Ο σεφ του veriotis.gr μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε μπακαλιάρο τσιλαδιά, για να τιμήσουν το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, όσοι δεν τρελαίνονται για σκορδαλιά είτε θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Υλικά
1 κιλό φιλέτα παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας
100 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
3 μεγάλες ντομάτες, σε ροδέλες
3 φύλλα δάφνης
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το μπακαλιάρο τσιλαδιά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4΄. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8-10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας, ακουμπάμε από πάνω τις φέτες μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για περίπου 35-40΄, μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος και να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8-10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας, ακουμπάμε από πάνω τις φέτες μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για περίπου 35-40΄, μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος και να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Αντί για σκορδαλιά φτιάξτε μπακαλιάρο ογκρατέν
ΑπάντησηΔιαγραφή