Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη σκιά της «μαύρης» επετείου των Τεμπών η απεργιακή συγκέντρωση στη Βέροια


Στη σκιά της «μαύρης επετείου» για την συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστήχημα των Τεμπών με 57 θύματα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 στην πλατεία
Δημαρχείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλλικής απεργίας, απεργιακή συγκέντρωση, με μαζική συμμετοχή και πλήθος αιτημάτων, με κυρίαρχα, αυτό της απονομής δικαιοσύνης για τα Τέμπη και ικανοποίηση εργασιακών αιτημάτων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, παρά την βροχή, πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, πολίτες όλων των ηλικιών, φοιτητές και μαθητές.


Χαιρετισμό και σύντομες ομιλίες και τοποτεθήσεις έκαναν, ο 
Θεόδωρος Κακαγιάννης πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρεια, ο Χαράλαμπος Γκόγκας πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας, ο Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας, μαθήτριες του ΕΠΑΛ Βέροιας, ο Ηλίας Νοβάκης πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, ο Νίκος Νατζμέ πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η Σταυρούλα Μιχαληλίδου πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Χαρά Αξούριστου πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο Κώστας Σεϊτανίδης πρόεδρος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Αθανάσιος Χειμώνας πρόεδρος Εργαζομένων Δήμου Βέροιας.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες:


































18 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί στο ΜΑΤΙ δεν σας ξεσήκωσαν τότε να κάνετε πορείες και να διαμαρτυρηθητε ,ψυχές ήταν και αυτές , λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λάθος, κάλιο αργά παρά ποτέ. Πότε ξανά θύματα.

      Διαγραφή
    2. 5:54 είσαι κλασική περίπτωση κομματικού σκουπιδιου,δεν υπάρχει συμψηφισμός στον θάνατο είτε είναι Ματι, ειτε είναι Τέμπη είτε Θεσσαλία είτε Πύλος κτλ.ο δολοφόνος είναι δολοφόνος ανεξάρτητως χρώματος. ΑΗΔΙΑΣΑ και μόνο που σε απάντησα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνείς αλλά δεν συμφωνείς γιατί κάτι γαλάζιο σε κρατάει με θυμο...δεν την διαφορά ότι ο δυνατός άνεμος δεν είχε καθοδηγηση ούτε πολιτική παρέμβαση...οι υπεύθυνοι όμως τότε που δικάζονται είχαν λόγο...και τους δικαίωσαν οι γαλαζιοι επόμενοι για να λέμε αληθειες

      Διαγραφή
  2. Αυτο που κανεις ειναι μια λογική πλάνη και ονομάζεται: επιχείρημα αχυρανθρωπος (strawman argument)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχνάς ότι τότε κυβερνούσαν οι δικοί μας, πώς να ξεσηκωθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο σκουπίδι με τον 5:54 ,δεν ξέρω αν το παιδί ή η μάνα σου ήταν μέσα θα έλεγες τα ίδια;

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ειρωνικά το είπε ο 6.35

      Διαγραφή
  4. Κανονικά θα έπρεπε σήμερα να έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος. Και να μην καπελώνεται η μέρα απ’ τα όποια κόμματα. 57 άτομα πέθαναν στο έγκλημα των Τεμπών, τα περισσότερα νεότατα (κάτω των 35), και ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών, τα τραίνα εξακολουθούν να έχουν προβλήματα και τα κόμματα φαίνεται να αλληλοκαλύπτονται ανταλλάσσοντας τα Τέμπη με το Μάτι.
    Ωστόσο, πάνω από 1.000.000 πολίτες ζητούν επώνυμα, με τις υπογραφές τους στο https://chng.it/jVHrCsyfyH, την άρση της βουλευτικής ασυλίας.
    Τα δεδομένα, από τα προειδοποιητικά εξώδικα των μηχανοδηγών, το αδιανόητο μπάζωμα και την αλλοίωση ενός τόπου εγκλήματος μέχρι την εξεταστική που τερματίστηκε πρόωρα και την εξαφάνιση των εμπορικών βαγονιών λες και ήταν …καρφίτσες, καταρρίπτουν το επίσημο αφήγημα που υποτιμά τη νοημοσύνη και ενός παιδιού.
    Πόση ακόμη παρακμή σ΄ αυτή τη χώρα;
    Πώς γίνεται εκατομμύρια άνθρωποι να μετακινούνται χωρίς τα άκρως απαραίτητα συστήματα ασφαλείας με τραίνα που μας έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ή και εκατοντάδες;
    Κανένας «υπεύθυνος» και εποπτεύων ως τώρα δεν ανησύχησε ούτε για τα δυστυχήματα ούτε για την τραγωδία. Θα αποδοθούν τελικά ευθύνες ή η δικαιοσύνη υπάρχει αμείλικτη μόνον για τους πολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από από τα πιο εμπεριστατωμένα σχόλια , μπράβο σου ,ένα μεγάλο ΟΧΙ στα κομματοσκυλα κάθε χρώματος, αιώνια μνήμη στα θύματα τους.

      Διαγραφή
  5. Εγώ γελάω με τους υποκριτές βαμμένους νεοδημοκράτες που συμμετέχουν και καλά στη διαδήλωση, αφού ρε απαράδεκτοι και αύριο να γινόταν εκλογές πάλι τους φονιάδες αυτούς θα ψηφίζατε, για το προσωπικό ρουσφέτι σας, μια αποσπασούλα, μία θεσούλα προισταμένου ή διευθυντή και πάει λέγοντας. Ακριβώς τα ίδια βέβαια κάνουν και οι άλλοι οι δήθεν αριστεροί. ΞΕΦΤΙΛΑ, ΞΕΦΤΙΛΑ, ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την φωτιά στο ΜΑΤΙ έγινε δικαστήριο και αθωώθηκε η Δούρου,αντίθετα οι αρχηγοί πυροσβεστικής και αστυνομίας πήραν προαγωγές από την ΝΔ.Στα Τέμπη αντίθετα δεν έγινε τίποτα ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της πολιτικής ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αναρχοκουμουνιστεςπαλιονεεςαριστερες συριζοπλευσοπασοκοινεοδημοκρατοπαπαλιοεληνικεςλυσειςσπαρτιονικες ολα αυτα εισαι εσυ θρασύδειλε ελληνα που θέλεις λευτεριά χωρις να χεις ευθυνες.υπουργοί, αστάθμιστοι και σταθμαρχες που εσυ τους επλασες που άδηλα και έκδηλα θα θελες να εισαι μερος τους και διχως ιχνος μετανοιας παριστανεις το κριτη της οικουμενης αντι να ζητησεις συγνωμη.

    ΥΓ συγνωμη για καθε καθημερινο μικρο μεχρι αυτο το μεγαλο των τεμπων 28.02.2023

    Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι μια.

    -Νέα τραγωδία θα αποφευχθεί, όταν σταματήσουν να εργαζονται και να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης κοματοσκυλα(όχι μόνο στον ΟΣΕ παντου) .
    -Νέα τραγωδία θα αποφευχθεί, όταν το Ελληνικό κράτος που σπατάλησε δις ευρώ για την κατασκευή νέας υπερσύγχρονης ηλεκτροδοτουμενης διπλης γραμμης(από το 1994)Αθήνας - Θεσσαλονίκης δεν ολοκληρώσει τα συστήματα ελέγχου της (μετά 30 χρόνια)
    -Νέα τραγωδία θα αποφευχθεί όταν η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τα τρενα (Italiantrain) δεν βάλει πάνω από τα κέρδη την ασφάλεια.
    -Νέα τραγωδία θα αποφευχθει, όταν αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στα ανώτατα κλιμάκια η Δικαιοσύνη.

    Μέχρι τότε, πάμε και όπου βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:54 Απλά ντροπή και ΑΗΔΙΑ ..... χαλάω και τον χρόνο μου να σου απαντήσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα σε όλους, αυτό το εθνικό πένθος γιατί μόνο τα Τέμπη ήταν,τα παιδιά του Μακροχωρίου,η πλημμύρες στην Μάνδρα,η φωτιά στο Μάτι, τόσοι άνθρωποι ΧΆΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΟΣ, γιατί τώρα και όχι και τότε,μην παίζεται με τις ΨΥΧΕΣ των νεκρών,καλή ανάπαυση να έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ