Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαθητές από τα Ριζώματα βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό «Σχολικός Αθλητισμός και συμπερίληψη»

Οι τρεις συμμετοχές το Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με θέμα: «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη».

Το σχολείο συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης που διοργάνωσε το ΥΠΑΙΘΑ, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, Εκπαιδευτικός Φ.Α, Τεχνικός Σύμβουλος, Παραολυμπιακών Αθλημάτων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και Τεχνικός Διευθυντής του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, τον οποίο το Γυμνάσιο Λ.Τ. Ριζωμάτων, είχε την τιμή να φιλοξενεί για την υλοποίηση ενημέρωσης και βιωματικού εργαστηρίου για τα παραολυμπιακά αθλήματα.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την ενθάρρυνση, τον συντονισμό και την επίβλεψη των καθηγητών τους, κ. Δημόπουλο ΠΕ11 και κ. Καραφώλα ΠΕ02, φιλοτέχνησαν τα έργα τους, τα οποία απεικονίζουν στιγμές της ζωής των αθλητών και περνάμε μηνύματα ζωής. Επιθυμία δική τους αλλά και όλων των μαθητών του σχολείου είναι να εκπέμψουν το μήνυμα της συμπερίληψης σε όλα τα παιδιά της Ελλάδος.

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Ριζωμάτων στηρίζουν με πρωτοβουλίες και δράσεις, έννοιες και αξίες που προωθούν το ανθρωπιστικό πνεύμα.








3 σχόλια:

  1. Να τονίσουμε ότι απόφοιτος του Γυμνασίου Ριζωμάτων είναι ο αθλητής με τύφλωση Μπράντης Νικόλαος, που είναι μέλος της προ-παραολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι2024 και καθηγητής στο σχολείο είναι φέτος ο Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, αθλητής με αναπηρία του "Εν Σώματι Υγιεί" και πρώην μέλος της προ-εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιο παιδι και πολυ καλο παιδι κ ολη η οικογενεια

      Διαγραφή
  2. Σε αυτόν τον ιστότοπο συχνά φιλοξενούνται σχόλια υποτιμητικά για κάθε είδους διαφορετικότητα. Ας δούμε αυτό το ποστ σαν μια ευκαιρία να απαλλαγούμε από προκαταλήψεις και εμμονές με τις ιδεολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ