Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ηλεκτρονικό σφυρί» για κατοικίες, γραφεία, οικόπεδα, αγροτεμάχια και πάρκινγκ

Το γκάζι των πλειστηριασμών ακινήτων πατάει η ΑΑΔΕ εντείνοντας την πίεση στους φορολογούμενους με χρέη στην Εφορία και ειδικά στους μεγαλοοφειλέτες, για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Η λίστα με ακίνητα φορολογούμενων που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και βγαίνουν σε πλειστηριασμό μεγαλώνει μήνα με τον μήνα. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 35 ακίνητα οφειλετών της Εφορίας.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο των κατασχέσεων. Σημειώνεται ότι εφόσον η ληξιπρόθεσμη οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη ή στα χέρια τρίτων, αλλά και κατασχέσεις ακινήτων. 

Μετά την κατάσχεση των ακινήτων δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής/υπερημερίας από τη φορολογική διοίκηση, διαδικασία η οποία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου.

Από την ημέρα επίδοσης αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης στον οφειλέτη, αυτός στερείται του δικαιώματος ελεύθερης διάθεσης του ακινήτου, ενώ εάν δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση, ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού, το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.

1 σχόλιο:

  1. Τα ακίνητα των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,καθώς και των διαχειριστών τους διαχρονικά με φέσι ένα δις πότε με το καλό; Μάλλον ποτέ γιατί εξυπηρετούνται, ( έτσι λέει η εκπροσωπαρα ο Μαρινάκης ) με προοπτική εξόφλησης τα 900 χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι με τόκους σε 100 δόσεις το πολύ. Ισοτιμία ,ισονομία , φιλελεύθερη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ