Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γυναίκες ηρωίδες της όπερας μέσα από τα κοστούμια του Τάσου Πρωτοψάλτου

Τη γυναικεία φύση τίμησε ο διεθνής Bεροιώτης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου με μία διαδικτυακή παρουσίαση στους προσωπικούς του λογαριασμούς ανήμερα την Ημέρα της Γυναίκας. Με μία αναδρομή σε εμβληματικά κοστούμια όπερας που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και με τα οποία έχει ντύσει ορισμένους από τους σημαντικότερους γυναικείους ρόλους της όπερας. 

Από την παρουσίαση παρέλασαν κοστούμια απαράμιλλης ομορφιάς και δεξιοτεχνίας του Τάσου Πρωτοψάλτου για την Ποππαία (Η Στέψη της Ποππαίας, Claudio Monteverdi), την Τραβιάτα (Τραβιάτα, Giuseppe Verdi), Διδώ (Διδώ και Αινείας, Henry Purcell), Φαίδρα (Ιππόλυτος και Αρικία, Jean Philippe Rameau), Ιουλιέττα (Ιουλιέττα και Ρωμαίος, Riccardo Zandonai), Ντόνα Ελβίρα και Ντόνα Άννα (Ντόν Τζιοβάννι, Wolfgang Amadeus Mozart), Hλέκτρα και Ίλια (Ιδομενέας, Wolfgang Amadeus Mozart). 

Τα ιδιαίτερης ομορφιάς κοστούμια του Τάσου Πρωτοψάλτου ενδύονται διεθνείς σοπράνο σε παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές όπως η Μαρία Παλάσκα, Eleni Calenos, Ελένη Αναγνώστου, Stephanie Lorenz, Lisa Algozzini, Wing Kwan Chung κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:








3 σχόλια:

  1. Γυναικες ηρωιδες εργατριες και αγροτισες να εδειχνε ο ενδυματολογος ...την γκλαμουρια την βλεπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πιο μπανάλ μπορείς να είσαι πλεμπαίε; Αγρότισσες; Ω μον Ντιέ! Ο καλλιτέχνης ασχολείται μόνο με την αφρόκρεμα της ελίτ της καλής κοινωνίας. Και εσείς ακόμη να υποκλιθείτε στο μεγαλείο του. Κομπλέξαρες Βεροιωταίοι!

      Διαγραφή
    2. Μιλάμε για θεατρικά κοστούμια και για ήρωες στη συγκεκριμένη περίπτωση ηρωίδες γυναίκες έργων όπερας. Οι ήρωες - χαρακτήρες ενός έργου δεν επιλέγονται από τους καλλιτέχνες.Δεν έχουν καμμία σχέση αυτά που γράφεται.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ