Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση Ροδακινοπαραγωγών με Σταμενίτη - Οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού


Με πρωτοβουλία της η επιτροπή Ροδακινοπαραγωγών Συλλόγων από τους πέντε νομούς όπου η καλλιέργεια θεωρείται βασική παραγωγή (Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα) επισκεφθήκαμε σήμερα τον ΥφΑΑΤ κ. Σταμενίτη για να θέσουμε τα καίρια ζητήματα πού απασχολούν την ροδακινοκαλλιέργεια:

Α) Απώλεια εισοδήματος εξ αιτίας των άκαιρων κλιματικών φαινομένων αλλά και των στρεβλώσεων της «ελεύθερης» αγοράς
Β) Καθυστέρηση από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων από παγετούς και χαλάζια
Γ) Απώλειες και μειωμένες τιμές εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία
Δ) Κόστος Παραγωγής (πανάκριβο πετρέλαιο, εφόδια, κλπ)
Ε) Αμεση τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλα τα αίτια ζημιών και αυτά που έχουν προστεθεί εξ αιτίας της κλιμματικής αλλαγής
ΣΤ) Mειώσεις στις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και μεγάλες στρεβλώσεις στην νέα Κ.Α.Π.
Ζ) Εργάτες γής

Με αυτά τα αιτήματα επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό και διαρκή διάλογο.

Ο ΥφΥΑΑΤ δεσμεύθηκε ότι θα παλέψει το θέμα της απώλειας παραγωγής την οποία και προσδιορίζει στο 50% με 60% ως ζημία, και προτίθεται να το συμπεριλάβει στην διαδικασία της στήριξης εισοδήματος εφ όσον προκριθεί και η ελιά στην ιδια διαδικασία.

Επίσης για το θέμα των αποζημιώσεων από παγετούς και χαλάζια δήλωσε ότι ξεκίνησε η πληρωμή και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Για όλα τα άλλα ζητήματα βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο για την προώθησή τους.

10 σχόλια:

  1. Πάντως θα παλέψει,τώρα αν χάσει έχασε τι να κάνουμε αγώνας ήταν. Του χρόνου ξανά αρχές Φλεβάρη ραντεβού στο Κλειδί με τα τρακτέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου δείτε Χαλκίδη...δεν υπάρχει περίπτωση να βγεί άκρη...μόνο δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρτε μεγαλο ντουρβα να τις βαλετε μεσα τις υποσχεσσεις...καλη τυχη εν οψει Ευροεκλογων που μας χαιδευουν λιγακι....αλλοιως....ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ ο Ανώνυμος που μιλάς για δημόσιες σχέσεις του Χαλκίδη Μπορείς να ανοίξεις έστω μια πόρτα γραφείου στην Αθήνα ; ΟΧαλκιδης όμως ανοίγει πόρτες και σας πάει παντού Γιατί αυτές είναι οι δημόσιες σχέσεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχέσεις λέγονται τώρα ,γιατί παλιότερα το λέγαμε αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. Εύκολο το να χλευάζεις τον Χαλκίδη, κρυμμένος στην ανωνυμία σου, και απο την ασφάλεια του σπιτιού σου. Το δύσκολο ειναι να βγεις μπροστά και ηγηθεις,αλλα δυσκολο να το κανεις,χρειαζεται @@,κατι που σιγουρα δεν εχεις εσυ.

      Διαγραφή
    3. Είμαι ο 9:05 αν μιλάς για μένα 2:45 τότε μπορώ και επώνυμα να μιλησω,αφού ξέρω επώνυμα σε ποιον απαντώ. Γνωρίζω τον δήμαρχο,τον πολιτευτή ,τον βουλευτή,τον υποψήφιο παρολίγο δημαρχο,αρκετά καλά και έχω ΑΥΤΑ που που λες,να είσαι σίγουρος ότι επώνυμο ξεβρακωμα δεν θέλει κανείς όσο δίκαιο και να έχει ( απόδειξη των όσων λέω η αναζήτηση συμβούλων θες παραπάνω,μάλλον όχι ) για τον χλευασμό που λες δεν τον βλέπω πουθενά, αν εννοείς χλεύη την δημόσια σχέση πως την λέγαμε παλιά ρωτά τον ίδιο αν τον γνωρίζεις καλά, αυτός ΞΕΡΕΙ.

      Διαγραφή
  5. Μήπως πλησιάζουν εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λεπτά πήραμε όταν βγήκε ο κόμβος της Κουλούρας ,ξανά πήραμε 4 όταν βγήκανε ,πήραμε και το κλαδοσπόρι με τον Σύλλογο αγροτών Βέροιας.Και τώρα πάλι τρέχουν για να πάρουν λεφτά οι αγρότες. Αυτοί είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι θέλει ο αγρότης φίλε. Χαλκίδη ψήφισε, Χαλκίδη θα εχεις μέχρι τις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ