Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τρία «ΝΑΙ» και ένα «ΟΧΙ» από την Ημαθία πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Με 159 θετικές ψήφους πέρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εγκαθίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, στην επί της αρχής ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας και τον ανεξάρτητο Χαράλαμπο Κατσιβαρδά να υπερψηφίζουν. Όσον αφορά το νομό Ημαθίας, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης ψήφισαν υπέρ, σε αντίθεση με το βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Κοτίδη που καταψήφισε.

Συνολικά, 129 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 11 δήλωσαν «παρών», και συγκεκριμένα οι 10 βουλευτές των Σπαρτιατών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης.

Με ευρύτερη πλειοψηφία, πάνω από 180 ψήφους, ακόμα και με πάνω από 200 ψήφους πέρασαν αρκετά άρθρα για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Τη διαδικασία καθυστέρησε επί σχεδόν δύο ώρες η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς διάβαζε μαζί με βουλευτές του κόμματός της ένα προς ένα όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

8 σχόλια:

  1. Ως είθισται οι Νεοδημοκρατες βουλευτές λένε Ναι σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορουν ας πουν ΟΧΙ,,,την ιδια στιγμη αφανοι....και χειροκροτητες...εξαλλου ολοι αυτοι απο ιδιωτικο Πανεπιστημιο βγηκαν ,.....εεε τι λετε;;;

      Διαγραφή
    2. Σε αυτο καλα εκαναν.Ομως που ψηφισαν τον αντιπατριωτικο,αντιθρησκευτικο ,αντιοικογενειακο νομο για τους ομοφυλοφιλυς δεν ξεπλενωνται ουτε με Ακουα Φορτε.Θα το διαπιστωσουν.

      Διαγραφή
  2. Η σημερινή δημοκρατία μας " αποφασίζουμε και διατασουμε", αφού διαλυσαμε την οποία αντιπολίτευση,και παίζουμε χωρίς αντίπαλο, ώσπου τα αμνοερίφια μας ,μας πάρουν μυρουδια θα την ξαναδιαλυσουμε την χώρα , εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που μας χρηματοδοτούν . Μετά θα συσπειρωθούμε για να ξεφτιλισουμε αυτόν που από αγανάκτηση θα αναλάβει να ξεπλύνει τα εγκλήματα μας, βλέπε ( τον αφελή Αλέξη ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήραν φόρα στα "ΝΑΙ" οι εκπρόσωποι του λαού του Νομού.
    Πείτε και κανένα "Yes", έτσι για να σπάσει η μονοτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Συνταγμα με τα μνημονια και μετα απο πολλες σφαλιαρες απο ΕΕ εγινε λαστιχο. Τωρα ο Κυριακος ξεπερασε ολα τα ορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείτε οι τρεις της πλειοψηφίας να κάνετε μια επίσκεψη στον υπουργό υγείας και με όλο το δικό να απαιτησετε προσλήψεις για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ