Ο κιμάς από κοτόπουλο είναι ιδανικός για μια πιο light εκδοχή για κεφτεδάκια, είναι όμως εξίσου νόστιμα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε στο σπίτι μας κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο.
Υλικά
500 γρ κιμά από κοτόπουλο
1/2 φλ. φρυγανιά
1 αυγό
1 πιπεριά στο multi
1 μεγάλο κρεμμύδι στο multi
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ κάρι
3 κ.σ. δυόσμο ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
5-6 κλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και την πιπεριά, το σκόρδο τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο η τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.