Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανακοίνωση για το Ψυχοσάββατο στη Bέροια

Σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, το επόμενο Σάββατο είναι Ψυχοσάββατο. Την ημέρα αυτή οι χριστιανοί συνηθίζουν να πηγαίνουν μαζικά στα κοιμητήρια, προκειμένου να προσευχηθούν για τους προσφιλείς τους νεκρούς.

Εφιστούμε και πάλι την προσοχή όλων στο γεγονός ότι πολλοί συνηθίζουν να πηγαίνουν πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι οι ιερείς δεν θα βρίσκονται στο κοιμητήριο της πόλης μας, παρά μόνον μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί τόσο στους ενοριακούς Ιερούς Ναούς όσο και στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου.

Προκειμένου, λοιπόν, να μην ταλαιπωρηθείτε, παρακαλείσθε να πάτε στο Κοιμητήριο, κατά προτίμηση, μετά τις 9:00 το πρωί. Οι ιερείς θα βρίσκονται εκεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε υπάρχει όλος ο χρόνος για να επιτελέσετε τα καθήκοντά σας προς τους κεκοιμημένους.

4 σχόλια:

  1. Ετοιμασθείτε για τρισάγιο ο καθείς πέντε ευρώ το ελάχιστο , δυστυχώς έτσι είναι και έτσι τα βρήκαμε , υπάρχει όμως και το γιατί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυθαίρετο συμπέρασμα, λάσπη και ψέματα. Ανακοινώθηκε τιμοκατάλογος από την μητρόπολη και δεν το ξέρω;
      Επίσης όποιος ζητήσει τρισάγιο και ο παπάς του ζητήσει λεφτά να μας ενημερώσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ και συγχρόνως και το Μητροπολίτη. Φτάνει πια με τα λεφτά των παπάδων. Δεν είχα κανέναν στη Βέροια να έχει βίλες, ούτε άκουσα για καταθέσεις ούτε είδα παπά απλό της ενορίας με bmw, mercendes ή ότι άλλο. Αλήθεια, δεν πειράζει κανέναν που βλέπετε "ονόματα" επιχειρηματιών στη Βέροια να κυκλοφορούν στη χλίδα και να ζουν σε βίλλες στα προάστια της πόλης μας; Για αυτούς δεν έχετε απορίες; Ο μύθος της αθεΐας και όλων των κατηγοριών κατά της εκκλησίας πέθανε σύντροφοι μαζί με τη Σοβιετική Ένωση. Αν εξακολουθείτε να έχετε αντιρρήσεις, καλώς. Προτείνω επίσκεψη σε αυτές τις χώρες πλέον για να δείτε αν πέτυχε το όνειρο του αφανισμού της πίστης.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη πλάκα έχεις , μάλλον σε άλλον πλανήτη ζείς , λυπάμαι που είσαι τυφλός και μάλιστα καρεκλά τος , σήκω και λίγο και κατέβαινε στα μνήματα !

      Διαγραφή
  2. Μην κρίνεται ίνα μην κριθείτε .. αφηστε τους ιερείς να τους κρίνει ο θεός , εμείς δεν ειμαστε θεοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ