Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν Καραμανλής και Παπανδρέου γέμιζαν πλατείες στη Βέροια

Χιλιάδες πολίτες αποθέωναν τον «Εθνάρχη» και τον «Γέρο της Δημοκρατίας»


Μπορεί να πέρασαν πάνω από 60 χρόνια, η ιστορία όμως παραμένει ζωντανή, ειδικά μέσα από τις εικόνες που δημοσιεύονται στο τοπικό διαδίκτυο. 

Η σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» και συγκεκριμένα ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, για μια ακόμη φορά μας ταξιδεύουν στο ένδοξο πολιτικό παρελθόν. Βρισκόμαστε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Παπανδρέου είχαν επισκεφθεί την περιοχή μας. 

Η έλευσή τους στην Ημαθία έφερε ντελίριο ενθουσιασμού, με τους χιλιάδες πολίτες να γεμίζουν την Πλατεία του Αγίου Αντωνίου και την Πλατεία Δικαστηρίου. Οι ψηφοφόροι τους περίμεναν υπομονετικά για πάνω από 3 ώρες, προκειμένου να αποθεώσουν τον «Εθνάρχη» και τον «Γέρο της Δημοκρατίας». Δείτε το πάθος στα πρόσωπα των ανθρώπων εκείνης της εποχής και τα συνθήματα που έγραφαν στα πλακάτ:

Οκτώβριος του 1963, πλατεία Αγίου Αντωνίου.- Ομιλητής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:




Από την ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου στην πλατεία Δικαστηρίου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ