Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τα παιδιά της Άνοιξης» αποκτούν το δικό τους σπίτι - Τι δήλωσε η Νώρα Σαρκατζή

Ένας μεγαλεπήβολος στόχος, που έθεσε ο Σύλλογος «Τα παιδιά της Άνοιξης» στην Ημαθία επετεύχθη. Σύμφωνα με την Νώρα Σαρκατζή, πρόεδρο του συλλόγου, με την συνδρομή των ιδρυμάτων Νιάρχου, ύψους 300.000 ευρώ και Λασκαρίδη 50.000 ευρώ, συγκεντρώθηκε σχεδόν το μεγαλύτερο ποσό για την δημιουργία μιας 2ης δομής, που θα φιλοξενεί τα ΑμεΑ. 

«Ευλεπίστούμε με την βοήθεια του κόσμου να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσό των 60.000 ευρώ και έως τον Σεπτέμβριο να μπορεί να λειτουργεί η δομή».


Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ, φιλοξενεί παιδιά, εφήβους και ενήλικες από όλο τον Νομό Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και η πρώτη δομή στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία.

Εκτός από την δημιουργική απασχόληση που προσφέρει η δομή δίνει την δυνατότητα σε κάθε παιδί να ολοκληρώνει και τις θεραπείες του εντός του κέντρου.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά. οι δομές βοηθούν και τους γονείς, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών. Προσδοκώντας στην ανταπόκριση του κόσμου η κ. Σαρκατζή στέλνει το μήνυμα «όλοι μαζί μπορούμε».

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020, μια εκστρατεία για την συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την ανέγερση του νέου Κ.Δ.Η.Φ. στην Πατρίδα Βεροίας.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο Κέντρο λειτουργούν πέντε Εργαστήρια με στόχο την Επαγγελματική Κατάρτιση των εκπαιδευόμενων. Eργαστήριο Ανθοκομίας-Κηπευτικών, Λαϊκής Τέχνης, Κηροπλαστικής, κατασκευής Μπομπονιέρων και Μεταξοτυπίας. 

Ενδεχομένως σημαντικότελο όλων είναι το  Eργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης όπου οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται στις συνήθειες της καθημερινής ζωής, με σκοπό την ανάπτυξη και κατάκτηση της αυτονομίας και κοινωνικότητας των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ