Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλαγή Διοίκησης στην Ι Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια - Δείτε το φωτορεπορτάζ από την τελετή παράδοσης - παραλαβής


Με κάθε επισημότητα και συμφώνος του ισχύοντος στρατιωτικού πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2024, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοικήσεως της Ι Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα» στη Βέροια.

Νέος διοικητής της ΙΜΠ «Σμύρνη», ανέλαβε ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος Διοικητή της Μεραρχίας, Υποστράτηγο Σαράντη Τυλιγαδά.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγου Προκόπιου Μαυραγάνη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας Ανδρέα Καλογερόπουλου, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχου Αλέξανδρου Κουβακά, της Διοικήτριας της Στολής Επιμόρφωσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ. Σοφίας Γαϊτανίδου, του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, του αναπληρωτή του Δημάρχου Βέροιας, αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου, καθώς και των Στρατιωτικών, Θρησκευτικών, Πολιτικών Αρχών της Ημαθίας εκπροσώπων 
Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών και συγγενών των Διοικητών.


Την τελετή ευλόγησαν ο ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Φάκας και ο στρατιωτικός ιερέας, Λοχαγός 
Χαράλαμπος Αμανατίδης.


Κατά την διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Διοικητής Αντιστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ΙΠΜ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του, έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του, η οποία και του παραδόθηκε, ενώ κατέθεσε στεφάνι.


Στη συνέχεια ο παραλαμβάνων Διοικητής Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην εξαιρετική τιμή που έγινε στο πρόσωπό του να αναλάβει την Διοίκηση της ιστορικής ΙΜΠ και ακολούθησε η έπαρση λαβάρου της Μεραρχίας του παραλαμβάνοντος Διοικητή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

Δείτε φωτογραφίες:


















































































3 σχόλια:

  1. Εντύπωση μου έκανε η απουσία του Ι4 αξιωματικού βοηθού του 1ου ΕΓ\ΙΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για στεφάνια καλοί είναι οι άκαπνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν είδες καλά.. Αυτός αυτά δεν τα χάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ