Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχεις μοσχαράκι; Φτιάξε γιουβετσάκι!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Ένα από τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας που κρύβει μέσα του τη νοστιμιά και τη ζεστασιά των φαγητών που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας.

Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει την παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι.

Υλικά

• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκ. σκόρδο
• 1 καρότο
• 1 πράσο
• 1-|2 ματσάκι μαϊντανό
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 400 γρ. Ντοματάκι κον κασέ (ή τριμμένη ντομάτα)
• 1 δαφνόφυλλο
• 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
• Αλάτι, Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Κεφαλοτύρι τριμμένο
• 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
• 1/4 φλ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4΄ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, κατόπιν ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1½ λίτρο νερό.

Προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1,5 ώρα.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. (Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό).

Το αδειάζουμε σε γιουβέτσι ή γάστρα, ρίχνουμε κ το κρέας κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30΄. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ