Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με φεστιβάλ χαρταετού, μουσική και νηστίσιμα εδέσματα γιόρτασαν τα Κούλουμα στο Μακροχώρι


Τα καθιερωμένα Κούλουμα διοργάνωσε την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αναψυχής του Μακροχωρίου, που γέμισε από νωρίς με πολύ κόσμο, οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών, που επέλεξαν για άλλη μια χρονιά το Μακροχώρι για να γιορτάσουν τα Κούλουμα με μουσική, άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και ποτό.


Παράλληλα, στον χώρο διοργανώθηκε και το 2ο Φεστιβάλ Χαρταετού, όπου μικροί και μεγάλοι επιχείρησαν να τηρήσουν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού, ενώ υπήρχαν και βραβεία πετάγματος, πρωτοτυπίας και χειροποίητου.


Το Βραβείο Πετάγματος κέρδισε ο Σπύρος και Βασίλης Στεφανίδης , με τον Πήτερ Παν να φτάνει "παραΠάν" από κάθε άλλο! Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγος - μαμά Αναστασία Κοντογιάννη.

Το Βραβείο Πρωτοτυπίας κέρδισε ο μικρός Ιωάννης Μαρασλίδης, με το διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ έτοιμο να εξερευνήσει άλλους γαλαξίες, με συνοδηγό τον μπαμπά Στάθη Μαρασλίδη!

Το Βραβείο Χειροποίητου κέρδισε ο μικρός Στάθης Μπαζούκης, ένας καλαίσθητος και μεγάλος χαρταετός από λεπτά καλάμια! Εντυπωσιακές λεπτομέρειες, με τον μπαμπά Γιώργο Μπαζούκη να αφιερώνει αρκετές ημέρες για την κατασκευή του!


Φυσικά δεν έλειψε και ο χορός και το γλέντι, με ποντιακό πρόγραμμα από τους μουσικούς Ανθή Καλαϊτζίδου, Χρήστο Τσανακτσίδη, Βασίλη Σταφανίδη και Χρήστο Ελευθεριάδη, ενώ μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν σε αθλοπαιδίες και δραστηριότητες, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Τασούλας Νιώπα και του βοηθού Ιωάννη Βορδούνη.
































Φωτογραφίες: facebook Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ