Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στέλνει το μήνυμα ο Βοργιάδης: «Δεν έχει ικανοποιηθεί σχεδόν κανένα αίτημα των αγροτών»

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην συνάντηση που είχαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο Χρήστος Βοργιάδης. Ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, χωρίς περιστροφές, αναφέρει πως δεν έχει ικανοποιηθεί σχεδόν κανένα αίτημα των αγροτών και θέτει μια σειρά από ερωτήσεις, για να επιχειρηματολογήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους συναδέλφους του, προκειμένου να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:

«Με αφορμή την συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Μητσοτάκη και τη δήλωση "δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας" θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ριζικά, λέγοντας ότι δεν έχει ικανοποιηθεί σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ αίτημα των αγροτών, με εξαίρεση αν μπορούμε να το λάβουμε και αυτό ως εκπλήρωση, έστω και μερικώς, της μείωσης του αγροτικού ρεύματος και πάλι όχι στα επίπεδα που προτείναν οι αγρότες.

Μέσα από ένα διάλογο λοιπόν, προκύπτουν και τα ανάλογα συμπεράσματα και σε αυτή την περίπτωση μόνο ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν για το σύνολο του αγροτικού κόσμου, που βρίσκεται μέρα-νύχτα μέσα στην καρδιά του χειμώνα και για αρκετές μέρες στους δρόμους, παλεύοντας για την επιβίωση, ναι για την επιβίωση μάχονται χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, για να αποτραπεί η ερημοποίηση της υπαίθρου και να μη χαθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο , για εμάς και τα παιδιά μας.

Θα ήθελα λοιπόν, να μου απαντήσει κάποιος αγρότης, συνδικαλιστής, συνεταιριστής, και φυσικά πολιτικός, ιδιαίτερα κυβερνητικός, για το ποια αιτήματα των αγροτών που παραθέτω και υπενθυμίζω παρακάτω έχουν εκπληρωθεί:

- Προέκυψε μέσα από τη συνάντηση, δια στόματος πρωθυπουργού δέσμευση για αφορολόγητο πετρέλαιο;

- Από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προκύπτει μείωση του κόστους παραγωγής για το σύνολο των αγροτών, κτηνοτρόφων , μελισσοκόμων κ.α.;

- Ακούστηκε τίποτα για κατάργηση ΦΠΑ και επιδότηση εφοδίων και ζωοτροφών και δεν το κατάλαβα;

- Δόθηκε υπόσχεση να μην εφαρμοστεί η ΝΕΑ ΚΑΠ και να παραμείνει σε ισχύ η προηγούμενη έως την αναθεώρηση της Νέας και πάλι δεν το κατανόησα;

- Υποσχέθηκε μήπως ο κ. Μητσοτάκης ενισχύσεις για απώλειες παραγωγής οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ (ελιές, ροδάκινα, δαμάσκηνα, αμπέλια κ.α.) και δεν είδα να γράφεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

- Ειπώθηκε κάτι για τιμές προϊόντων που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια τρίτων;

- Τέλος όσον αφορά τις "ελληνοποιήσεις" προϊόντων θα δείξει το επόμενο διάστημα κατά πόσο θα ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και πόσο αποτελεσματική θα είναι η παρέμβαση του(Το Πάσχα είναι κοντά....ας αναμένουμε).

Επίσης, αρχές του επόμενου μήνα ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, θα τεθεί σε εφαρμογή η περιβόητη αναθεώρηση του ΕΛΓΑ ή θα πάμε και στη νέα καλλιεργητική περίοδο με το ως έχει νομοθετικό πλαίσιο, με ότι συνεπάγεται αυτό για κάλυψη ζημιών, όπως παγετός και βροχοπτώσεις που μένουν απλήρωτες από τον ΕΛΓΑ;

Ήταν ένας ΔΙΑΛΟΓΟΣ άνευ ουσίας για τους αγρότες μας , με μέτρα κοροϊδία, που όχι μόνο δεν ενισχύουν την ρευστότητα των αγροτών , αντιθέτως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας για ευημερία, μέσα από την καλλιέργεια της γης!

Παραθέτω τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ των αγροτών...

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:

 Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου

 Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα

 Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

 Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ. Να παραμείνει σε ισχύ η προηγούμενη ΚΑΠ εώς ότου αναθεωρηθεί η νέα ΚΑΠ.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε δενδρώδεις και αμπελουργικές καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

 Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.

 Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.

9 σχόλια:

  1. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ορμάτε τους), αλλά όχι κλείσιμο δρόμων ούτε λεπτό, ο κοσμάκης δεν σας φταίει, αλλιώς μην περιμένετε συμπαράσταση, να τα ξεκαθαρίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοργιαδη κοίτα που δεν μπορείς να τα βρείτε με τους άλλους συλλόγους και να είμαστε μια γροθιά και άσε τα πολλά λόγια...έλεος εσείς έχετε διερεσει τους αγρότες με το μακρύ και το κοντό σας...μιλάτε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της καλπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσέχετε μην σκίσετε τα καλτσόν οι αγρότες και δεν έχετε τι να βάζετε στα καφενεία όταν παίζετε πρέφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεχάσατε να βάλετε στα αιτήματα κι έναν μαύρο να σας κάνει αέρα. Χα χα χα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααααανντττεεε ρεεεε.... Κ πως θα πάρουν το νέο τρακτέρ των 300.000€ τώρα; Κ το νέο mercedes αυτοκίνητο για την κερά; Λευτεριά στον καταπιεσμένο κ πτωχό αιλληνέζο αγρότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ