Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Παναγία Δοβρά τα Λείψανα των Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα τελεστεί, όπως κάθε Τρίτη, ο Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Ιερά Ακολουθία θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των εορταζομένων Αγίων. Όπως κάθε Τρίτη θα τεθεί σε προσκύνηση και το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή.

12 σχόλια:

  1. Θα ξεπουλήσει το κατάστημα από φυλαχτά, αγιασμούς, κομμάτι από τίμιο ξύλο, μαρμελάδες, ημερολόγιο και ο,τι άλλο διαθέτει το κατάστημα. Από βδομάδα η χργματαποστολή για την κατάθεση των εισπράξεων, χρυσών λιρών, χρυσαφικών γιατί, ως γνωστόν, η αγία τριάδα μόνο με αυτά στολίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μισό Xanax σταματάει το παραλήρημα...Δοκίμασε το. Χαμένος δεν θα βγεις..

      Διαγραφή
    2. μακαρι να μην ερθει ποτε σε θεση να ειναι η εκκλησια η τελευταια σου επιλογη

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν ειδικοί για τη διαχείριση συναισθημάτων. Η επιθετικότητα υποκρύπτει μίσος.

      Διαγραφή
    4. Ωραία η εξυπνάδα σου κασελακη

      Διαγραφή
    5. Να μην ξεχνάμε την ιεροσύνη και την δύναμη των λειψάνων των αγίων μας.
      Πίστη και προσευχή.
      Και όποιος τυχερός μπορεί να πάει και να τα προσκυνήσει, να μην ξεχνά πως πρέπει να τα γλείψει για να πάρει την ευλογία.

      Διαγραφή
    6. Το ότι 8:34 ,την μ@λ@κι@ κάποιου ανεγκεφαλου την εξισωνεις με τον κασελακη , αισθάνεσαι ότι σε κάνει καλύτερο και εξυπνότερο; Ίδιοι είστε με διαφορετικό σκεπτικό, σκ@τ@δες.

      Διαγραφή
  2. Ο Γέροντας π. Ευθύμιος, ας μην το ξεχνάμε και αυτό, "καθαιρέθηκε" και γιατί δεν αναγνώριζε την αγιοποίσηση του Πανθρησκειαστή Χρυοστόμου Σμύρνης.Καταγράφεται και αυτό σε εναν απο τους λόγους.Καθαίρεσι ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΗ στα ολα της.Υπάρχει καμμία ορθόδοξη λογική και Κανονικότητα σε αυτήν την ΨΕΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΣΗ;Αυτοί οι δεσποτάδες που συμμετείχαν είναι ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να θυμίσω ότι παλαιότερα στο Πανεπιστήμιο του Βολου διοργανώθηκε ημερίδα σχετικά με την αγιοποίηση του εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην οποία προσκαλέσαμε και την Μητρόπολη Δημητριάδος να παραστεί δι’ αντιπροσώπου και να υπερασπισθεί την αγιότητα του Χρυσοστόμου.
    Από την αρχή της αγιοποιήσεως ζητούσαμε δημόσιο διάλογο, για να ενημερωθεί ο λαός του Θεού για το τι εστί Χρυσόστομος Σμύρνης και κατά πόσον άγιος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε μήπως έχεις μπερδευτεί με του Χρυσόστομους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αγιος Κοσμάς επεσφράγισε με το μαρτύριο μία αγία ζωή και η αγιοποίηση επικυρώνει την διδασκαλία του , που είναι ένα διαμάντι ορθοδόξου βιώματος. Η αγιοποίηση του Χρυσοστόμου μήπως επικυρώνει την αιρετική του διδασκαλία , που είναι αυτό ακριβώς που επιθυμούν οι σημερινοί μασώνοι και οικουμενιστές, δηλαδή το ξέπλυμα της αιρέσεώς τους δια της εν προκειμένω αγιοποιήσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την εποχή του Covin , ένα παράπονο έχω από την διοικούσα εκκλησία, γιατί δεν έβγαλαν τα λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες για λιτανεία?
    Κάποτε, τότε που υπήρχε βαθιά πίστη, από κλήρο και λαό, όταν υπήρχε ανομβρία, έφτιαχναν λιτανείες και έπαιρναν τις ομπρέλες μαζί τους γιατί πριν καλά καλά τελειώσει, έριχνε καρεκλοποδαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ