Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκπτώσεις: Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Βέροιας - Διστακτικοί οι καταναλωτές


Τσιπουρίδου: «Σε "παγωμένη" αγορά κινείται το λιανεμπόριο»
Ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων σε λίγες μέρες τελειώνει και η κίνηση στα καταστήματα είναι ακόμη υποτονική. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου και οι καταναλωτές για την ώρα εμφανίζονται αρκετά διστακτικοί, αν και ορισμένοι κάνουν κάποιες διερευνητικές βόλτες, κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων, συγκρίνοντας τις τιμές των προϊόντων.

Οι καταστηματάρχες στη Βέροια εμφανίζονται προβληματισμένοι για το υπάρχον κλίμα, φοβούμενοι ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται η εκπτωτική περίοδος ίσως να μην υπάρξει αντιστροφή του κλίματος.


Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου: «Το λιανικό Εμπόριο κινείται, μέχρι στιγμής, στην κυριολεξία, σε μια "παγωμένη αγορά". Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. 

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια έχουν ψαλιδίσει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα και αυτό το εισπράττουμε στις ταμειακές μηχανές μας. 

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι η τοπικής μας οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις από χαλάζι, παγετό και άλλες φυσικές καταστροφές που σημειωθήκαν από την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023. 

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, επηρεάζει τον κόσμο της αγοράς και κυρίως την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς οι τζίροι παραμένουν καθηλωμένοι. Ακόμη και οι χειμερινές εκπτώσεις δεν φαίνεται να είναι ικανές ν’ αλλάξουν την σημερινή εικόνα».

8 σχόλια:

  1. Κάντε Καλές τιμές και δώστε δωρεάν παρκιν, μάλλιασε η γλώσσα μας να τα λέμε, αλλιώς κλείστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΠΕΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΗΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 200 ΜΕΤΡΑ ΑΓΟΡΑ

      Διαγραφή
  2. φτανει πια με τα κινεζικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ελπίζεις να σταματήσουν τα κινέζικα θα πεθάνεις και αυτά θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται.
      Δεν είναι λύση ο (θάνατος) του αντιπάλου σου .
      Λύση είναι να γίνεις καλύτερος από τον αντίπαλό σου. Να τον νικήσεις.
      Ελπίζω να κατάλαβες τώρα γιατί με τέτοιες απόψεις είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις σαν έμπορος.

      Διαγραφή
  3. Για να αποζημιωθούν οι αγρότες από θεομηνίες , θα πρέπει να ασφαλίσουν την παραγωγή τους , πολλοί από αυτούς είναι ανασφάλιστοι και λαϊκίζουν . Όλα γίνονται κάθε χρόνο στην περίοδο της ΑΓΡΟΤΙΚΑ , βαρεθήκαμε να τους ακούμε .....μια σαλάτα μαρούλι 1,5 ευρώ και μάλιστα μονή όχι τριπλή .....δηλαδή 511 δραχμές ..ενώ το 2002 την αγοράζαμε 50 δραχμές ....έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποτονική η κίνηση στην αγορά της βέροιας αλλά υπέρ κινητική η αγορά των e-shop σε όλη την ελλάδα εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κάνει ιστοσελίδες με τα προϊόντα τους τα οποία ανταγωνίζονται μεγάλες εταιρείες τα καταστήματα της βέροιας φοβούνται να κάνουν e-shop επιμένουν στο παλιομοδίτικο τρόπο ς πάει η κυρία τσιπουρίδου ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και να κάνει μία έρευνα στις εταιρείες ταχυμεταφορών στη βέροια πόσες εκατοντάδες προϊόντα έρχονται κάθε μέρα από ηλεκτρονικά καταστήματα και πόσα προϊόντα μοιράζονται στα σπίτια αφήσει την πολιτική σπέκουλα που κάνει και να εκσυγχρονίσει την αγορά η αγορά της βέροιας έχει σβήσει δεν θα μπορέσει εύκολα να σηκώσει κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τσιπουρίδου μια χαρά κάνει τη δουλειά της και εκπροσωπεί την αγορά. Κάνε εσύ μια έρευνα πόσα μαγαζιά της Βέροιας έχουν διαδικτυακή παρουσία και αποστέλλουν σε όλη την Ελλάδα. Όπως εσύ παίρνεις βρακιά από το Βόλο έτσι και κάποιος άλλος παίρνει πουκάμισο από τη Βέροια. Άλλα σου λέει η Τσιπουρίδου, ξαναδιάβασε το κείμενο ή βάλε να σου το εξηγήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία απάντηση έδωσε το γραφείο τύπου της Τσιπουρίδου. Επειδή όμως τυγχάνει να δουλεύω σε κουριερ, μάθε εξυπνοπούλι ότι 1400 περίπου δέματα την ημέρα μοιράζουν στα σπίτια των βεροιωτων οι διανομείς από εταιρίες άλλων πόλεων. Κάνε ένα πολλαπλασιασμο και θα βρεις γιατί βογγανε οι καταστηματάρχες της μικρής σου πόλης. Ούτε βρακιά ούτε πουκάμισα ψωνίζουν από την Βέροια. Κάνε αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα σου δείξει αμέσως τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μια φορά βεροιωτικα δεν βγάζει

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ