Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνηση και περηφάνια από τα Ρουγκάτσια στην Αγκαθιά

Ο Π.Μ.Σ. Νέων Αγκαθιάς «Ο ΑΣΤΗΡ» γέμισε τους δρόμους του χωριού με ρουγκάτσια, νταούλια και ζουρναδες! Ανήμερα των Φώτων οι Ρουγκατσάριδες της Αγκαθιάς πιστοί στα πολιτιστικά γίγνεσθαι του τόπου αναβίωσαν το έθιμο και ο κόσμος με χαρά τους υποδέχτηκε στα σπίτια του!

Αφού πήραν την ευχή της εκκλησίας, σταύρωσαν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα καταστήματα για καλή χρονιά!

Συγκινητικές στιγμές έζησαν στα σπίτια παλαιότερων χορευτών και στο σπίτι του Ρογκατσάρη του χωριού που δεν είναι πλέον στη ζωή, όπου χόρεψαν γύρω απ’ την φωτογραφία του!

Το έθιμο ακολούθησε πλήθος κόσμου! Ευχαριστίες απευθύνει ο σύλλογος στους χοροδιδασκάλους κ. Μπάλιο Χαράλαμπο και κ. Δήμου Γιούλη.
























1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους νεους που είναι συνεχιστές αυτων των εθιμων και παραδόσεων. Αυτό που χαλάει ολη την εικόνα σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι τα χαρτόκουτα που κυκλοφορούν για να μαζέψουν χρήματα . Ο παππούς και η γιαγιά που ζουν από μια σύνταξη και πάνε να αναπολίσουν μνήμες τι να δώσουν.Τα χρήματα να μαζευτούν από συνδρομές των μελών των συλλ΄'ογων και από τους ΄΄επίσιμους προσκεκλημένους'' που πάνε για μάτι και προβολή .Πάντος μπράβο στους νέους όσο ακόμα αντέχει ηκοινωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ