Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κριτική Παλουκίδη σε Ρίζο περί Αποκριάς

Έντονη πολιτική κριτική στον Κώστα Ρίζο άσκησε ο Κώστας Παλουκίδης. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρόεδρου της ΚΕΠΑ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος», ανέφερε πως η Βέροια υστερεί σε εκδηλώσεις έναντι άλλων γειτονικών πόλεων και τον κατηγόρησε για ανυπαρξία οράματος, στόχου και σχεδίου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Παλουκίδη:

«Ακούσαμε τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ κ. Ρίζο να λέει στο δημοτικό συμβούλιο (6-3-2024), με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, τα εξής:

«όλες οι πόλεις στην χώρα μας έχουν ένα ξεχωριστό δρώμενο και προσπαθούν να προβάλουν αυτό το δρώμενο μέσα σ΄αυτήν την περίοδο. Εμείς έχουμε την τιμή και τη χαρά να είμαστε δίπλα σε μία πόλη, τη Νάουσα που έχει ένα δρώμενο είναι οι Μπούλες και οι Γενίτσαροι και εγώ αισθάνομαι περήφανος που είμαι γείτονας της πόλης της και μπορώ να έχω το χρόνο να συμμετέχω σ΄αυτήν την εκδήλωση».

Με αφορμή λοιπόν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, του φορέα που διαχειρίζεται τον πολιτισμό του δήμου μας, πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

Καλά τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις που γίνονται σε διπλανές πόλεις και μπράβο τους, αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι κάνουν αυτές, αλλά τι κάνουμε εμείς.

Κάθε χρόνο αναμασώνται από τον ίδιο και τους προκατόχους του προς κατανάλωση τα ίδια και τα ίδια, τα οποία δεν έχουν καμία βάση. Ότι η πόλη μας δεν είχε παράδοση στο καρναβάλι, ότι υπάρχουν γειτονικές πόλεις που έχουν εκδηλώσεις και άλλα τέτοια επιχειρήματα που θυμίζουν την παροιμία «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Αναρωτιώμαστε για το εάν είναι το ίδιο υπερήφανος ως πρόεδρος της ΚΕΠΑ, για την ανυπαρξία οράματος, στόχου και σχεδίου για την πόλη που υπηρετεί, την πόλη της Βέροιας, που έχει να κάνει με τον εορτασμό της Αποκριάς.

Και το σχέδιο αυτό δεν χρειαζόταν να είναι μεγαλόπνοο για να φέρουμε τουρισμό και κόσμο για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μας, αλλά θα υπηρετούσε πρώτιστα την ανάγκη να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, την ευκαιρία για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ωραία την περίοδο αυτή στην πόλη μας αλλά και να δραστηριοποιηθούν οι συμπολίτες μας συμμετέχοντας ως εθελοντές.

Όσο για τις εκδηλώσεις που επικαλείται ότι θα γίνουν, σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, παρουσιάζει το έθιμο των Καπεταναίων εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια και δεν περίμενε από την ΚΕΠΑ την εκπόνηση «εκδηλώσεων» για να το πραγματοποιήσει.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διοργανώνει εκδηλώσεις την περίοδο της Αποκριάς εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και δεν περίμενε από την ΚΕΠΑ για να τις κάνει.

Είπε ο κ. Ρίζος ότι έχουμε στον τόπο μας πολιτιστικούς συλλόγους που κάνουν ένα θαυμάσιο έργο και συμφωνούμε σ΄αυτό. Με αυτούς όμως τους συλλόγους, επεδίωξε ποτέ να συναντηθεί για να συζητήσουν για το πώς μπορεί να βοηθηθεί η πόλη μας και η περιοχή την περίοδο αυτή, συμμετέχοντας όλοι προς την κατεύθυνση αυτή;

Ισχυρίστηκε ότι με βάση τα οικονομικά της επιχείρησης δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.

Του θυμίζουμε ότι η ΚΕΠΑ χρηματοδοτείται γενναία με επταψήφιο ποσό ετησίως από το δήμο Βέροιας.

Του θυμίζουμε ότι η ΚΕΠΑ ξοδεύει για εκδηλώσεις όλο το χρόνο χιλιάδες ευρώ (συναυλίες Χριστουγέννων, Εύηχη πόλη κλπ).

Όρεξη, διάθεση, όραμα, ιδέες, προτάσεις και οργανωτικό πνεύμα, χρειάζονται για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, εφόδια που δυστυχώς ο κ. Ρίζος, από ότι φαίνεται, δεν διαθέτει».

15 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ...ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
    ΠΟΛΛΏ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ... ΑΓΓΊΞΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΟΛΗ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΩΡΟΣ...ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μουσεία, ιστορία, εκκλησίες, πολιτισμός, πανεπιστήμιο (προς ίδρυση), γεωργία-κτηνοτροφία, δάση, οδικό σταυροδρόμι, μεταφορές, εμπόριο κ.α. Είναι δυνατόν να ρωτάτε "όπως"; Ας ασχοληθούν με αυτά.

      Διαγραφή
    2. στον ανίδεο Ανώνυμος14 Μαρτίου 2024 στις 10:48 μ.μ.
      Ανθισμένες ροδακινιές ...

      Διαγραφή
  3. Τόσα χρόνια ο κύριος Παλουκιδης που είναι στα κοινά δεν έκανε κάποια δήλωση ή έστω κάποια κίνηση τώρα ξαφνικά τα θυμήθηκε όλα γιατί όταν χάνεις την καρέκλα είναι δύσκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα πάνε πρίμα ,το χρήμα ρέει άφθονο και όλοι οι βεροιώτες είναι μέσα στην αισιοδοξία και την τρελή χαρά.
    Δεν βλέπουμε ότι η πόλη είναι μέσα στην παρακμή και κοντεύει να γίνει πόλη γερόντων ,τα καρναβάλια μας έλειπαν.
    Και μόνο ,ότι τα καφέ μετά τις 10 το βράδυ είναι άδεια ,λέει πολλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά. Επίσης ότι οργανώνουν είναι ερασιτεχνικό με ερασιτέχνες εθελοντές. Δεν γίνεται έτσι πολιτισμός. Και πού πάνε τα ποσά αυτά αφού δεν διατίθενται σε επαγγελματίες του πολιτισμού? Να μας απαντήσει ο κ. Ρίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και σε όλα μέσα κοτσαρει και τα τέκνα μην ξεχάστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρωτα κοιταμε να εχουμε την πολη καθαρη, τακτοποιημενη, να ομορφαινουμε οσο περισσοτερο τους χωρους και τα γυρω χωρια.
    εαν καποια στιγμη επινοήσουμε ή επιδιώξουμε να βρούμε ή να επενδύσουμε σε κατι καινοτόμο που μπορει να μας αναδείξει , να φερει αναπτυξη, εσοδα , ευημερια εχει καλώς. αλλιως δεν εχει νοημα να μιλαμε για αντιγραφες και πραγματα που τα κανουν πολλοι αλλοι και τοσο κοντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ υψηλή πολιτική κάνετε κύριε…………
      Α ΠΑ ΠΑ , ΒΑ ΠΑ ΠΑ ..
      Είναι τόσο αδιάφορη πλέον η θέση και οι απόψεις σας,τόσο κακό το αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας σας,που όλοι ασχολούνται με γειτονικούς δήμους.
      Όσο για την αστεία τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΠΑ,κρυφτείτε καλύτερα κύριε Μπούσουλα.Και εσείς και οι υψηλά αμειβόμενοι συνεργάτες σας,που είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που τους αναθέσατε(κανένα ρόλο δεν παίζει που τους εξυμνείτε) και παντελώς ανίκανοι να παρουσιάσουν έργο με μετρήσιμα,απτά αποτελέσματα.
      Τον Πολιτισμό και τα νήματα στη Βέροια κινεί πλέον η ομαδα των super-heroes γιαγιάδων των κοινωνικών συλλόγων και των χορωδιών.Τί βλέπουμε;Μια ανακύκλωση των ίδιων καλλιτεχνών επι σκηνής,κατά βάση ερασιτεχνών,το αυτό στους θεατές.Και πάντα στις εκδηλώσεις των γιαγιάδων ο κόσμος , οι δικες σας δεν τραβάνε, καθώς φαίνεται…


      Διαγραφή
    2. Προς ανώνυμη 15/3/2024 5.52 π.μ
      Το να ξυπνάς στις 5.52 π.μ και να γράφεις αυτά που γράφεις δείχνει πόσο σου έχει λείψει η έλλειψη προβολής μιας άρρωστης προσωποκεντρικής εικόνας. Θα το συνηθίσεις. Επίσης πολύ κλάψα ρε παιδάκι μου. Έχεις γίνει η Μάρθα Βούρτση της Βέροιας.

      Διαγραφή
  8. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται μια εκδήλωση και έρχεται κόσμος στη Βεροια, μπορείτε να μου πείτε που θα παρκάρει, αφού στο κέντρο δεν υπάρχει θέση για τους πολίτες της πόλης, στη Ναουσα εδώ και χρόνια παίρνουν αποφάσεις όπως ανοίγουν τις αυλές των σχολείων. Εμείς εδώ στη Βεροια καμία ενέργεια και κανένας σχεδιασμός διότι απλά για να σχεδιάσεις θέλει δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως σαν Δήμος μείναμε πολύ πίσω. Απαραδεκτοι. Μόνο στις εκλογές τρέχανε σε όλους τους χορούς και μοίραζαν χειραψίες. Τώρα δεν τους νοιάζει και πολύ. Σε τρία χρόνια τα ξαναλέμε. Τότε ίσως χρειαστεί να βάλει και 500 υποψηφιους. Ντροπή σας κύριοι. Η εικόνα του Δήμου μας είναι άσχημη. Πάρκο. Ελιάς, πλατεία ωρολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ