Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάτη με δόλωμα δέμα από τα ΕΛΤΑ - Δείτε το SMS που στέλνουν οι επιτήδειοι

Σε έξαρση βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαινόμενα ηλεκτρονικής απάτης με πολλούς ανυποψίαστους πολίτες να πέφτουν

θύματα επιτηδείων και να βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν.

Μία από τις απάτες που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες αφορά σε απατηλά emails ή μηνύματα που «καταφθάνουν» στο imessage και αφορούν στην παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ τα οποία βρίσκονται δήθεν σε εκκρεμότητα.

Μέσω των εν λόγω μηνυμάτων, οι χρήστες καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να τους παραδοθεί η υποτιθέμενη αποστολή.

Δείτε το μήνυμα:


Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αναγράφονται τα εξής: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Ουσιαστικά πρόκειται για απάτη «ηλεκτρονικού ψαρέματος», μέσω της οποίας, απατεώνες, με «όχημα» τα ΕΛΤΑ, επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία πολιτών. Σε περίπτωση λοιπόν που λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα μην πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο (λινκ).

8 σχόλια:

  1. Το έλαβα κι εγώ υποψιασμένη για την απάτη, κάτι επανάληψη μάλιστα. Ποιος δίνει ή μάλλον ποιος πουλάει τους αριθμούς τηλεφώνων μας και σε ποιους; Γιατί δεν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το θέμα η πολιτεία και μας αφήνει εκτεθιμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος λειτουργεί μόνο για φοβερά εγκλήματα του διαδικτύου όπως γάμοι χωρίς παραστατικά κτλ. Είναι στην υπηρεσία του κράτους και ΟΧΙ του πολίτη,όπως είναι ο σκοπός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ακριβως για ποια ασφαλεια προσωπικων δεδομενων οταν τα στοιχεια μας ειναι στον καθε τυχαρπαστο...μονο να μας παρακολουθειτε εισθε ικανοι για προστασια απο αλλες περιπτωσεις ΤΙΠΟΤΕ ....Η Αλητεια ζει και οργιαζει στην χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν εξελιχθεί πλέον τα πρωτόκολλα απάτης. Δεν δέχονται οι απατεώνες εικονικές κάρτες πλέον. Το σύστημα στο πεδίο εισαγωγής κάρτας θέλει την πραγματική κάρτα. Και ποτέ μήν δώσετε στοιχεία απλά τους τρολλαρετε με μια προπληρωμενη και κατευθείαν καταγγελία για να βρεθεί που πηγαίνουν τα 28 λεπτά. Και το αντίστροφο μετά απο κάνα μήνα απο που τρώνε τα 50ευρα και με τι μέσο κλωνοποίησης γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις πηγες να εντοπισουν, και απο ποιους σερβερ ερχεται το καθε μυνημα. Αλλα εχω την εντυπωση οτι κατι τετοιο κυκλοφορει στο ζεφυρι στις απαγορευμενες περιοχες μεγαρα, πατρα, κορυτσα και στην ρουμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άνοικσε τεία, απ΄τα ΕΛΤΑ είμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήρε και συγγενικό πρόσωπο το ίδιο μήνυμα.Το κατάλαβα,ωστόσο επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ και μετά το απέρριψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλουν και εισπρακτικες απο ΔΕΗ. Να το εχετε υποψιν, Καλουν απο 200 διαφορετικα νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ