Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών στην Παλαιά Μητρόπολη - Ποιοι ήταν εκεί;

Zητούν άμεση κατεδάφιση αυτής της ασχήμιας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2024 η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, ζητώντας την άμεση κατεδάφιση και απομάκρυνση των προκτισμάτων που ανεγείρονται πλησιον της παλαιάς Μητρόπολης και πλήρη απελευθέρωση του Μνημείου.


Μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με το θέμα έκανε ο Τάσος Βασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «άμεση κατεδάφιση αυτής της ασχήμιας». Στο τέλος διάβασε το ψήφισμα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, το οποίο, αφού εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους, θα αποσταλεί προς κάθε Αρχή του τόπου, της χώρας αλλά και διεθνώς, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά τους για κατεδάφιση των αυθαίρετων όπως αναφέρουν κτισμάτων.


Στην διαμαρτυρία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας, αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κώστας Παλουκίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μακρίδης, ο πολιτευτής Γιώργος Γουλτίδης, τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, Αβραμίδης Ιωάννης, Αντωνιάδης Νικόλαος, Καλλιγάς Γεράσιμος και Πυρινός Παύλος. Στην συγκέντρωση έδωσε το παρών και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Βέροια στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συγκέντρωση:
















































 

 ΨΗΦΙΣΜΑ 

Οι κάτοικοι της Βέροιας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα μετά από πρόσκληση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στον χώρο του Μνημείου της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, όπου εξακολουθούν να εκτελούνται εργασίες ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών που  αποκρύπτουν σημαντικό τμήμα του ιστορικού Ναού, ενώ καταχώνουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα  του χώρου, τα οποία συνδέονται άμεσα με την ιστορία του Μνημείου και της πόλης μας, εγκρίνουμε το παρόν ψήφισμα το οποίο απευθύνουμε σε κάθε αρμόδιο αποδέκτη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΤΟΝΑ
για την συνεχιζόμενη αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη οικοδομική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, προσβάλλοντας κατάφωρα  το ίδιο το Μνημείο, την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Βέροιας και  την αισθητική των κατοίκων της.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ 
τον χώρο όπου συνεχίζονται οι εργασίες σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ
την άμεση διακοπή των εργασιών ανέγερσης των αυθαίρετων κτισμάτων στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης και την απελευθέρωση του Μνημείου από τις συνεχιζόμενες κατασκευές που το υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας εξουσιοδοτείται να δημοσιοποιήσει και να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο αποδέκτη.

4 σχόλια:

  1. Θαρσειτε! Εύγε για όλα! Αμήν και η νίκη για το καλό σκοπό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο ο ευρωβουλευτής είναι ΝΔ καθαρός όχι δεξιουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντου βαζετε το κομματικο....ΕΛΕΟΣ πως να παμε μπροστα οταν χρωματιζετε το καθε τι

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλώς έπραξαν,θα έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί. Μπράβο σάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ