Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μόλις 1 ώρα από τη Βέροια απέχει η πόλη του νερού

Η Έδεσσα αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς προορισμούς στη Μακεδονία. Γνωστή και ως η «πόλη του νερού», από τον φανταστικό υδάτινο παράδεισο των καταρρακτών της, είναι ένας προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες της υπέροχες εικόνες.

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, αποτελεί το χαρακτηριστικό σημείο της, ο οποίος αποτελεί και συνώνυμο για την πόλη της Μακεδονίας, μαγνητίζοντας και προσελκύοντας κάθε επισκέπτη.


Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά μια βόλτα στην περιοχή προσφέρει ακαταμάχητη δροσιά -ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι διάσημοι καταρράκτες της Έδεσσας – Ένα φανταστικό υπερθέαμα

Οι περίφημοι καταρράκτες της και τα πολυάριθμα κανάλια που την διασχίζουν, την κατατάσσουν στη λίστα με τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας. Έχει την ιδιαιτερότητα του νερού που την καθιστά έναν φανταστικό προορισμό που προσφέρει απίστευτες εικόνες στους επισκέπτες.


Η Έδεσσα είναι προικισμένη με πολλές φυσικές ομορφιές, με απέραντη θέα στον κάμπο, πλούσια βλάστηση και φυσικά άφθονα νερά. Το μεγαλύτερο αξιοθέατό της στην ουσία είναι η φυσική της ομορφιά και κυρίως οι καταρράκτες της.

Επιπλέον ολόκληρη η πόλη της Έδεσσας διατηρεί πολλές γωνιές πρασίνου, με σημαντικά πάρκα στο κέντρο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι μικρά ποταμάκια τη διατρέχουν, προσδίδοντάς της ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Κατά την παραμονή του στην Έδεσσα, ο επισκέπτης, αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιάζεται και νιώθει δέος μόλις αντικρίσει τον Καταρράκτη Κάρανο και το Διπλό Καταρράκτη οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο του γεωπάρκου Καταρρακτών και περιβάλλονται από το καταπράσινο τοπίο με τα αιωνόβια πλατάνια. Το σίγουρο είναι ότι αν σας αρέσουν οι εναλλακτικοί προορισμοί, η Έδεσσα πρέπει να μπει στη λίστα με τα σχέδιά σας.

Βόλτα στο χρόνο στη γραφική συνοικία Βαρόσι

Στη συνοικία Βαρόσι θα δείτε τα όμορφα παλιά σπίτια, μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, που θυμίζουν την παλιά Έδεσσα, ενώ θα απολαύσετε τη βόλτα σας στα στενά και γραφικά δρομάκια για να δείτε τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες της. Ολόκληρη η συνοικία έχει κηρυχθεί διατηρητέα.








Πηγή

8 σχόλια:

  1. Μα η Πόλη των νερών είναι η Βέροια, το λέει και η ονομασία της
    (https://www.veriahistory.gr https://www.veriahistory.gr Σύμφωνα με άλλες γλωσσολογικές μελέτες, η κατάληξη -ροια είναι παράγωγο του ρήματος ρέω και προσδίδεται σε πόλεις πλούσιες σε υδάτινα αποθέματα, πράγμα το οποίο ισχύει για την περιοχή της Βέροιας, ενώ το ρήμα φέρω στην αρχαία ελληνική ενέχει και την έννοια είμαι πλούσιος σε κάτι.).
    Άρα η Βέροια είναι η πόλη των νερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις είναι λάθος.Στη Βικιπαίδεια αναφέρει πως δεν υπάρχει ασφαλές προσδιορισμός της ετυμολογίας του ονόματος. Η παλιότερη ονομασία της Έδεσσας ήταν ΒΟΔΕΝΑ. Σλαβική που σήμαινε η πόλη των νερών. Όπως και βοντα στη μακεδονική διάλεκτο σημαίνει νερό.

      Διαγραφή
    2. Σοβαρέψου,
      αναφέρω την επίσημη ιστοσελίδα της τοπικής Ιστορίας στην οποία φαίνονται όλες οι απόψεις.
      Στο κάτω κάτω εσύ μιλάς για Σλαβική εκδοχή (δηλ γύρω στον 6ο αιώνα) και εγώ ομιλώ για την τοπική Ελληνική εκδοχή 2000 χρόνων.

      Διαγραφή
    3. Ναι.Και η Αλεξάνδρεια πήρε το όνομά της από τον Αλέξανδρο Παρθένη

      Διαγραφή
    4. Στον Ανώνυμος21 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:50 μ.μ.
      & Ανώνυμος21 Φεβρουαρίου 2024 στις 9:04 μ.μ. (που είναι μάλλον ο ίδιος σχολιαστής)
      Είναι φανερές οι σκοπιανοβουλγαρικές σου καταβολές, αυτό από μόνο του δεν είναι κακό.
      Κακό γίνεται όταν επικαλείσαι σλαβοβουλγάρικα τοπωνύμια σε βάρος προγενέστερων Αρχαιοελληνικών και ειδικά με πονηρούς σκοπούς.
      Ας τα βλέπει ο ανόητος σύλλογος εκεί στο Βέρμιο που διατηρεί σλάβικο όνομα.

      Διαγραφή
  2. όλοι δίκιο εχετε αλλα με την ανοβρια των τελευταιων χρόνων θα ξεχασουμε τα ...πλουσια νερα σ' ολη την περιοχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ