποκριάς αλλά και αγαπημένα καρναβαλίστικα latin ακούσματα, γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας.


Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΚΕΠΑ ξεκίνησαν το απόγευμα της Τσικνοπέμπης από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της αγοράς, προσκαλώντας τον κόσμο, καρναβαλιστές και μη, να χορέψουν σε αποκριάτικους Samba, Lambada και Bamboleo ρυθμούς.


Τη σκυτάλη πήρε το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ, που συνοδεία χάλκινων πνευστών, ξεκίνησε πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων ξεκίνησαν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και κατευθυνθήκαν στο κέντρο της αγοράς, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Πρ. Ηλία.


Εκεί στήθηκε το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς όπου οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ