Το πρώτο αποτεφρωτήριο λειτουργεί κανονικά και με τον νόμο στην Ριτσώνα Ευβοίας με την τιμή να ανέρχεται στα στα 600 ευρώ.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στα 600 ευρώ περιλαμβάνεται μόνο η διαδικασία της καύσης. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αμοιβή του γραφείου τελετών, η επιλογή του φέρετρου, το κόστος της τελετής και εάν η οικογένεια θέλει να έχει καφέ ή φαγητό.
Το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, μπορεί να αναλάβει την διοργάνωση γεύματος ή καφέ στους οικείους του νεκρού, σε τιμές που ποικίλουν ανάλογα με το τι θέλει η οικογένεια. Ένας καφές με κονιάκ και παξιμαδάκι στοιχίζει περίπου 4 ευρώ το άτομο. Ωστόσο, ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικογένειας, το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει και τα 30 ευρώ ανά άτομο.
Ποια είναι η διαδικασία
Αρχικά, επικοινωνείτε με το γραφείο τελετών και συνεννοείστε για θέματα που αφορούν την όλη διαδικασία, την τιμή κ.ο.κ. Ύστερα το γραφείο θα σας ζητήσει βεβαίωση του θανόντος εν ζωή πώς αυτή ήταν η επιθυμία του, ενώ αν δεν έχει αφήσει ο ίδιος, θα το βεβαιώσουν οι κατιόντες συγγενείς ήτοι ο σύζυγος, τα παιδιά του κτλ. Η βεβαίωση στην δεύτερη περίπτωση επικυρώνεται σε ΚΕΠ με γνήσιο υπογραφής.
Στη συνέχεια το γραφείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται (ιατρικά πιστοποιητικά, ληξιαρχική πράξη θανάτου κ.α.) και αφού παραλάβει τη σωρό από το νοσοκομείο ή από το σπίτι, θα την φυλάξει σε ψυκτικό θάλαμο. Αφού οριστεί σε συνεννόηση με το Αποτεφρωτήριο η ώρα και η ημερομηνία της αποτέφρωσης, η σορός παραδίδεται εκεί την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη.
«Η όλη διαδικασία της καύσης διαρκεί περίπου 2 με 2,5 ώρες. Αν η οικογένεια το επιθυμεί τότε μπορεί να μείνει στο αποτεφρωτήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να είναι έτοιμη η τεφροδόχος». Οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 12 ευρώ έως και 588 ευρώ.
Σε διαφορετική περίπτωση η οικογένεια παραλαμβάνει την τεφροδόχο από το γραφείο τελετών.
Το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας παρέχει και κάποιες επιπλέον παροχές για το τελευταίο ταξίδι. Δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς να κάνουν διασπορά της τέφρας στη θάλασσα με πλοίο και η διοργάνωση ενός τελετουργικού που πραγματοποιείται σε όλον τον δυτικό κόσμο. Κατά τη διάρκειά του, η τεφροδόχος βυθίζεται στο νερό, ενώ το πλοίο κάνει τρεις γύρους περιμετρικά του σημείου και οι συγγενείς/φίλοι πετούν λουλούδια στη θάλασσα. Στο σημείο όπου βυθίστηκε η τεφροδόχος αποθηκεύεται με συντεταγμένες σε περίπτωση που οι συγγενείς θελήσουν να το ξαναεπισκεφθούν στο μέλλον.
Όταν ηχήσουν οι σάλπιγγες της ανάστασης, όσοι αποτεφρωθήκαν(εξαιτιας πνευματικής κύφωσης) δεν θα χαρούν την αιώνια ζωη,στα πράσινα λιβάδια του εύφορου (μόνο ανοιξιάτικου) παραδείσου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα είναι Μάης και θα έχει πολύ τριφύλλι...
ΔιαγραφήΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΧΑΛΑ... Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΗ
Διαγραφήχαχαχαχα... πας luben tv οπως εισαι
ΔιαγραφήΔωρίστε ότι μπορείτε από το σώμα και την ψυχή σας και κάψτε τα υπόλοιπα, για να πάτε στο Παράδεισο, αν υπάρχει και αφήστε τους (αμαρτωλούς) να συνεχίσουν τις προσευχές και τους μεγάλους σταυρούς στην Κόλαση, αν υπάρχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει συνειρμό η σκέψη σου. Μόνο μίσος....
Διαγραφήστον Ανώνυμος8 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:45 π.μ.
Διαγραφήενώ αυτό που ζούμε έχει ;
Έτσι είναι για εσένα που έτσι νομίζεις
Για αυτο τους έκαιγαν οι χριστιανοί, για να μην πάνε στον παράδεισο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά δεν χωράνε άλλοι χριστιανοί στον παράδεισο, βρείτε αλλού να βασίσετε τις ελπίδες σας
ΑπάντησηΔιαγραφή