Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Μέση πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας


Η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024 στη Μέση.


Πρόκειται για μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων που, έπειτα από πρωτοβουλία της νέας σύνθεσης της Δημοτικής Κοινότητας, θα πραγματοποιούνται στις Κοινότητες του δήμου, παρουσία των κατοίκων, προκειμένου τα μέλη της να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους της κάθε περιοχής και τα προβλήματά της και να μεταφέρουν στον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.


Στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Μέσης, παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Θανάσης Δέλλας και Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Χασιώτης.


Προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελισάβετ Ταϊπλιάδου, η οποία έκανε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο των συνελεύσεων, δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στον αντιδήμαρχο Θανάση Δέλλα, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των υπηρεσιών της αντιδημαρχίας και των κοινωνικών δομών. Τον λόγο πήραν στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.


Πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν το αν ή όχι, οι κάτοικοι επιθυμούν, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να γίνει η Μέση ανεξάρτητη Κοινότητα. Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας παρουσίασαν κάποια από τα πλειονεκτήματα της κίνησης αυτής, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήματα των κατοίκων.

Επόμενο θέμα ήταν η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον περιφερειακό της Βέροιας στη διασταύρωση της Μέσης, το οποίο θα μεταφερθεί στην Αντιπεριφέρεια που είναι και αρμοδιότητά της.


Τα άλλα θέματα αφορούσαν την ασφαλτόστρωση, που όπως ειπώθηκε θα γίνει μέσα στο 2024, το άδειασμα των κάδων απορριμμάτων, τα ογκώδη αντικείμενα και η περισυλλογή τους, σε βελτιωτικές εργασίες του κτιρίου του Κοινοτικού Καταστήματος και άλλα θέματα που αφορούσαν σε παρεμβάσεις στην Κοινότητα.

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ταγαροχώρι.




















17 σχόλια:

  1. Καλό ξεκίνημα, πρωτόγνωρα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη συζητάς, μεγάλη επιτυχία. Κάθοδος 15 αιρετών σε 10 πολίτες. Αυτοκαμαρώνονται μπροστά σε ανυποψίαστους καλοπροαίρετους πολίτες.Το τίποτα σε όλο του το μεγαλείο.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς πολύ καλή πρωτοβουλία αλλά δεν είναι πρωτόγνωρο. Έχει γίνει πριν τις εκλογές με πρωτοβουλία υποψηφίου στην περιοχή του 4 δημοτικού σχολείου και αφορούσε τις περιοχές από Ανοίξεως μέχρι Εργοχωρι και την περιοχή των εργατικών κατοικιών με παρουσία του Δημάρχου. Έχει υπάρξει και σχετική δημοσίευση.

      Διαγραφή
    3. στον αγαπητό Ανώνυμο 4 Μαρτίου 2024 στις 10:00 μ.μ.
      Το γνωρίζω φίλε μου όπως και εσένα τον υποψήφιο που το έκανε και καλώς το έκανες, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ότι άλλο είναι προεκλογικά όταν δεν έχεις ακόμα θεσμικό ρόλο και δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις, άρα δεν έχεις και κόστος από διαφωνίες, αλλά μόνο ελπίζεις να πάρεις κάποιους ψήφους και άλλο να είσαι εκλεγμένος και να συζητάς με τους συμπολίτες σου στο χώρο τους και να μπορείς να πάρεις αποφάσεις που σε κάποιες φορές έχουν και κόστος και διαφωνίες.
      Να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. στον ανώνυμο 8.30πμ, θα ήθελα να πω οτι όφειλαν να πάνε περισσότεροι κάτοικοι για πουν τα παράπονα τους , τις προτάσεις τους, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν, το τίποτα είναι η αδιαφορία μας σαν πολίτες, δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση;;

      Διαγραφή
  2. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να γίνει ανεξάρτητη κοινότητα; Αυτή είναι η πρεμούρα των μελών της Δημοτικής ενότητας Βέροιας ακόμα καλά καλά δεν ανέλαβαν τα καθηκοντά τους; Για δε μας λένε και μας; Γιατί θέλετε να ξεφορτωθείτε τη Μέση ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του πολίτη, πάντα είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μη γίνονται για τα μάτια του κόσμου.
    Η επίλυση των προβλημάτων, τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων.
    Με τα λίγα, μπορούν να γίνουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σύμβουλοι περισσότεροι από τους δημότες αυτοί τα είπαν αυτοί τα άκουσαν...σκετη προβολή για την ταιπλιαδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η Ταιπλιάδου ξεκίνησε δυναμικά εχει βιογραφικό που δεν εχουν ούτε βουλευτές , ειναι σοβαρή και μετρημένη, όπως και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της κοινότητας. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε, ΤΑΙΠΛΙΑΔΟΥ μέχρι να σβήσει ο ήλιος....

      Διαγραφή
    3. Καλο βιογραφικο η ταιπλιαδου αλλα ξερουμε οτι πολιτικη κατευθυνση και δραση στην κοινοτητα δινει ο γιος του θαναση γεωργιαδη, ο κωνσταντινος. να τα λεμε ολα. μπραβο στα παιδια, να συνεχισουν ετσι προοδευτικα, χωρις φοβο και οι πολιτες θα ειναι διπλα τους

      Διαγραφή
    4. Το οτι δεν συμμετεχουν οι πολιτες ειναι ενδειξη αδιαφοριας απο ολους...Γιατι;;;...Διοτι η δεν ενημερωθηκαν, η δεν ενδιαφερονται, η εχουν λυσει τα προβληματα τους η δεν εχουν εμπιστοσυνη σε καθε αιρετο....οπως και ναχει εχει ΚΑΤΑΝΤΙΑ αυτη η χωρα

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια , είναι μια πρωτοβουλία από τους συμβούλους της κοινότητας Βέροιας που δεν έχουμε ξανά δει στη Μέση. Τους ευχαριστούμε που μας άκουσαν. Τα προβλήματα είναι πολλά κάποια λύνονται και κάποια όχι. Όλοι η παρευρισκομενοι ήταν ευγενικοί και με όρεξη να προσφέρουν. Νέοι άνθρωποι που ενδιαφερθηκαν μετεκλογικά και όχι προεκλογικά. Όσον αφορά για την διάσπαση της Μέσης από την Βέροια, εμείς οι κάτοικοι επιθυμούμε δικό μας προεδρείο , έχουμε το δικαίωμα και το ζητάμε. Καλή συνέχεια στους συμβούλους της τοπικής κοινότητας Βέροιας. Συνεχίστε έτσι ενωμένοι. Μπράβο σε όλες και σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους!!! Είστε δίπλα στους πολίτες και επιτέλους κάποιος μας άκουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σας , Δήμαρχε δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια ευχάριστα...Οι σύμβουλοι της κοινότητας έχουν όρεξη και συγχαρητήρια ας παραδείγματιστουν και οι καποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν βγαίνουν από τα γραφεία τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ που κράζεις και σε ενοχλεί η παρουσία των συμβούλων της κοινότητας , να κάνεις καμιά πρόταση ουσίας έχεις; Μιλάς για αυτοπροβολή εσύ που σχολιάζεις μόνο φωτογραφίες χωρίς να γνωρίζεις το τι ειπώθηκε, ποταπε κριτή των πάντων σε προκαλώ να κάνεις μια αίτηση για ένα σπασμένο πλακάκι πεζοδρόμιου έξω από το σπίτι σου η για μια λακκούβα της γειτονιάς σου και αφού φανείς χρήσιμος τότε κρίνε αν δεν γίνουν τα αιτήματα σου...αλλά της κοντής......της φταίνε οι τρίχες!!! Χαρά που πήρες , βρήκε νόημα η ζωή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ