Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τσουχτερό» το πρόστιμο για όσους «κρατάνε» θέση πάρκινγκ

Με αρκετή υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί για να βρουν μία θέση πάρκινγκ, καθώς ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει μαρτύριο και πονοκέφαλο.

Έτσι προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και για να γλιτώσουν χρόνο, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αφήσουν το όχημα τους σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση ή να παρκάρουν πάνω σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία προκειμένου να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.

Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που σκέφτονται θεωρητικά πιο έξυπνα, με αρκετούς να επιλέγουν «ρεζερβέ» θέσεις στάθμευσης με διάφορα εμπόδια όπως καρέκλες, γλάστρες, καφάσια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που βάζουν διάφοροι για να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα, ώστε να παρκάρουν οι ίδιοι ή οι πελάτες τους, νομίζοντας ότι ο δρόμος τους ανήκει.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως ο δρόμος δεν τους ανήκει και η συγκεκριμένη ενέργεια τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο απόν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ποιο είναι το πρόστιμο

Σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφο 1 του Κ.Ο.Κ. («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

Αυτό σημαίνει πως ο δρόμος μπροστά από την ιδιοκτησία  είναι δημόσιος και σύμφωνα με τον K.Ο.Κ. τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Η εξαίρεση

Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό και η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά από τη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.

Πηγή

13 σχόλια:

  1. ΚΑΙΡΟΣ Ο ΝΙΩΠΑΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΊ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλη η Βέροια έτσι είναι με την ανοχή της Τροχαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε λιγο με τους εξυπνακηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορίας άξιο είναι πως ο νέος διοικητής της τροχαίας, που τόσο ζήλο επιδεικνύει για άλλες περιπτώσεις, δεν έχει επιμεληθεί για το άναρχο χάλι που επικρατεί επί της Πιερίων για αυτό το θέμα.
    Κλούβες, γλάστρες, διαφημιστικά banners κτλ επιδεικτικά μπροστά από καφενεία, μανάβικα, μπακάλικα, ζαχαροπλαστεία, καφέ κτλ.
    Ακόμα και μετά από επώνυμες καταγγελίες δεν γίνεται τίποτα.
    Ή οι παρανομούντες μας γράφουν ή οι αρμόδιοι μας γράφουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά πράγματα, αν διαπιστώσετε τέτοια περίπτωση και δεν μπορείτε να παρκάρετε, παίρνετε την τροχαία για να τους γράψει και όχι μόνο παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα το καινούριο τρικ είναι με τα μηχανάκια. Βάζουν το μηχανάκι τους όταν παίρνουν το αυτοκίνητο έτσι έχουν πάντα ρεζερβέ πάρκινγκ. Αυτό το φαινόμενο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς έφτασε και στη Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαζουν τα μηχανακια για να παρκαρουν ωστε να φορτωνουν και να εκφορτωνουν το οχημα για δρομολογια οταν ειναι απο εμπορικο καταστημα. Το να παιρνει καποιος το αμαξι να παρκαιρνει για να βλεπει αγωνες ποδοσφαιρου αυτο για μενα ειναι τεμπελια.

      Διαγραφή
    2. Λάθος κάνεις αγαπητέ μου, γιατί εγώ δεν μιλάω για το κέντρο της πόλης.

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Τι συμβαίνει στη Νάουσα? Παρκάρουν τα δεξαμενόπλοια? Γιατί διαβάσαμε ότι υπάρχει λιμεναρχείο.

      Διαγραφή
  8. Εσείς καλά κάνετε που μας υπενθυμίζεται τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ αλλά εφόσον η τροχαία κάνει τα "στραβά" μάτια, καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά πράγματα, αν διαπιστώσετε τέτοια περίπτωση και δεν μπορείτε να παρκάρετε, παίρνετε την τροχαία για να τους γράψει και όχι μόνο παρατήρηση.
    ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΨΙΛΟΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙ...10% ΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ, ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΧΩ ΣΤΑΜΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...π.χ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ...ΧΛΙΔΑ ΜΙΛΑΜΕ...ΠΑΚΕΤΟ ΧΟΝΤΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά τα αυγά. Η νομοθεσία υπάρχει εδώ και χρόνια και δεν κουνιέται φύλλο. Και δεν είναι μόνο οι γλάστρες και οι κλούβες. Είναι και τα σταντ που βγάζει τα μικρομάγαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ