Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε από τον Τζιτζικώστα στη Βέροια η πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ


Δείτε το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr
Την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με τίτλο «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024 στο Επιμελητήριο Ημαθίας στη Βέροια.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιο Εταίρο-Περιφερειακή Μονάδα του Ενδιάμεσου Φορέα του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»/ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΦΕΠΑΕ.


Την δράση παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε φορείς και επιχειρήσεις της Ημαθίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης υφιστάμενων και υπό ίδρυση επιχειρήσεων, τις διαδικασίες, τα χρονοδιαγράμματα και όλα τα στοιχεία της σχετικής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 - 2027.


Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.


«Είχαμε επιλέξει συνειδητά να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και το 2024 θα είναι έτος επιχειρηματικότητας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας από κάτω προς τα πάνω, όχι πίσω από κλειστές πόρτες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά με το πρόγραμμα, ο κ. Τζιτζικώστας το χαρακτήρισε χρήσιμο και ότι στόχος του είναι η αναβάθμιση υποδομών και η βελτίωση της δουλειάς, για υγιείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής θα είναι απολύτως διαφανής και οι αιτήσεις θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικά.


Στη συνέχεια, ο Χρήστο Σαρίκενας, Υπεύθυνος Δράσης ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ
 προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματος, σε συνεργασία με την Στέλλα Αικατερινιάδου, Στέλεχος ΕΥΔ Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2021-2027, ΕΣΠΑ.


Τα στοιχεία της πρώτης δράσης ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 - 2027 είναι συνοπτικά τα εξής:

• Προϋπολογισμός: 65 εκ. ευρώ.
• Ποσοστό χρηματοδότησης: 45%.
• Επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για κάθε επιχειρηματικό σχέδιο: Από 60.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ.
• Τομείς παρέμβασης: Καινοτομία και ψηφιακές τεχνολογίες, περιβάλλον, αειφόρος ενέργεια και κυκλική οικονομία, τουρισμός και πολιτισμός, οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφική βιομηχανία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, αγροδιατροφή, φάρμακα και βιοεπιστήμες.
• Υλοποίηση: ΕΦΕΠΑΕ και ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ σε συνεργασία με το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
• Υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης: Αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων.


Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Κουφίδης, 
ο Γενικός Διευθυντής ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ Σπύρος Σκοτίδας, κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:
































































8 σχόλια:

  1. Ενίσχυση επιχειρηματικότητας με κόστος παραγωγής στον Θεό, είναι ανέκδοτο.

    Εκ του αποτελέσματος τόσα ΕΣΠΑ σπαταληθηκαν και έχουμε επιχειρήσεις που αν διακοπεί η επιδότηση από τα κράτος σταματούν την λειτουργία τους το επόμενο πρωί.
    Κάτι πάει στραβά στο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, απλά τώρα θα το γυρίσουμε και ταινία

      Διαγραφή
  2. Πολύ συχνά έρχεται ο Περιφερειάρχης στην πόλη μας τελευταία. Φαίνεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος Πανελλαδικά και Ευρωπαϊκά τελευταία. Ευχάριστα όλα αυτά.
    Μήπως ετοιμάζει ευχάριστες εκπλήξεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως παρευρισκονται ολοι που φροντιζουν τα μεγιστα για το κοινο καλο.......το βλεπουμε εγω και πολλα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε όλους σε αντιπεριφερειάρχη κι περιφερειάρχη αξίζουν την ψήφο μας δικαιωματικά προσπαθούν για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του νόμου σε όλους τους τομείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τον μηνα εισαι η ετησιο συμβολαιο;;;

      Διαγραφή
    2. 11:53 μπράβο και σε σένα που αν το σχόλιο δεν είναι με αμοιβή ,τότε το θέμα της ύπαρξης σου είναι λυμένο,έχοντας το ακαταλογιστο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ