Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Σπηλιά»: Η μπουάτ που έγραψε ιστορία στη Βέροια!

Πριν από 60 και πλέον χρόνια η Βέροια ήταν μια πόλη με έντονη νυχτερινή διασκέδαση. Χιλιάδες νέοι έβγαιναν στα μπαράκια της εποχής, ενώ το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης δινόταν αρχικά στο υπόγειο απέναντι από την Μητρόπολη και αργότερα στην Μάρκου Μπότσαρη. Εκεί βρισκόταν ένα μαγαζί που έπαιζε Ελληνική και Ευρωπαϊκή μουσική και χαρακτηρίστηκε ως το κορυφαίο κέντρο του προηγούμενου αιώνα.

Η "Σπηλιά" έκανε θραύση στα 60's. Αξέχαστες βραδιές με Πόπη Αστεριάδη, Γάκη Ρέμο, Ντίνο Βασιλειάδη στο πιάνο, με το Βεροιώτικο συγκρότημα των Fevers, αλλά και με καλεσμένα τα κορυφαία ονόματα της Ελλάδας εκείνα τα χρόνια.

Ήταν η εποχή που άντεχαν ακόμη οι μπουάτ και το καλό ελληνικό και ευρωπαϊκό τραγούδι. Και που ο κόσμος της Βέροιας ήξερε να διασκεδάζει σωστά και το αποζητούσε. 

Αριστερά στη φωτο, του 1969, η Πόπη Αστεριάδη και στο κέντρο με το χέρι στο πρόσωπο ο Γάκης Ρέμος. Και φυσικά και άλλα πρόσωπα της Βεροιώτικης κοινωνίας που σίγουρα πολλοί από εσάς τα αναγνωρίζετε. Αλησμόνητες εποχές από μια χρυσή εποχή που δυστυχώς ξεθωριάζει στον χρόνο...

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ