Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έκοψε τη βασιλόπιτά του


Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα, ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έκοψε τη βασιλόπιτά του στο κατάμεστο foyer της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.


Σε μια πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, στην οποία συνέβαλε σημαντικά η διπλωματούχος σαξοφωνίστρια Αννα Παπανίδου παίζοντας υπέροχα μουσικά κομμάτια με το σαξόφωνό της, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην έκθεση ζωγραφικής των ωφελούμενων του Κέντρου Υποστήριξης του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.


Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Βασίλης Κοτίδης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, μεταφέροντας και χαιρετισμό του και η Περιφερειακή Σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα - Τόπη. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων κοινωνικής φροντίδας της Ημαθίας, εθελοντές, φίλοι και ωφελούμενοι.

Ο πάτερ Καλλίνικος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και το τυχερό φλουρί έτυχε στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας που συνοδευόταν από ένα δώρο του Συλλόγου, ενώ το ατομικό φλουρί έτυχε η Κωνσταντίνα Γεωργίου με το αντίστοιχο δώρο.


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην πορεία των 9 χρόνων του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και των 5 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές, στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού και των συνεργατών για την ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών - φροντιστών τους καθώς και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Τόνισε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών, τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής θα συνεχιστεί, όπως επίσης θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον κόσμο να παραμένει στο χώρο, απολαμβάνοντας τις υπέροχες μελωδίες του σαξόφωνου.

9 σχόλια:

  1. Σε λιγότερο από 7 ημέρες από τη δολοφονία βρέφους από ψυχικά ασθενή μητέρα 5 χλμ από τη Βέροια, σε φουαγιέ με σαξοφωνο, κόψαμε πίτα.
    Η ζωή συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλεις επειγόντως ψυχίατρο. Έλα θα σου δώσουμε προτεραιότητα, γιατί είσαι βαρύ περιστατικό!

      Διαγραφή
    2. Στην Ελλάδα σε συμβάν πένθους ή έντονης στενοχώριας παίζουμε σαξόφωνο.

      Διαγραφή
  2. Η φροντίδα ανθρώπων είτε ηλικιωμένων, είτε αναπήρων , είτε ασθενών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων είναι καθαρά κόπος δυνάμεων που μόνο οι άνθρωποι που τους αγαπούν τον κάνουν σε συνεργασία με καλούς γιατρούς αν σταθούν τυχεροί και τους πετυχουν και πάνω απ' όλα αν είναι άνθρωποι! Πόσοι παίζουν με αδυνσμους .... για δικά τους μικροσυμφεροντα.... Δουλειές γραφείου με πολλές αστοχίες που δεν καταλαβαίνεις και τον σκοπό τους. Ή τον καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους φτάνει ! Επειδή τον πόνο τέτοιων ανθρώπων και τέτοιων οικογενειών όχι μόνο δεν τον καταλαβαίνει κανείς ούτε συγγενείς, ούτε καμία φορά ούτε μέλη της ίδιας τους οικογένειας , οι συμπολίτες τους και βέβαια δεν τους βοηθούν, αλλά τους στιγματίζουν , τους κοροϊδεύουν και τους εγκαταλείπουν σκάστε όλοι. Αν βγουν τέτοιες οικογένειες και μιλήσουν πως τις συμπεριφέρονται θα τρέχετε να κρυφτείτε. Σκάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε σκασε εσύ, γιατί οι οικογένειες δεν πληρωνόμαστε μηνιάτικο και δεν δίνει διέξοδο καμία δομή στο ρδελο που λέγετε Ελλάδα.

      Οι οικογένειες τραβάνε περισσότερο από τον ίδιο τον ασθενή.

      Και δεν κόβουν πίτα σε φουαγιέ με σαξόφωνο.

      Λόγω επίγνωσης της κατάστασης.

      Διαγραφή
    2. Τις οικογένειες υπερασπίστηκε και δεν το κατάλαβες και έγραψε για το φορτίο που έχουν και τους προσθέτουν και οι εξω άλλο ακόμη και οι κοντινοί . Μαζί σου είναι "ο σκάστε όλοι". Εννοούσε τους έξω από το πρόβλημα.. Καλό κουράγιο!

      Διαγραφή
    3. Τα σιγοψυθυρισματα και τα κουτσομπολιά στα καφεδάκια σε βάρος αναπήρων σας βγάζουν στα κανάλια ολόκληρη πόλη και ο πολιτισμός σας γενικά

      Διαγραφή
  4. Βασανισμένοι άνθρωποι που παίρνουν ένα σωρό φάρμακα για να έχουν λίγη διαύγεια και να βγάλουν τη μέρα τους και βγαίνουν λοιπόν από το σπίτι τους, όχι όλοι, για να πάρουν λίγη χαρά , λίγη ελπίδα, το ελάχιστο μέρες, χρόνια , δεκαετίες και συναντούν " αναισχυντους" και " αναισχυντες" να τους ρωτούν ,παντρεύτηκες, που δούλευεις, τον ταλαιπωρημενο από την αναπηρία του άνθρωπο τι τον ρωτούν στο ένα λεπτό της κοινωνικής δήθεν ευπρέπειας που έχει ανάγκη να αναπνεύσει υγεία! Ποιοί είναι οι άρρωστοι και ποιοι οι αρρωστημένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ