Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θα τους κρίνει η ιστορία...

Πολλαπλούς συμβολισμούς έχει η διπλή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημαθία. Ο Πρωθυπουργός, μέσα σ' ένα χρόνο βρέθηκε δύο φορές στο Μουσείο Βεργίνας (τυχαίο;), θέλοντας να δώσει υψηλούς συμβολισμούς και να ενδυναμώσει το συναίσθημα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Από την άλλη πλευρά, πριν από 5 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υπογράψει την «Συμφωνία των Πρεσπών». Μια ενέργεια, που ναι μεν είχε λύσει ένα εθνικό ζήτημα που απασχολούσε τις δύο χώρες για πάνω από 30 χρόνια, αλλά είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. 

Ο λαός της Ημαθίας στάθηκε απέναντι σ' αυτήν την Συμφωνία και το εξέφρασε με δυναμικά συλλαλητήρια σε Βέροια (δείτε εδώ) και Βεργίνα (δείτε εδώ). Δεν δεχόταν σε καμία περίπτωση την παραχώρηση του ονόματος στην γειτονική χώρα. 

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είχε λάμψει δια της απουσίας του, καθώς δεν είχε έρθει ούτε μια φορά στην περιοχή μας. Αντιθέτως, είχε στείλει το Νίκο Παππά σε μια εκδήλωση στην Ελιά, όπου στον εξωτερικό χώρο είχε μαζευτεί κόσμος και αποδοκίμαζε τον υπουργό (δείτε εδώ). Κι όλα αυτά μόλις τρεις μήνες πριν τις Ευρωεκλογές!

Ο Μητσοτάκης, γνωρίζοντας πολύ καλά, πως δεν μπορούσε να ανατρέψει την «Συμφωνία», αποφάσισε να λειτουργήσει θεσμικά και να «χτυπήσει» στο συναίσθημα των Μακεδόνων. Έδωσε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του Μουσείου της Βέροιας και του αναστηλωμένου/αποκατεστημένου Ανακτόρου των Αιγών.

Παράλληλα, δήλωσε «παρών» και στα δύο εγκαίνια, ενώ με δηλώσεις του τόνισε πως αυτά έργα, επιβεβαιώνουν τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας στα βάθη των χρόνων.

Κακά τα ψέματα, ο Αλέξης Τσίπρας πλήρωσε πολύ ακριβά την «Συμφωνία των Πρεσπών», διότι πήρε πάνω του όλο το πολιτικό κόστος. Είναι ενδεικτικό πως στις εκλογές του 2019 έχασε με πάνω από 10% στην Ημαθία και στις εκλογές του 2023 με πάνω από 20%. Το χειρότερο όμως είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε μια έδρα στο νομό μας, με τη ΝΔ να εκπροσωπείται από 3 βουλευτές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολύ δουλειά και θα κρίνει με διαφορετικά κριτήρια τους δύο ηγέτες. 

15 σχόλια:

  1. Και ο Μητσοτάκης είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, διότι στην ουσία έβαλε πονηρά πλάτη για την υπογραφή της, αφού καμία ουσιαστική αντίδραση δεν υπήρξε από την Ν.Δ. τότε. Δεν ζήτησε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ επίσημα σαν κόμμα όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας. Μαντέψτε για πιο λόγο, διότι Αμερικανογερμανοί θα τον στραγγάλιζαν πολιτικά και δεν θα έβλεπε πρωθυπουργία ούτε στον ύπνο του. Αυτά που να τα καταλάβουν οι άρρωστοι ψηφοφόροι ραγιάδες νεοέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την βρήκες αμέσως την δικαιολογία ζαιε...για ξανασκεψου αυτό που έγραψες

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβες τι διάβασες παραπάνω κουτορνίθι; Μιλάει με επιχειρήματα και πραγματικά γεγονότα, ξαναδιάβασε κι αφού κατανοήσεις, μετά πιάσε πληκτρολόγιο και σχολίασε. Πυρότουβλο, ε πυρότουβλο.

      Διαγραφή
  2. Μόλις ο Mr Bean δήλωσε σε κάτι περαστικούς στη Μελίκη «Βλέπω τον Πάοκ πολύ δυνατό φέτος» πήγα και έβαλα 100 € υπέρ της νίκης του Άρη με απόδοση 4,5. Α, ναι και σε 5 μήνες όλοι οι Αρειανοί θα πάμε μαζικά στις κάλπες με γερή μνήμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν: ο Συριζας ήταν απλά μια πολιτική παρένθεση για να περάσει τα μνημόνια χωρις να ανοίξει μύτη. Έκλεισε και το όνομα της βόρειας γείτονος, που ναι, ήταν τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας. (Λάθος τεράστιο η αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητος). Η καλύτερη ΝΔ της μεταπολίτευσης δουλεύει ρολόι. Φυσικά όλα τα σχετικά με τη Μακεδονία γίνανε στον πολιτικό ώριμο χρόνο που "'επρεπε". 100 χρόνια μετά το 1912 και το 1923, δε θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα λόγω των γνωστών "λαϊκών αναταραχών". (Από έναν ιστορικό του παρόντος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για οσες και οσους θεωρούν ηγέτη τον Τσίπρα να μη ξεχνάτε πως χρειάστηκε να εξηγησουμε στους υπόλοιπους ευρωπαίους το 2015 την ερμηνεία των λέξεων κωλοτουμπα και καραγκιοζης και οι άνθρωποι απλά άρχισαν να γελάνε όχι με τον Τσίπρα αλλά με τους Έλληνες που ψήφισαν ένα παρατράγουδο της πολιτικης για ηγέτη τους. Γιατί αυτό είστε δυστυχώς, ένας αποτυχημένος, ένας άνθρωπος με τα λάθος προσόντα που βρέθηκε τη λάθος στιγμή, στη λάθος θέση και λόγω ιδεοληψιας, ασχετοσυνης, αγραμματοσυνης και αλαζονείας νόμιζε ότι μπορούσε να ξεγελάσει και εκφοβίσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σας ώθησε να κάνετε πίσω τη τελευταία στιγμή για να μην καταλήξετε σαν τον Fernando De La Rua πρόεδρο της Αργεντινής που το 2001 έφυγε με το ελικόπτερο από τη στέγη του προεδρικού μεγάρου μόλις μία εβδομάδα αφού έδιωξε το ΔΝΤ. Αυτή είναι η δικαίωση όλων όσων λέγαμε τότε , ΝΑΙ στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ξέχασες το Γιάνη με το ένα Ν που πήγαινε στα Ευρωπαϊκά συμβούλια με τους γιακάδες σηκωμένους για να τους τρομάξει όλους.Πολιτικη αλητεία!

      Διαγραφή
  5. Αρχίσαμε να κολλάμε μόνο που το διαβάσαμε το άρθρο. Τους λόγους που ήρθε τους ξέρεις αλλά " γάργαρα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσίπρας που είναι τώρα; διέλυσε τη Μακεδονία (χωρίς ντροπή ,χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας με γελακια και selfie,μέχρι και ο Μίκης Θεοδωράκης του χτύπησε τη καμπάνα αλλά στο κόσμο του), διαλύθηκε ένα κόμμα που ήταν ηγέτης,ήταν κυβέρνηση και αυτός άφαντος στη κοσμαρα του και θα πλακώσουν τώρα οι σύντροφοι να κράξουν,αυτό κάναν πάντα,θα πουν για Μητσοτάκη, Σαμαρά κτλ που οκ είναι χειρότεροι,όμως αυτοί κυβερνάνε και εσείς ξεφτυλιζεστε γιατί αντί να γίνεται καλύτεροι τους γίνεστε χειρότεροι,αντί να ασχολείστε με τα προβλήματα σας ασχολείστε με το τι κάναν οι άλλοι,εκτός θέματος βγάζοντας χολες όταν δε σας συμφέρει. Ο Τσίπρας δε διέλυσε μόνο μια Μακεδονία διέλυσε και εσάς που λέγεστε αριστεροί Ευρωπαίοι,και του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριονέτες όλοι τους.

    ...ΕΕ. και ΝΑΤΟ παίρνουν αποφάσεις οικονομικές και πολιτικές ,τις στέλνουν με email και αυτοί αφού κάνουν την μετάφραση μας τις ανακοινώνουν.
    Μεταφραστές και εκφωνητές είναι, όχι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακολουθώντας την εθνική γραμμή που χάραξε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας συμφώνησε στην λύση καθώς και στην απέναντι πλευρά πλέον υπήρξαν οι προϋποθέσεις. Πριν από αυτό η ΠΓΔΜ ονομαζόταν σκέτο Μακεδονία για όλο τον πλανήτη εκτός των διεθνών οργανισμών.
    Το ζήτημα είναι ότι από το 19 και την κύρωση από το κοινοβούλιο της συμφωνίας όλα τα υπόλοιπα έχουν μείνει στάσιμα.
    Η συμφωνία προέβλεπε μία σειρά δράσεων που έχουν μείνει στον αέρα ( πχ η κοινή επιτροπή για την παιδεία και τα βιβλία της ιστορίας τα οποία πρέπει να διορθωθούν) έτσι λόγου χάρη στην Βόρεια Μακεδονία ακόμα και σήμερα οι μαθητές των σχολείων συνεχίζουν να διδάσκονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων κάτι που η συμφωνία σαφώς γράφει το αντίθετο. Τί έκανε λοιπόν ο Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια τώρα? Έκοβε κορδέλες.... Πότε θα ενεργοποιηθεί η επιτροπή Παιδείας? Όταν θα έρθουν στην κυβέρνηση στην γείτονα χώρα το VMRO? Το οποίο και αυτό με την σειρά του θεωρεί προδοτική την συμφωνία και επιμένει στο σκέτο Μακεδονία?
    Δυστυχώς αυτή είναι η ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρθρογραφε,είναι ο ορισμός της προβοκάτσιας το άρθρο σου ,μακάρι να βγάλεις κάτι και συ τούτη την δύσκολη ώρα του Κυριάκου ( ακρίβεια,εθνικά θέματα,υγεία, έγκλημα κτλ) βγάζοντας τον λάδι σε προσυμφωνημένη συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί ασχολείστε με τον Τσίπρα, που εξ όσων εύκολα συμπεραίνει κανείς από τα γραφόμενά σας, τον θεωρείτε τουλάχιστον αποτυχημένο; Απολαύστε την εδώ και πέντε χρόνια διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο. Όσο για το ότι "δεν μπορούσε να ανατρέψει την συμφωνία των Πρεσπών" γελάνε και οι πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς μόνο οι συριζαιοι είστε μειωμένης νοημοσύνης(κάποιοι ζαιοι δεν είναι ,λογω στενου προσωπικού συμφέροντος)
      --------
      Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη και δεν μπορεί να ανακληθεί. Οι διατάξεις της είναι νομικά δεσμευτικές και για τα δύο μέρη από άποψη Διεθνούς Δικαίου και παραμένει σε ισχύ επ' αόριστον.
      -----------

      Διαγραφή
  11. Εσύ αλήθεια σύντροφε,με το χέρι στην καρδιά,πιστεύεις ότι ο Τσίπρας ήταν ηγέτης που σε πρεσβεύει;μην απαντάς για το Κυριάκο,μην αλλάζεις θέμα,μια φορά προσπάθησε να απαντήσεις σε συγκεκριμένη ερώτηση,άσε τους άλλους.Σαν αριστερό,σε πρεσβεύει ο Τσίπρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ