Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδρομή του 3ου Γυμνασίου στην Πορτογαλία

Πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 25-29 Φεβρουαρίου 2024, εκπαιδευτική επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Βέροιας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning, “Stepping into Sustainability: Tourism!”, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στο Agrupamento de Escolas de Montijo.

Η Πορτογαλία είναι μία χώρα με μακρόχρονη ιστορία που εντυπωσιάζει με την απλότητα του τοπίου της, τον πλούσιο πολιτισμό της και το ταμπεραμέντο των ανθρώπων. Μωσαϊκό πολιτισμών, αποτελεί μία μοναδικής ομορφιάς χώρα και παράδειγμα αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης. Μέσα από τις δραστηριότητες στο σχολείο και τις επισκέψεις σε φυσικά και ανθρωπογενή τοπόσημα οι μαθητές γνώρισαν πώς η συγκεκριμένη χώρα κατάφερε να διατηρήσει, να ενσωματώσει και να αναπτύξει τα μνημεία της. 

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον πύργο Belem, Το μνημείο των Ανακαλύψεων, Το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, την Πλατεία Εμπορίου, το Δρόμο Augusta, την περιοχή Κάστρου Αγ. Γεωργίου και την Εκκλησία της Παναγίας, την περιοχή της Αλφάμα και του Καθεδρικού, το Ρόσσιο, την περιοχή Σίντρα με τα παλάτια της και τα πάρκα στα περίχωρα και το Cabo da roca και Playa de la Osa στις δυτικές ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν 31 μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου και οι καθηγήτριες Ελένη Μπρουσκέλη, Αγγελική Γιαννάκη και Μαρία Μυλωνά.

14 σχόλια:

  1. Άντε να γυρίσουν με το καλό τα παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τα φροντιστήρια, γιατί οι καθηγητές τους έχουν το μυαλό μόνο σε εκδρομές και απεργίες, και όπως πάντα εμείς οι γονείς πληρώσαμε και τα εισιτήρια ων καθηγητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγικο το σχόλιο σας αν θεωρειτε οτι η γνώση κατακτάτε μοναχα στις αίθουσες και στα φροντιστήρια πανω απο ενα βιβλιο το οποιο πρεπει να παπαγαλισεις .Επισης ως γονεας που εστειλα το παιδι μου στη συγκεκριμενη εκδρομη σας διαβεβαιώ αποδεδειγμένα οτι ο καθενας πληρωσε το εισιτήριο του και οτι οι καθηγητριες που συνοδεψαν εδωσαν την ψυχη τους , δουλεψαν πολυ , πηραν ευθυνη μεγαλη για να ανοιξουν τα μυαλα των παιδιων τα οποια δυστυχως γονεις σαν εσας τα κρατουν κλειστά και καχύποπτα.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά μπράβο στους εκπαιδευτικούς και γονείς που δίνουν τέτοιες ευκαιρίες στα παιδιά , οσον αφορά του παραπάνω σχόλιο πραγματικά λυπηρό & τραγικό ταυτόχρονα

      Διαγραφή
    3. ΠΗΡΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ... Ή ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ... ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    4. Γύρισαν οι καθηγητές κουρασμένοι από την εκδρομή και δεν μπορούν να προσαρμοστούν για μερικές ημέρες και προγραμματίζουν νέες εξορμήσεις και εκδρομές.

      Διαγραφή
  2. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί …

    Θρασύδειλε ανώνυμε σχολιαστή!!
    Αν ήσασταν γονέας θα γνωρίζατε ότι η συμμετοχή ήταν προαιρετική.
    Τα παιδιά συμμετείχαν σε εξέταση στη αγγλική γλώσσα και λαχταρούσαν να συμμετέχουν Όσο τίποτε άλλο.
    Αυτές οι δράσεις απαιτούν πολλή ετοιμασία, προσπάθεια κ κυρίως μεγάλη ευθύνη. Η μετακίνηση και η οργάνωση μιας επίσκεψης 32 παιδιών στο εξωτερικό είναι έργο ενός ολοκλήρου συλλόγου. Και γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΔΕ Ν. Ημαθίας. Κ πάντα σύμφωνα με τους νόμους του Υπουργείου.
    Αν ήσασταν γονέας θα γνωρίζατε ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει.
    Αν ήσασταν γονέας θα γνωρίζατε ότι οι γονείς από το στέρημά τους πλήρωσαν γιατί πιστεύουν στην αξία των δράσεων αυτών.
    Αν ήσασταν γονέας κ αφουγκραζόσασταν την εποχή θα γνωρίζατε ότι η γνώση κατακτάται κ εκτός των θρανίων. Με σύμπραξη μαθητών εκπαιδευτικών κ γονέων.
    Αν ήσασταν γονέας…
    Αλλά δεν είστε!
    Είστε ένας κακοπροαίρετος, άσχετος, μικρόψυχος κ ζηλόφθων σχολιαστής που προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις κ καταφέρνει μονάχα να εκτίθεται! Τα ίδια λέγατε και στις χρηματοδοτούμενες επισκέψεις στο εξωτερικό από το ΙΚΥ. Λυπάμαι!
    Ελλάδα 2.0!

    Η αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο εξωτερικό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπατε όλα! Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!!

      Διαγραφή
  3. Επειδή ειμαι από γειτονικό νόμο ήθελα να ρωτήσω? Το ιδιωτικό σχολείο που υπήρχε στη Βέροια λειτουργεί ακόμα και σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, έχει αρκετά χρόνια που έχει κλείσει. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν Παιδικός Σταθμός, ΚΔΑΠ, αθλητικές ομάδες κλπ.

      Διαγραφή
    2. Όχι! Υπάρχουν όμως δημόσια σχολεία που λειτουργούν με προδιαγραφές ιδιωτικών. Από το φιλότιμο κ την προθυμία γονέων κ εκπαιδευτικών. Ένα τέτοιο σχολείο ειναι και το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας! Η Διεύθυνση του σχολείου είναι πρόθυμη να σας ενημερώσει σχετικά.

      Διαγραφή
    3. Έχει κλείσει από το 2017

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που μου δώσατε. Μεγαλώνω το 4 παιδί μου. Τα πρώτα 3 έλαβαν γνώσεις άριστες όμως τα προηγούμενα χρόνια.Τωρα στο 4 προβληματίζομαι.

      Διαγραφή
  4. Μπραβο στους καθηγητες.εχω συνοδεψει και εγω τετοιες εκδρομε μεγαλη ευθυνη απιστευτη κουραση , δεν κοιμομασταν πριν κοιμηθουνε τα παιδια δεν τρωγαμε αν δεν ερχοταν πρωτα τα δικα τους φαγητ κλπ.και πληρωσα ολα τα εισητηρια κανονικα.παρε και εσυ παιφια να τα πας εκδρομη και τα εισητηρισ στα πληρωνω εγω, σλλα η ευθυνη δικη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ