Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κάποτε στη Βέροια, μαθήτριες με... ποδιά!

Μια φωτογραφία που αιχμαλωτίζει την ατμόσφαιρα της παιδικής αθωότητας και της τότε καθημερινότητας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook. Η εικόνα προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Λελεκάκη. 

Δύο μαθήτριες περπατούν με χαρούμενες χαμόγελα δίπλα στο σχολείο τους (σημερινό δημαρχείο), φορώντας... ποδιά! Στη φωτογραφία, διακρίνεται το εστιατόριο «Ασημάκειον», με τις ευωδιές των Βεροιώτικων γεύσεων να περιπλέκονται στον αέρα. 

Στον πρώτο όροφο, η Νομαρχία Ημαθίας (όπως και σήμερα) κρατάει την ιστορία της περιοχής ζωντανή, ενώ οι καρέκλες του ζαχαροπλαστείου «Ακρόπολ» προσφέρουν μια περίοδο γλυκιών αναμνήσεων. 

Λίγο πιο δίπλα βρισκόταν το βιβλιοπωλείο του «Καρανίκα», αφήνοντας έναν αέρα νοσταλγίας για τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η φωτογραφία αναδεικνύει τη σύγκλιση του παρελθόντος και του παρόντος, δημιουργώντας μια εικόνα γεμάτη νοσταλγία και ελπίδα για το μέλλον.

8 σχόλια:

  1. Σήμερα οι μισές μαθήτριες κυκλοφορούν από τον Φεβρουάριο με την κοιλιά εκτεθειμένη σε κοινή θέα. Ψέμματα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω κλιματικής αλλαγής..! Οι Φεβρουάριοι είναι πλέον κατά πολύ πιό ζεστοί! Αλλού είναι το πρόβλημα με την παιδεία κ κατ' επέκταση με τους μαθητές... Κι εν τέλει, οι άλλες μισές, κρατάνε χαμηλά τη σημαία..εεε τη μπλούζα... Ισσοπαλία!

      Διαγραφή
    2. Σήμερα όλο το χειμώνα είναι καλοκαίρι!Άλλαξαν τα πράγματα καλώς ή κακώς!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το τείχος θα εξυμνήσω! Πόσες φορές δεν το διασχίσαμε από πάνω, ριψοκίνδυνα, ως άλλοι σχοινοβάτες, κι ιδίως το πίσω τμήμα, στην 'Ελλης... 10ετία '80s. Καλά, καταδρομικές πίσω -αλλά κ πάνω στις τουαλέτες-... ευτυχώς δεν μας έβλεπαν οι μανάδες μας, συγκοπή!!! Άπειρες μπάλες πετάχτηκαν έξω από αυτό σε Μητροπόλεως, Δημητρίου, αλλά στην Έλλης υπήρχε τότε μια μαύρη τρύπα που εξαφάνιζε κάθε ανέμελο τόπι. Πόσες αναμνήσεις, πόσες μικρές ιστορίες... Εμείς της γειτονιάς (κι όχι μόνο) που ήμαστε Χειμώνα-Καλοκαίρι στην... μαγική αυλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικά, το απόλυτο σημείο για να κάθεσαι και να "κόβεις" κίνηση: Πάνω στο τείχος με την πλατη ακουμπισμένη στον τοίχο των Goody's!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τις ρομαντικές αναμνήσεις να δούμε ποιες είναι αυτές οι μαθήτριες, θα έχει ενδιαφέρον.
    Εμένα καπου παει ο νους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποια ντυνεται ελαφρια και ανοιχτα εχει μηδενικη αξια. Μακρια απο αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ