Το δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισαν να ακολουθήσουν ομόφωνα τευτλοπαραγωγοί της χώρας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία), Γιώργος Διαμαντόπουλος.
Σε σημερινή τους συνάντηση στο Πλατύ Ημαθίας, παρουσία μάλιστα και του δικηγόρου της Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, περισσότεροι από 80 τευτλοπαραγωγοί από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Θεσσαλίας, Ροδόπης και Έβρου, αφού ενημερώθηκαν από τον κ. Μαρκούλη, σχετικά με τα περιθώρια ενεργειών που έχουν, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αποφάσισαν να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα «στην κατάθεση αγωγής κατά των διοικήσεων της ΕΒΖ από το 2016, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του 2020 με βάση την οποία θα υλοποιούνταν εντός τριετίας το σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας το οποίο είχε εκπονήσει η Τράπεζα Πειραιώς και την έξοδο της εταιρείας από το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα».
Ειδικότερα, τους τευτλοπαραγωγούς ενημέρωσε ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης τόσο υπό την ιδιότητά του ως νομικός, όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών 2023, ως υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας.
Ο κ. Μαρκούλης εξέθεσε αναλυτικά το περιεχόμενο της συμφωνίας εξυγίανσης που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και του βασικού πιστωτή της, της Τράπεζας Πειραιώς. Βασική πρόβλεψη της συμφωνίας, που επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το 2020, ήταν η επαναλειτουργία της Βιομηχανίας και η έναρξη της παραγωγής ζάχαρης από τον Φεβρουάριο του 2023. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα με ευθύνη της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Επίσης από το έτος 2020 υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με την αποψίλωση του εργοστασίου στο Πλατύ. Αποκορύφωμα ήταν η επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένης Εγκλήματος στις αρχές του 2023 στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ, όπου διαπιστώθηκε η αφαίρεση εξοπλισμού μεγάλης αξίας.
Ενόψει της μη εφαρμογής των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, ο κ. Μαρκούλης ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για την ακύρωση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη πολιτικής ανάδειξης του προβλήματος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τον χειρισμό του ζητήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι τευτλοπαραγωγοί θα συστήσουν ολιγομελή συντονιστική επιτροπή που θα «τρέχει» τα προαναφερόμενα θέματα και θα ενημερώνει το σύνολο των παραγωγών.
Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, αφορούσε μεταξύ άλλων τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας και τη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της βιομηχανίας.
«Με βάση την απόφαση για την εξυγίανση της βιομηχανίας, το 2022 θα έπρεπε να έχουν σπαρθεί πανελλαδικά 60.000 στρέμματα με τεύτλα και το 2023 τουλάχιστον 80.000 στρέμματα και δεν υπάρχει τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «οι ευθύνες που υπάρχουν για τον μαρασμό και την απαξία της ΕΒΖ ΑΕ, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν».
Δείτε το video της ΕΡΤ3:
Οι τοπικοί βουλευτές που όλη μέρα τρέχουν από γραφείο σε γραφείο και βγάζουν όλο φωτογραφίες με υπουργούς για προβολή τι έχουν να πουν ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο ισχύει και για κάποιες φιλόδοξες γυναίκες πολιτικούς με μηδενικό έργο που κοινοποιούν συνέχεια φωτογραφίες από δήθεν δραστηριότητες .
Αυτά δεν έχουν θεαματικότητα,ούτε Κασελακη και στο κάτω κάτω είναι έτσι και αλλιώς σίγουροι ψήφοι.
ΔιαγραφήΑυτοί που λες έχουν δέσει το γάιδαρο και τον ταιζει ο κακομοίρης ο λαός....εεεε ρε Φούρκα....
ΔιαγραφήΧαχα χα χαχα χα χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάσταση περιμένει μόνο η εκκλησία και τα τελευταια 2.000 χρόνια δεν της έκατσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιπες και εσύ για να πεις.
ΔιαγραφήΦτιαξιμο θελουν τα κτιρια ολα και αντικατασταση μηχανων Τους εναλλακτηρες κρατηστε τους για κατασκευη γενητριων. Θα φανουν πολυ χρησιμοι.
ΑπάντησηΔιαγραφή