Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται στη Βεργίνα ο Μητσοτάκης - Για τα εγκαίνια του ανακτόρου του Φιλίππου Β'

Τι δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Το άνοιγμα του ανακτόρου στις Αιγές -στο οποίο στέφθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος- θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας το οποίο αποδίδεται την Παρασκευή στο κοινό, έχει τεράστια ιστορική και αρχαιολογική αξία τόνισε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Ταυτόχρονα με το μουσείο που εγκαινιάστηκε ένα χρόνο πριν και με το αρχαίο θέατρο που αναστηλώνεται στις Αιγές, δημιουργείται ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος για την πατρίδα μας και μείζονα αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία.

Η υπουργός σημείωσε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός είναι πάντα προσοδοφόρος και βοηθά να αναπτύσσονται οι τοπικές οικονομίες. Η κα Μενδώνη εξήγησε ότι «μέχρι το 2007 οπότε ξεκίνησε δειλά η αναστήλωση, δεν φαινόταν τίποτα, το ανάκτορο είχε διάσπαρτα μέλη, στην πραγματικότητα ήταν επίπεδο και ξαφνικά παρουσιάζεται αναστηλωμένο».

Εξήγησε ότι το ανάκτορο φτάνει τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αναφερόμενη στους Δεσμώτες του Φαλήρου που ανακαλύφθηκαν το 2016 ανέφερε ότι θα είναι επισκέψιμοι στο τέλος του 2025.

6 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που έρχεται ο Μητσοτάκης στην Βεργίνα για να κλείσουν καμία λακούβα στους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς την επομένη θα Αγιασθεί επιμελώς όλος ο Νομός για να φύγει το κακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο όλη τη Μακεδονία, βόρεια και νότια, και από τα θαλάσσια σύνορα που δεν υπάρχουν, μακριά το κακό!

      Διαγραφή
  3. Θα γεμίσει σάλια το χωριό να προσέχετε αύριο πως θα περπατάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μουσείο του "Έλγιν" Μητσοτάκη πότε θα εγκαινιαστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ