Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα «κάγκελα» οι Αγρότες - Βγάζουν τα τρακτέρ στην Κουλούρα


Τι αποφάσισαν στη συνέλευση στο Μακροχώρι

Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας.


Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο στο Μακροχώρι, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τάσος Χαλκίδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στη Θεσσαλία, καλώντας τους αγρότες να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ημαθία, τονίζοντας ότι «με πίεση κερδίζουμε ό,τι μπορούμε» και πως «Η Κουλούρα είναι το κομβικό μας σημείο, το σημείο αναφοράς. Ο κόμβος της Κουλούρας έχει δώσει λύσεις στο παρελθόν».


Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Βράνας, αναφέρθηκε στην απώλεια εισοδήματος από την ακαρπία, λέγοντας πως στις συναντήσεις που είχαν με τους αρμόδιους Υπουργούς, δεν απέκλεισαν τις αποζημιώσεις αλλά θα δοθούν σε επόμενη φάση, μετά τους πληγέντες στη Θεσσαλία.


Το παρών στη συνέλευση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Ηλίας Τσιφλίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας, όπου και ενημέρωσε για τις δικές τους κινητοποιήσεις.


Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 26/1, οι Αγρότες της Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και εν συνεχεία θα μεταβούν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη όπου θα του καταθέσουν σχετικό υπόμνημα. Στην κινητοποίηση αυτή της Παρασκευής αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι αγρότες της Βέροιας.


Σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, αποφασίστηκε, μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής στον ΕΛΓΑ και στην Αντιπεριφέρεια, μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε όλα τα χωριά, προκειμένου την Δευτέρα 29/1 το πρωί, να συγκεντρωθεί μια μεγάλη δύναμη με τρακτέρ και αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας. Σκοπός όπως ειπώθηκε από τον κ. Χαλκίδη, δεν είναι η αντιπαράθεση με την κοινωνία, αλλά μόνο η διεκδίκηση.

«Οι αγρότες είναι απλήρωτοι, δεν είναι δυνατόν να μην κινείται φύλλο. Όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης πια», ειπώθηκαν μεταξύ άλλων από το σύνολο των αγροτών.

Δείτε φωτογραφίες:



































16 σχόλια:

  1. Θα βγούμε στους δρόμους παιδιά ευχαριστούμε για την δύναμη που μας δίνεται εάν και δεν μπορέσαι να έρθω σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ευκαιρία να γίνουν διαδηλώσεις από όλους και για όλα.
    Οι αγρότες για τα δικά τους,
    Οι εκπαιδευτικοί για τα δικά τους,
    Και όλοι οι πολίτες, για την ακρίβεια, την υγεία, την υπογεννητικότητα, την σύζευξη των αρσενοκοίτων και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2024 στα χωρια εχουν βοθρους ακομα. αρα για ποια προοδρο μιλουμε?
    μπορει να κανω λαθος αλλα δεν νομιζω να υπαρχει χωριο, οχι στην γερμανια αλλα ουτε στην πορτογαλια με βοθρους.
    ειναι ενδεικτικο της παρακμης. αρα μην κανει κανεις το λαθος να συγκρινει τα αιτηματα του ευρωπαιου αγροτη με του ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ...ΧΛΩΜΟ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά κάντε γρήγορα τις κινητοποιήσεις γιατί τα πράγματα που έχουμε στις καντίνες θα μας χαλάσουν, και εμείς δεν έχουμε σκοπό να τα πετάξουμε, και πάλι εσείς θα τα φάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προχθές ο πρόεδρος έτρεχε να βγάλει φωτό με τον Μητσοτάκη στη μελικη.Τωρα απεργία θέλει ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη Γαλλία Γερμανία τα έχουν κάνει λαμπογιαλο κι εδώ κάνουν "συνέλευση ".Τόσο βολεμένοι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο Σύνταγμα να πάτε άμα σας βαστάει όπως οι Γερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην μία και τελευταία φορά, έγινε στην κυριολεξία πασαρέλα μπροστά στο Σύνταγμα από γνωστές εταιρείες τρακτέρ.
      Διαδήλωση - Διαφήμιση.

      Διαγραφή
  9. Υπάρχουν δύο είδη κοπριών.....οι κοπριές των στάβλων, και οι κοπριές των κινητοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αραιά αραιά για να φενομαστε καμία σαρανταρια...χαχα ρεζιλια γραφικοί που γλύφουν βουλευτές και υπουργούς ...έτσι για να είμαστε κάποιοι και εμείς ... Και μην το πνίξεις Βεροιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στην αίθουσα ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων. Η μεγάλη μάζα ήταν έξω από το δημαρχείο.

      Διαγραφή
    2. SIGA TA AIMATA E A RE ELLHNA KAHMENE. M' AYTOYW EDO ............ OUTE TSIGARA APO TO PERIPTERO. IDIOS TOYS POLY MPROSTINOUS!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Θαπρεπε να δούμε ποιος αγρότης δηλώνει φτωχός
    Και ποιος έχει τζιπ,εξοχικό, ομόλογα, μετρητά, χρυσό, αυτοκίνητα,...
    Και χαλάλι τού, αλλά κοιτάξτε Και λίγο τον μικρό που παλεύουν με γίγαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει μέχρι της αρχές Μαρτίου δεν πάνε πουθενά καφενείο και ταβέρνες, μετά έχει αγροτικές εργασίες, κάθε χρόνο τα ίδια,τους μάθαμε,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ