Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συναίνεση των κομμάτων στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ευρύτατη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων καταγράφεται στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. 

Όπως προκύπτει από τις σχετικές εισηγήσεις στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επί της ουσίας επιβεβαιώνεται η διαφαινόμενη πλειοψηφία που θα υπάρξει στις προωθούμενες διατάξεις, αφού εκτός τη Νέα Δημοκρατία θετικά τοποθετούνται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Αρνητική στάση αναμένεται να κρατήσουν στον αντίποδα, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το διήμερο 14 με 15 Φεβρουαρίου, όπου και θα ψηφιστεί.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η εισηγήτρια της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα, τόνισε πως το νομοσχέδιο υλοποιεί την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μια κοινωνία συμπεριληπτική. «Είναι ένα βήμα μπροστά για την ευημερία και ισότητα, για να μην υπάρχουν αόρατοι και αποκλεισμένοι άνθρωποι και προ πάντων αόρατα και αποκλεισμένα παιδιά. Ο γάμος είναι και συμφωνία μεταξύ ανθρώπων που απορρέουν υποχρεώσεις και δικαιώματα. Η πολιτεία ρυθμίζει αυτές τις σχέσεις ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να συνάψουν πολιτικό γάμο. Η Ελλάδα θα γίνει η 37η χώρα που θα εισαγάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο, μόνο με τις άκρως απαραίτητες προσαρμογές στη νομοθεσία», όπως είπε. Και πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών και δεν επεκτείνει το δικαίωμα της υποβοηθούμενης και παρένθετης μητρότητας, δεν κάνει καμία αναφορά σε γονέα 1 και γονέα 2, καθώς γονιός σημαίνει πατέρας και μητέρα. Υπάρχουν εύλογοι προβληματισμοί ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου».

Από την μεριά της εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως πρόκειται για μια «σημαντική αλλαγή για τη χώρα μας έστω και με καθυστέρηση. Το σημαντικότερο είναι να ανταποκριθούμε ως πολιτεία στα αιτήματα και στους αγώνες των συνανθρώπων μας για ισότητα και να δημιουργήσουμε συνθήκες συμπερίληψης και άρση διακρίσεων και ρατσιστικών συμπεριφορών. Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχει αντίθετη άποψη ούτε δημοψηφίσματα» αναφορά που προφανώς πήγαινε προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που είχε κάνει λόγο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ανέφερε επίσης η βουλευτής ότι «καμία συντήρηση και σκοταδιστική αντίληψη και μεσαίωνας δεν θα μας γυρίσει πίσω. Θα εξασφαλίσουμε ισοτιμία στον γάμο για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου. Μετά από χρόνια αδράνειας η ΝΔ μετακινείται στην ψήφιση δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο δεν θα αποτελέσει την κολυμβήθρα Σιλωάμ για τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα προσφέρει εξιλέωση για κραυγαλέες παραβιάσεις δικαιωμάτων και συγχωροχάρτι».

Από το ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «τους τελευταίους μήνες επικρατεί αντιπαράθεση στον γάμο ομοφύλων. Οι θέσεις που ακούγονται, οι φόβοι, τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες ως ένα σημείο είναι δικαιολογημένες, αλλά από ένα σημείο και μετά υπερβαίνουν τη λογική και δημιουργούν εντάσεις. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τον διχασμό, μεγάλες. Είναι επιπολαιότητα που τη χαρακτηρίζει να διαμορφώσει το επικοινωνιακό αφήγημα του επικεφαλής της αντί να λύνει προβλήματα και να προτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας έναντι του ατομικού του κ. Μητσοτάκη. Ένας γάμος δεν συνεπάγεται δικαίωμα τεκνοθεσίας. Δικαίωμα για τεκνοθεσία έχουν σήμερα όλοι οι ενήλικες άνθρωποι ανεξάρτητα από σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Εκ μέρους του ΚΚΕ η Παρασκευή Δάγκα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της καταψηφίζει το νομοσχέδιο: «Η άρνησή μας στην εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και τεκνοποίησης. Υπονομεύεται το δικαίωμα του παιδιού, δηλαδή η κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με τη μητέρα και τον πατέρα». Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο εμπορευματοποιεί την τεκνοποίηση και δεν συμβάλλει στην εξάλειψη των καταδικαστέων πρακτικών, αλλά τροφοδοτεί την ένταση τέτοιων επιθέσεων.

Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης ανέφερε πως το κόμμα του «λέει βροντερά όχι στο νομοσχέδιο. Θέλουμε να το αποσύρετε, θέλουμε τα παιδιά να έχουν πατέρα και μητέρα, και όχι αφύσικα γονέα 1 και γονέα 2. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν γονείς και όχι γονείς – νούμερα». Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά, άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ για τη στάση που κρατάει και επεσήμανε: «Μέρα νίκης για τα δικαιώματα. Είμαστε ένα βήμα πριν για αναγνώριση γάμου για όλα τα άτομα και όχι για ομόφυλα ζευγάρια».

38 σχόλια:

  1. Το νομοσχέδιο έχει σαφή κενά ειδικά προς το κομμάτι των ανισότητων που εισάγει στο θέμα της τεκνοθεσιας και της τρανς γονεικοτητας. Αλλά από το τίποτα είναι ενα θετικό βημα προς την σωστή κατευθυνση και παρ ότι δεν είμαι και δεν θα γίνω ψηφοφόρος της ΝΔ οφείλω να της αναγνωρίσω την πολιτικη γενναιότητα να φέρει ένα τέτοιο καίριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα νομοσχέδιο. Και πολυ άργησε. Τα ομόφυλα ζευγάρια και τα παιδια τους δεν θα πανε πουθενα εδώ θα συνεχίσουν να ζουν.
    Ελπίζω η επόμενη προοδευτικη κυβέρνηση να κλείσει και τις τρυπες που αφήνει αυτό το νομοσχέδιο ως προς την τεκνοθεσια και να υιοθετήσει τις προτασεις της διεθνούς Αμνηστίας.

    Και τώρα ας περιμένουμε τον οχετό μίσους, αμορφωσιάς, ομοφοβίας κτλ στα σχόλια από τους γνωστους ακροδεξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον(την,το) . . .8.51
      Ο οχετος είναι στο άμυαλο σου ΜΟΝΟ, και σε κάνει να πιστεύεις οτι δυο ανδρες μπορούν ,να πληρώσουν μια βουλγαρα που πεινάει και είναι σε αδιεξοδο,να νοικιάσει 9 μηνες την μητρα της,για 18.000 χιλιαδες ευρω, για να γεννήσει το παιδί τους μην χάσουμε το DNA τους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:10 π.μ.

      Οτι να ναι το ομοφοβικο φασισταριο. Μιλαμε για επεκταση του ΠΑΡΟΝΤΟΣ πλαισιου παρενθετης κυησης που ισχυει και για ετεροφυλα ζευγαρια τιποτε παραπανω. Αν η παρενθετη κυηση ειναι ηθικη και νομιμη για ετεροφυλα ζευγαρια εδω και χρονια δεν εχει καμια λογικη νομικα και ηθικα να υπαρχουν ανισοτητες σε οτι αφορα τα ομοφυλα ζευγαρια.

      Αυτα ειναι θεματα και ανισοτητες που οπως ειπα θα επιλυσει η επομενη προοδευτικη κυβερνηση αν δεν το κανουν τα δικαστηρια πιο πριν. Περαστικα.

      Διαγραφή
    3. Προς τον(την,το) 10.10
      Οι χαρακτηρισμοί περιγράφουν τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση σας.
      θέλετε να μεγαλώσετε και παιδιά τρομάρα σας . . .

      Διαγραφή
  2. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλευση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για την στήριξη και τις προτασεις βελτίωσης του νομοσχεδίου. Όσο για το ΚΚΕ εξακολουθεί να αποδεικνυει γιατί είναι ένα άχρηστο γραφικό απολίθωμα. Καλά στα υπόλοιπα ακροδεξιά τσιρκουλα ουτε να αναφερθεί δεν αξίζει κανεις. Καλο πατο στις εκλογές και στα 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ορισμός της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοκρατία είναι να αποφασίζει το Νομοθετικό Σώμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τη θέληση του Λαού ή να είναι πειθήνιο όργανο στα ύποπτα λόμπι και τα παρασκήνια των Βρυξελλών που μπορούν να επιβάλλουν όποια ανωμαλία θέλουν; Τι από τα δύο είναι Δημοκρατία; Αν είναι το δεύτερο, οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κοντά και θα εκφρασθεί επιτέλους το πρώτο. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποιοτητα της δημοκρατίας φαίνεται από την προσταδια των δικαιωμάτων όλων των πολιτων ειδικά των μειονοτήτων. Η μόνη ανωμαλια είναι η ομοφοβία σας. Ευτυχώς όντως είναι κοντά οι ευρωεκλογές για να στείλουμε και επίσημα την ομοφοβία και το μίσος, την αμάθεια και τον σκοταδισμό στο χρόνοντουλαπο της ιστορίας όπου ανήκουν.

      Διαγραφή
  5. Η απόλυτη παρακμή σε όλο της μεγαλείο, η οποία βαπτίστηκε πρόοδος, το βαρέλι δεν έχει πάτο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως εσυ και οι όμοιοί σου εκπροσωπείτε την απόλυτη παρακμη, αμάθεια και φασισμό. Αλλά ευτυχώς αποτελείτε μια μειούμενη μειοψηφία στη συγχρονη κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. Εσύ ρε τοιούτε δεν έχεις άλλη δουλειά από το να απαντάς σε όλα τα σχόλια;

      Διαγραφή
    3. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
      ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΊΝΑΙΔΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ...ΛΟΑΤΚΙ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 4:45 μ.μ. Κλαιω απο τα γέλια με την υστερία σου. Έτσι σας θέλω ακροδεξιά ψυχικά ασθενή ομοφοβικα περιθωριακα στοιχεία. Με νευράκια όσο βλέπετε τα ανθρώπινα δικαιώματα να προοδευουν. Περαστικά!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ασχοληθηκαμε με τους λοατκι και τα δικαιώματα τους,έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους,η σεξουαλική προτίμηση δεν καθορίζει τον άνθρωπο,αλλά ο χαρακτήρας. Πάντως το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο γάμο που είναι καθαρά εκκλησιαστικός χωρίς την έγκριση της εκκλησίας ίσως και χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ( δεν μιλάω για κόμματα),είναι αυτό που κατηγορούν όλους τους άλλους φασιστικό, στα νέα ελληνικά πουστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όρος μόνο θρησκευτικος αλλά και όρος που έχει χρησιμοποιηθεί από την γλώσσα μας που δίνει νόημα σε αντικείμενα ,πράξεις γεγονότα κτλ. Όρος βιολογίας και ανθρώπινης φυσιολογίας που δεν έχει καμία εφαρμογή στους λοατκι

      Διαγραφή
    2. Τι άλλο θα διαβάσουμε.... Ο γάμος, ένα νομικό συμβόλαιο που παρεχει το κράτος, έγινε "θρησκευτικός όρος" και "όρος βιολογίας". Θα μας πεσουν τα μαλλιά με τις αναχρονιστικές ηλιθιοτητες που διαβάζουμε. Τι να πεις. Ζουν ανάμεσα μας. Ευτυχώς είναι μια μειούμενη μειοψηφία.

      Διαγραφή
    3. Είσαι και αγράμματος πέρα από παρεκκλίνων λοάτκι: Ξέρεις τι είναι στη Βιολογία οι γαμέτες; Έχουν την ίδια λεκτική ρίζα με το γάμο. Έχουν γαμέτες αναπαραγωγής ο Βρασίδας με τον Νώντα;

      Διαγραφή
    4. Οι μόνοι αγράμματοι είστε εσείς αγαπητέ ομοφοβικε. Γνωρίζω πολυ καλα τι είναι οι γαμάτες και επίσης γνωρίζω τι είναι ο γάμος. Όπως προειπα είναι ΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. Εδώ δεν κάνουμε ονοματολογία εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και ισονομία. Και επίσης τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αγαπητέ ψυχικά ασθενή ομοφοβικε φυσικά και έχουν αναπαραγωγικά όργανα και κυτταρα. Περαστικά. Χαίρομαι που θα ζήσετε για να δείτε την προοδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

      Διαγραφή
    5. Στον 7:19 είμαι ο 1:12 έχεις δίκαιο ο " γάμος εν Κανααν " που αναφέρεται στην Αγία γραφή ήταν ένα κρατικό νομικο συμβόλαιο μπορώ άραγε να σου αλλάξω γνώμη μάλλον οχι. Όσο για τους γαμέτες που γράφει κάποιος πιο πάνω δεν έχουν καμμία σχέση με τους γαμάτες που αναφέρεις εσύ. Κοίτα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και περηφανοι και μπράβο τους ΛΟΑΤΚΙ ,αλλά υπάρχουν και οι πουστιδες,όπως υπάρχουν τσογλανια και λαμόγια στους πολύ περισσότερους ετεροφυλόφιλους,άρα οι όροι φασισμός,ψυχικά ασθενείς κτλ καλά είναι να παραληπονται.

      Διαγραφή
    6. αφου δεν τα χρησιμοποιειτε σωστα ( και δικαιωμα σας) κατά τη φυση γιατι δε το θελετε , τοτε τι σκουζετε για γαμο ,οικογενεια, παιδια και εισοδο σε ενα θεσμο που δεν αποδεχεσθε με τις ενεργειες σας και σωνει και καλα θελετε να εισελθετε;;;
      Για να καλυψετε την πολυ περιεργη αποκλιση σας και να δημιουργήσετε ρηγματα στην κοινωνια οπως λειτουργει εδω και χιλιαδες χρονια;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:12 μ.μ.

      Γιατι ο γαμος και η οικογενεια δεν εχουν καμια σχεση με αναπαραγωγικα οργανα. Καθε ζευγαρι εχει δικαιωμα στην ισονομια και στην δημιουργια οικογενειας.

      Οπως ειπαμε η μονη περιεργη αποκλιση ειναι η δικη σας, η ομοφοβια αποτελει ψυχικη διαταραχη. Τα μονα ρηγματα στην κοινωνια δημιουργουνται απο την υπαρξη του δικου σας εξτρεμισμου. Η ισοτητα στο γαμο και την τεκνοθεσια ενισχυει τον θεσμο της οικογενειας επεκτεινοντας τον σε περισσοτερα ζευγαρια και παραγει περισσοτερα ευτυχισμενα παιδια σε ασφαλη περιβαλλοντα με αγαπη.

      Οποτε ναι καλε μου ψυχικα ασθενη θα συνεχισουμε να διεκδικουμε την ισοτητα, νομικη και κοινωνικη την οποια δικαιουμαστε και εμεις και οι οικογενεις που δημιουργουμε. Και εσεις συνεχιστε να τσιριζετε με μισος και υστερια.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:40 μ.μ.

      Αγια γραφη λεει χαχαχαχα. Ενταξει γελασαμε και σημερα. Τι σχεση εχουν τα θρησκευτικα σας κειμενα με ενα κρατικο νομικο συμβολαιο αληθεια ; Καμια. Παρακατω. Καλα το περιμενα οτι θα κολλησεις στο ορθογραφικο μιας και δεν εχεις αλλο επιχειρημα (αναμενομενο).

      Ναι ειστε φασιστες (θελετε να στερησετε ισονομια με το ετσι θελω απο συμπολιτες σας) και ειστε ψυχικα ασθενεις (η ομοφοβια ειναι αναγνωρισμενη ψυχικη διαταραχη). Δεν φταιω εγω που αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
  7. Αφου η απόληξη του πεπτικού συστήματος δεν τεκνοποιεί, πως δυο άνδρες (με την εναλακτικη εννοια)θα κάνουν οικογένεια με παιδιά?

    Πελαργός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και τα ετεροφυλα ζευγάρια που δεν μπορουν να αποκτήσουν παιδια με συνουσία αγαπητέ ομοφοβικουλη. Υιοθεσία, εξωσωματική και παρενθετη κυηση. Περαστικά !

      Διαγραφή
    2. Καταπύγων ή αρσενοκοίτη ή λεσβία, πήρες την απάντηση σου περί γλωσσικών όρων γάμου- γαμέτη- γαμετογένεση-γενετήσια ένωση - αναπαραγωγή κτλ;;;
      Όσο για τα "περαστικά" , που σου έγινε μονότονη συνήθεια να το γράφεις και να νομίζεις ότι ειρωνεύεσαι τον κόσμο να το εύχεσαι στον... πισινό σου που έχει τα χάλια του!

      Διαγραφή
    3. Στα φυσιολογικα ζευγαρια γαμου που ο νομος δινει τη δυνατοτητα αποκτησης παιδιου δεν το κανει κυριως για να ικανοποιηθουν οι γονεις ,αλλα να δωσει μια καλυτερη ζωη στα παιδια χωρις οικογενεια μακρια απο ιδρυματα κτλ και στο πλαισιο μιας οικογενειας η οποια πρεπει να εχει πολλα θετικα στοιχεια και εγγυησεις για την ανατροφη του παιδιου.
      Τωρα ας δούμε πια εκτίμηση έχει η κοινωνία τους ΛΟΑΤΚΙ;;; Τι θα αντιμετωπισει ένα παιδι λογω της ενταξης του ( χωρις να το θελει ) σε μια τετοια ιδιομορφη σχεση που θελει παραφυση , παραλογα , αντικοινωνικα και αντιδεοντολογικα να την ονομασει η κοινωνια οικογενεια ειναι κατι που ουτε σας ενδιαφερει αλλα ουτε θελετε να το καταλαβετε γιατι προτάσσετε το "εγω" σας που καθοδηγείται απο το παθος σας. Ακομη και σε βαρος των παιδιων.

      Διαγραφή
    4. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 1,65μ. ΣΤΟ ΎΨΟΣ 110 ΚΙΛΑ ΣΤΟ ΒΆΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ .
      ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ.
      ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΙ Α΄ΕΘΝΙΚΗ!!!
      ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 7:48 μ.μ.
      Ψυχικά άρρωστο ομοφοβικό ακροδεξιό απόβρασμα έδωσα την απάντηση μου ήδη στο θέμα του νομικού συμβολαίου που ονομάζεται γάμος και σας ταπωσα. Το περαστικά είναι ευχή για την πνευματική σας κατασταση. Η ομοφοβία είναι σοβαρή ψυχική διαταραχή. Περαστικά και παλι.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 8:01 μ.μ.

      Τα ομόφυλα ζευγάρια είναι φυσιολογικά ζευγάρια πρωτα από όλα και ισότιμα με τα ετεροφυλα. Ένα αυτό. Πάμε παρακατω. Για τον ίδιο λόγο που δίνονται παιδια σε ετεροφυλα ζευγάρια δικό τάι και σε ομόφυλα. Για μια ζωή με οικογένεια με αγαπη και σωστή ανατροφη.
      Το αν εσυ και οι όμοιοί σου αντιμετωπίζετε ένα παιδι ομογονεικης οικογένειας διαφορετικά είναι θέμα της αμορφωσιάς σας δεν έχει σχέση με τους γονείς του οι οποίοι θα το μεγαλώνουν υπέροχα.
      Τα ομόφυλα ζευγάρια δημιουργουν οικογενειες για τους ίδιους ακριβώς λόγους με τα ετεροφυλα : για να προσγερουν σε ένα παιδι ένα περιβαλλον αγάπης και ασφάλειας και να προσφέρουν ένα ωφέλιμο μέλος στην κοινωνία.

      Το μόνο πραγμα παρά φυση, παραλογο και αντί δεοντολογικό είναι το άλογο στο μίσος σας. Είπαμε, δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο έχουν υιοθετήσει την ισότητα στην τεκνοθεσια δεκάδες έρευνες έχουν γίνει και όλες έχουν καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα : Τα παιδια ομοφυλων ζευγαριων δεν υστερούν σε τίποτα από τα παιδια ετεροφυλων ζευγαριών. Τα υπόλοιπα είναι σκοταδιστικες ανοησιες που παραγει ο φτωχός γεμάτος μίσος εγκέφαλος σας.

      Τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα ΗΔΗ έχουν παιδια και θα συνεχίσουν να αποκτουν. Απλά τώρα θα το κάνουν με την απαραίτητη νομική κάλυψη. Περαστικά.

      Διαγραφή
    7. Τρύπιε κούρασες, δεν μας ενδιαφέρουν τα πιστεύω σου και η ανωμαλία σου

      Διαγραφή
    8. Μας "Τάπωσε"!!! Ποιος... ταπώνεται το ξέρει όλος ο ντουνιάς!

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:15 μ.μ.

      Ομοφοβικε κουρασες. Δεν αφορα την κοινωνια η ψυχικη σου ασθενεια της ομοφοβιας. Πανε σε εναν ψυχιατρο, δεν θα σε θεραπευσουμε εμεις.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:02 μ.μ.

      Αγαπω την αμορφωσια σας και πως στριμωχνεστε οταν δεν εχετε επιχειρηματα (ποτε δεν ειχατε) και καταφευγετε σε τετοια σχολια. Για αυτο και ειστε μια μειουμενη μειοψηφια στην κοινωνια ευτυχως.

      Διαγραφή
  8. Και όμως, κακόμοιροι ΛΟΑΤΚΙ, η γλώσσα ειναι αυτή (και ειδικα η ελληνική) που νοηματοδότησε θεσμούς ,επιστήμες, ανώτερα συναίσθημα , λειτουργίες , ενέργειες κτλ της ανθρώπινης συμπεριφοράς και νόησης αλλά ερμήνευσε και νοηματοδότησε τον υλικό κοσμο!
    Με τους σκυμμένους και ταπεινωμένους πολιτικούς που έχουμε ( δυστυχώς αυτοί μας αξίζουν) μη στενοχωριέστε και ο παράλογος νόμος θα ψηφιστεί, έστω και κόντρα στη φύση.
    Τα ίδια έκαναν και με τους οικονομικούς, αντικοινωνικούς και αντεθνικούς νόμους των μνημονίων για να καλύψουν την χρεοκοπία που οι ίδιοι μας οδήγησαν.
    Σιγά μη ντραπούν να ψηφίσουν νόμο που να λέει .. ΠΕΤΆΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κακομοιρος εισαι εσυ και οι ομοιοι σου.

      Φυσικα επιτελους ο νομος θα ψηφιστει σε πληρη αρμονια με τα ανθρωπινα δικαιωματα. Η φυση (η οποια προβλεπει την ομοφυλοφιλια ως φυσιολογικο σεξουαλικο προσανατολισμο ετσι κι αλλιως) δεν εχει καμια σχεση με τον γαμο και την νομικη αναγνωριση οικογενειων. Αποτελει κοινη λογικη να ψηφιστει η ισοτητα και ευτυχως η πλειοψηφια το ξερουμε.

      Περηφανια μονο για οποιον νομοθετη ψηφισει την ισοτητα των ανθρωπινων δικαιωματων και την νομικη αναγνωριση ολων των οικογενειων. Μια περηφανη στιγμη για την ιστορια των ανθρωπνιων δικαιωματων της χωρας. Εστω και αργα σε σχεση με τον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η κοινη λογικη εφαρμοζεται.

      Ειστε τοσο λιγοι και τοσο αδυναμοι με το μισος που σας εχει καταπιει που δεν μπορειτε να κανετε τιποτα. Θα δειτε την ισοτητα να γινεται πραγματικοτητα, περισσοτερες ευτυχισμενες οικογενειες και ευτυχισμενα παιδια και η κοινωνια θα προχωρησει πιο ενωμενη, πιο υγειης και πιο δικαιη. Και εσεις θα μπειτε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας οπου ανηκετε.

      Διαγραφή
    2. ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ ΟΙ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ!!! ΡΕ ΟΥΥΥΥ ΡΕ!

      Διαγραφή
  9. Συζήτηση με πουστη γίνεται ; ΟΧΙ . Απο έναν ομοφοβικό,φασίστα , αμόρφωτο, ψυχικά ασθενή και δεν ξέρω τι άλλο; όπως είμαστε περί τα 9,5 εκατομμύρια Έλληνες. Ορμονοθεραπεια η λύση ,γιατί την θηλυκή γλώσσα σε ανδρικό κορμί ή την ανδρική σε θηλυκό κορμι ,άνθρωπος με φυσιολογικές ορμόνες πολύ δύσκολα αντιμετωπίζει. Το ακούσαμε και αυτό ,αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος ή δεν υποστηρίζεις τα αίτημα τα τους ,δεν είσαι δημοκράτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α δεν συζηταμε πλεον μαζι σας καλα μου ακροδεξια ομοφοβικα περιθωριακα στοιχεια. Γελαμε μαζι σας και την γραφικοτητα σας η πλειοψηφια της κοινωνιας. Απλα δεν προκειται και να σας αφησουμε να ξερνατε μισος χωρις ανταπαντηση. Πρεπει να καταλαβετε οτι τα ΛΟΑΤΚΙ ατομα της χωρας δεν ειναι πλεον τα φοβισμενα ατομα που θα θελατε. Διεκδικουν και νικουν.

      Καλα οτι μπερδευεις την ταυτοτητα φυλου με τον σεξουαλικο προσανατολισμο δεν μου κανει εντυπωση. Ενδεικτικο της αμορφωσιας σας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ