Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η γυναίκα που θέλει να μάθει στους Βεροιώτες πώς γιορτάζεται η Κινεζική Πρωτοχρονιά

«Μου αρέσει πολύ το κοκορέτσι»
Στην τηλεοπτική εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ένα ζευγάρι από τη Βέροια, με θέμα την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας που κάνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Κινεζική Πρωτοχρονιά με θέμα: «Καλωσορίζοντας τη χρονιά του Δράκου».

Πιο συγκεκριμένα, ένας συμπολίτης μας έχει παντρευτεί μια γυναίκα από την Κίνα και τα τελευταία χρόνια ζούνε ανάμεσα σε Ημαθία και Σιγκαπούρη. 

Η Τσιανλίν Γουάνγκ (Αναστασία Στάντζου), ιστορικός Κινεζικής Ιστορίας και μέτοικος στην πόλη μας, μας ξεναγεί στις παραδόσεις, τα έθιμα και τους συμβολισμούς αυτής της μεγάλης γιορτής!

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά είναι η σπουδαιότερη γιορτή των Κινέζων σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι την ονομάζουν και «Γιορτή της Άνοιξης»! Ουσιαστικά, η γιορτή σηματοδοτεί το τέλος της κρύας, χειμωνιάτικης περιόδου και την αρχή των ζεστών ημερών και όσων αυτές συνεπάγονται: καλές σοδειές και συγκομιδές και ένα νέο ξεκίνημα!

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά, το ζευγάρι μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3. Δείτε το video:

3 σχόλια:

  1. πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση μπράβο στην Αναστασία, σε όλους όσους βοήθησαν και στην βιβλιοθήκη που την φιλοξένησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε μπας και αποκτήσετε πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poly wrea ekdilosi !! Bravo stin Anastasia kai ton Niko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ