Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιος κέρδισε στην «μάχη της πίτας»; Παραπολιτικά σχόλια και κους-κους

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, με την δεδομένη πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην μάχη της δεύτερης θέσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν σκληρή μάχη στις δημοσκοπήσεις, με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται από 12% έως 14%.

Μια εικόνα που αποτυπώνεται πλήρως και σε τοπικό επίπεδο. Οι δύο Νομαρχιακές Επιτροπές βρίσκονται σε θέση μάχης και προσπαθούν να συσπειρώσουν τον κόσμο τους, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα δύο κόμματα πραγματοποίησαν κοπή πίτας. Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο ξενοδοχείο «Αιγές», με καλεσμένο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε την «ζεστασιά» της Ελιάς, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο.

Στην μάχη του ονόματος, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε νικητής, αφού κατάφερε να φέρει... κοτζάμ Πρόεδρο! Στην μάχη της προσέλευσης κοινού το ΠΑΣΟΚ έδειξε να υπερτερεί, καθώς γέμισε (όχι ασφυκτικά) η αίθουσα του «Αιγές». Αξίζει να σημειωθεί πως στις δύο εκδηλώσεις, αισθητή ήταν η απουσία της νεολαίας (στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μικρότερος μέσος όρος ηλικίας). 

Οι αριστεροί έδειχναν πιο ένθερμοι και πιο ορεξάτοι, με τους επιτελείς να κλείνουν μια ολόκληρη ορχήστρα για να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι. Από ότι φάνηκε, ο Χρήστος Λένος έκανε καλή δουλειά με το μπουζούκι του, μερακλώνοντας τον Σωκράτη Φάμελλο που έσυρε πρώτος το χορό, ξεσηκώνοντας και τον πρώην υφυπουργό Άγγελο Τόλκα και η συνέχεια; «Πήρε φωτιά το πελεκούδι!». 

Αντιθέτως, οι Σοσιαλιστές, υπό τους ήχους του Ντί-Τζέι, μάλλον είχαν το μυαλό τους πως θα συνεχίσουν το Σαββατόβραδό τους σε κάποιο μπαράκι στο κέντρο της Βέροιας. Μάθαμε πως οι αρκετοί Πασοκτσήδες συνέχισαν για ποτάκι στο «Elvis»! Ονόματα δεν λέμε, προσωπικότητες δεν θίγουμε...

Εντυπωσιακή η πίτα του ΠΑΣΟΚ (έμοιαζε σαν τούρτα). Αντιθέτως, η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ ταπεινή και... καταφρονημένη, σαν ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου.


Η συσπείρωση των δύο κομμάτων ήταν πολύ μεγάλη. Η πλειοψηφία των μελών αποδέχθηκε το κάλεσμα και έβαλε το χέρι στην τσέπη, μιας και υπήρχε είσοδος με φαγητό και απεριόριστο ποτό. Την τιμητική του είχε το κρέας και το κρασί!

Στην μάχη των στελεχών το ΠΑΣΟΚ πήρε άριστα. Και ποιος δεν πέρασε από το Αιγές; Πρώην βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, εν ενεργεία αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν βροντερό παρών, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. 

Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν ο βλάχος παπα-ΠΑΣΟΚ που έκανε άνω-κάτω όλη την αίθουσα του Αιγές. Μπορεί να μην έδωσε γραμμή, αλλά μας χάρισε άφθονο χιούμορ, με τις καταπληκτικές ατάκες του (δείτε εδώ).


Όμορφες παρουσίες υπήρχαν και στις δύο εκδηλώσεις, με τις γοητευτικές κυρίες να εμφανίζονται με τα ταγιεράκια τους και αφού πρώτα είχαν περάσει για ένα ρετούς από το κομμωτήριο. Στην πλειοψηφία τους, οι άντρες εμφανίστηκαν με πουκάμισα και σακάκια, την στιγμή που η γραβάτα έμοιαζε πιο ντεμοντέ από ποτέ! Πάντως φορέθηκε πολύ το μαύρο...


Ευγενείς οικοδεσπότες οι επιτελείς και των δύο κομμάτων, οι οποίοι διέθεσαν για τους δημοσιογράφους ειδικό τραπέζι (το αυτονόητο δηλαδή -όχι βέβαια για όλους, που όχι νερό αλλά ούτε καρέκλα για να μπορέσουν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να κάνουν την δουλειά τους).

Αισθητή ήταν η παρουσία μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ από την Ειρηνούπολη. Φαίνεται πως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από εκείνη την περιοχή. Αντιθέτως, ελάχιστος κόσμος ήταν από τη Νάουσα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλές παρουσίες από Αλεξάνδρεια και Νάουσα.

Σε γενικές γραμμές, η μάχη της πίτας, βοήθησε και τους δύο, γιατί είδαν μεγάλη συσπείρωση στα μέλη τους. Το θέμα είναι πως η κεντροαριστερά εμφανίζεται χωρισμένη στα δύο, την ώρα που Τεμπονέρας, Χριστοδουλάκης και Αχτσιόγλου προετοιμάζουν το έδαφος για μια συνένωση δυνάμεων που θα σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη! 

Πάντως, σε τοπικό επίπεδο, ένα τέτοιο σενάριο δείχνει να μην ευδοκιμεί. Κακά τα ψέματα, μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων, υπάρχει χάσμα και κυρίως πρόσωπα (εκατέρωθεν) που αποτελούν «κόκκινο πανί». Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως τέτοιες προσδοκίες αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός. 

Tέλος, για κερασάκι στην τούρτα, κρατάμε μια ατάκα από ένα τραπέζι του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε κάποιος: «Αν είχαν ενωθεί αυτές οι δύο εκδηλώσεις, θα είχαμε περισσότερο κόσμο από την κοπή πίτας της ΝΔ και τότε... τρέμε 41%! Σε κάθε όμως περίπτωση και αυτό ισχύει και για τα δύο κόμματα, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή...

8 σχόλια:

  1. Πουλάνε πολύ στα σχόλια τα ΤσυριζοΠασοκ και για το ένα ή για το άλλο θέμα διατηρούνται στη δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη αποτυχία της αντιπολίτευσης, είναι ότι κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φαίνεται αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης.

    Οποίος το κατάφερε αυτό, ανήκει στο φάσμα αυτισμού της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλη η αλήθεια βρίσκεται στην τελευταία ατάκα της συνένωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε απέναντι στη δεξιά να σταθεί η ακροδεξιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι ώρες ευθύνης.
    Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας, και δεν θα είναι γενναιόδωρη μαζί σας ούτε η Ιστορία, ούτε εμείς, αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία της ουσιαστικής ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ .--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανείς με ορθή πολιτική σκέψη δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό το σκεπτικό.

      Διαγραφή
  6. Έπρεπε να βρεθεί... ο περίεργος κασελ για να κάνει ενα κλικ προς την επιφάνεια ο ανύπαρκτος του ΠΑΣΟΚ!
    Καταλαβαίνει κάνεις τωρα για τη "αντιπολίτευση" μιλαμε και πόσο μάγκα κανουν ολοι τον... κουλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φωτο για το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ ποιον διαφημηζει τον Γιατρο η τον κουλουριωτη κατοικο;;;; μικρη απορια για τον "δακτυλο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ