Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλωσορίζοντας τη «Χρονιά του Δράκου»: Γνωρίζουμε τον Κινεζικό Πολιτισμό στη Βιβλιοθήκη


Μαθαίνουμε τα έθιμα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς από μια κινέζα, κάτοικο της Βέροιας

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά είναι η σπουδαιότερη γιορτή των Κινέζων σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι την ονομάζουν και «Γιορτή της Άνοιξης»! Ουσιαστικά, η γιορτή σηματοδοτεί το τέλος της κρύας, χειμωνιάτικης περιόδου και την αρχή των ζεστών ημερών και όσων αυτές συνεπάγονται: καλές σοδειές και συγκομιδές και ένα νέο ξεκίνημα!
Η Τσιανλίν Γουάνγκ (Αναστασία Στάντζου), ιστορικός Κινεζικής Ιστορίας και πρόσφατη μέτοικος στην πόλη μας, θα μας ξεναγήσει με την παρουσίασή της στις παραδόσεις, τα έθιμα και τους συμβολισμούς αυτής της μεγάλης γιορτής!

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους θα παίξουμε παραδοσιακά κινεζικά παιχνίδια, αλλά θα κάνουμε και χειροτεχνίες!

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, 11:30 - 13:00 το πρωί σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση. Για να περάσουμε όμορφα, να γνωριστούμε και να συμβάλουμε στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο πολιτισμών, της Κίνας και της Ελλάδας!

Η εκδήλωση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη ελληνική.




5 σχόλια:

  1. Ας μαθουμε πρωτα για τον ελληνικο πολιτισμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε πόσο βλαμένοι είστε μερικοί. Μάθε για τον Ελληνικό και μετά μάθε ότι θες. Μας τα πρήξατε με τις περιέργειες σας. Τουλάχιστον μην γράφετε. Εμάς μην μας τα πρίζετε με τις βλαμένες απόψεις σας. Σας έχω σιχαθεί. Άσε που το πιο λογικό είναι πως δεν ξέρεις τίποτα ουσιαστικό για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Διότι τώρα δεν υπάρχει Ελληνικός Πολιτισμός παρά μόνο Ελληνική Μαλακία.

      Διαγραφή
    2. Γιατί πάντα να υπάρχουν κάποιοι που άλλη δουλειά δεν έχουν και επειδή όλα τους πειράζουν θα πρέπει να μας πουν την κάθε βλακεία που θα τους έρθει στο μυαλό ( δεν σκέπτονται ); Σιχαμένοι τύποι!!!

      Διαγραφή
    3. Μπράβο στη Βιβλιοθήκη. Παρόλο που κάποιοι μιλούν για Ελληνικό Πολιτισμό δεν γνωρίζουν πως η ο Οδύσσεια ξεκινά να μας λέει για τον Οδυσσέα " Τον άντρα τον πολύτροπο πες μου, θεά, που χρόνια παράδερνε, σαν πάτησε της Τροίας τ' άγιο κάστρο, κι ανθρώπων γνώρισε πολλών τους τόπους και τη γνώμη" Αυτό γίνεται και εδώ μαθαίνουν τους τρόπους και τη γνώμη άλλων πολιτισμών και λαών. Βασική γνώση για παιδιά , νέους αλλά και ενήλικους. Μπράβο και πάλι Μπράβο. Όσοι βγάζουν κακία δεν έχουν πάει πέρα από το παζάρι.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία εκδήλωση!!
    Ότι μαθαίνουμε για τους άλλους πολιτισμούς είναι όφελος.
    Ας μην ξεχνάμε ότι και η Κίνα, όπως και η Ελλάδα είναι μια χώρα με κουλτούρα και ιστορία.
    Η μάθηση είναι τροφή για σκέψη , ανοίγει το μυαλό και βλέπεις μακριά...
    Καλή επιτυχία λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ