Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με sold out η πρεμιέρα της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Με την παράσταση «Χορός», βασισμένο στο θεατρικό έργο του Oskar Kokoschka: Murderer, the Hope of Women, σε σκηνοθεσία - διασκευή του Κωνσταντίνου Ντομουχτσή, άνοιξε, το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024, η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.


Η ομάδα Α2 πρόσφερε στο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μια διαφορετική παράσταση, ένα... «ζωντανό» θέατρο σκιών.

Μετά την παράσταση, ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί παρέμειναν στην σκηνή και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.














12 σχόλια:

  1. Πολύ χαμηλής ποιότητας. Ειδικά τα κοστούμια ο περίγελος. Θα πρέπει το ΔΗΠΕΘΕ να επενδύσει σε λίγες και καλές παραγωγές και όχι σε πολλές μαθητικές παραστάσεις που τις παρουσιάζει ως παραγωγές του. Μας κοροϊδεύει κατάμουτρα δεν είμαστε χαζοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν αντιληφθήκατε ότι πρόκειται για ερασιτεχνική προσπάθεια, από τμήμα μαθητών.

      Διαγραφή
    3. Αυτό σας λένε τόση ώρα ότι είναι υπερβολικά ερασιτεχνική για ένα κρατικό θέατρο. Φυσικά και το αντιληφθηκαμε όλοι μας.

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να μας ενημερώσετε και για τους συντελεστές της παράστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο υπερβολικό να τους χαρακτηρίζουμε συντελεστές της παράστασης....

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα έργα έχουν πολύ μεγάλες σκηνικές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς. Δεν γίνονται μόνο από το απωθημένο ή για το απωθημένο κάποιου. Πολλές δε φορές δυσκολεύουν ακόμη και επαγγελματίες στη σκηνική τους διάσταση. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα μέτρο και μην είναι τόσο υπερφιαλες οι επιλογές. Αυτό μόνο κακό κάνει στο θέατρο.

      Διαγραφή
  3. Αυτό που συμβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας είναι ανήκουστο.Δεν προσλαμβάνονται επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι κτλ και το 80% των παραγωγών είναι ερασιτεχνικές. Επίσης στα διάφορα τμήματα μαθημάτων δεν διδάσκουν επαγγελματίες με εκπαιδευτική καλλιτεχνική επάρκεια. Πρέπει άμεσα το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας να προσλάβει επαγγελματίες συντελεστές και να οργανώσει επαγγελματικές παραγωγές. Αυτός είναι ο ιδρυτικός στόχος των ΔΗΠΕΘΕ να οργανώνουν επαγγελματικές παραγωγές στην περιφέρεια και δεσμεύονται θεσμικά σε αυτό. Δικαιολογημένα υπάρχουν και θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα καλλιτεχνικά επαγγελματικά σωματεία για το θέμα αυτό αν δεν σταματήσει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι λίγο οξύμωρο και αντίθετο με την λειτουργία του ένα επαγγελματικό κρατικό θέατρο να πριμοδοτεί τον ερασιτεχνισμο? Δηλαδή το επαγγελματικό θέατρο ποιός θα το κάνει? Και οι επαγγελματίες του θεάτρου που θα δουλέψουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά εάν δεν μπορείτε να το κρατήσετε κλείστε το. Μην βάζετε τους ερασιτέχνες να κάνουν πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ