Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από τη Μελίκη ξεκίνησε την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Το μήνυμά του προς  τους Ρουμλουκιώτες: "Τα έργα στις Αιγές επιβεβαιώνουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας".

Στη Μελίκη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2024 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Ημαθιώτη υπουργό Προσρασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, οι τοπικοί βουλευτές και πλήθος κόσμου. Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και φιλικός προσπαθώντας να μην αρνηθεί ούτε μια πρόταση για selfie!

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία του χωριού και λίγο πριν εγκαινιάσει τον «Παρθενώνα της Μακεδονίας» στις Αιγές, το αναστηλωμένο μεγαλοπρεπές ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄, σημείωσε ότι «αυτά έργα, όπως και το μουσείο της Βεργίνας, επιβεβαιώνουν τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας στα βάθη των χρόνων».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι με αυτές τις κινήσεις που ενισχύουν τον πολιτισμό, η ευρύτερη περιοχή μετατρέπεται σε πόλο παγκόσμιας εμβέλειας.

Πρόκειται για ένα έργο, όπως είπε, που «δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή που ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στην πλατεία λίγο μετά τις 11:30 και έγινε δεκτός από δεκάδες κατοίκους που είχαν προσέλθει για να τον χαιρετήσουν. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους για το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που έδωσαν στις τελευταίες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, ένα ποσοστό που ξεπέρασε το 50%. «Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης από τα βάθη της ψυχής μου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κάνουμε την πατρίδα μας μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφερόμενος για την οικονομική βοήθεια που έδωσε η κυβέρνηση στους αγρότες σημείωσε ότι «αυτήν τον τελευταίο χρόνο ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ». 

«Ο στόχος μας είναι πάντα η συλλογική ευημερία να γίνει ατομική προκοπή», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει νυχθημερόν να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα της χώρας. 

«Δεν κρύψαμε ποτέ πως τα προβλήματα υπάρχουν, ούτε κρύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αποδείξαμε όμως ότι με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, μπορούν όλα να λυθούν», σημείωσε. «Η αγάπη μου για τη Μακεδονία είναι σταθερή και διαχρονική», είπε χαρακτηριστικά. 












19 σχόλια:

  1. Ο πατέρας του Κυριάκου είχε δεχτεί διπλή ονομασία.

    Ο Αντρεας το 1993 ειχε κανει εμπάργκο, παύση της λειτουργίας του ελληνικού προξενείου στα Σκόπια και τη διακοπή διακίνησης εμπορευμάτων.

    Ο εθνοπροδοτης τσιπρας στις Πρεσπες παραχώρησε τον ορο Μακεδονία στους βουλγαροαλβανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο Κούλης θα βάλει τους Τούρκους στο Αιγαίο.

      Διαγραφή
    2. και εσύ ότι να'ναι όπως όλοι οι ζαίοι.
      Α! και εννοείται ότι φταίει ο Κούλης.

      Διαγραφή
  2. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν αποδεικνύεται με selfies στη Μελίκη αλλά με καταγγελία των 400+ παραβιάσεων της ΄΄συμφωνίας΄΄ Πρεσπών από τους σκοπιανούς και εν τέλει και της ίδιας της ΄΄συμφωνίας΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρέθηκε κανείς να του πει ότι ο Παλιός Πρόδρομος είναι ακόμα χωρίς γέφυρα. Δηλαδή ένα ολόκληρο χωριό αποκομμένο και έρμαιο της ανικανότητας βουλευτών, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έ,θα το έμαθε! Θα του το είπαν, οι τοπικοί βουλευτές του. Όπως και όλα τα άλλα προβλήματα των χωριών μας και των πόλεων μας!.

      Διαγραφή
    2. ANIKANOTHTAS TOY DHMARXOU GKURINI EINAI. O MPARTZOKAS KAI TA LEFTA TOUS BRHKE KAI TO STRATO EFERE NA TI FTIAKSEI. ESEIS POY TON PSIFISATE GIA PATE NA TON ROTISETE GT DEN YPOGRAFEI ARAGE? TRWEI PANTOFLA/?

      Διαγραφή
  4. Βγάζανε φωτογραφίες προεκλογικά με τους κλακαδορους να χειροκροτούν δίπλα στην πεσμένη γέφυρα και λέγανε στους κατοίκους σε 3 μήνες θα στήσουν προσωρινή γέφυρα (στρατιωτική) αλλά προέκυψε ο πόλεμος στην Ουκρανία και δεν προλάβαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H sukia 50 xronia xoris nero k dromo ine. Kuli ise mangasse paradexome. Afu boris k pezis bala monos su k pernas ke kala ise protos. Maska pedia xexasate na walete.h kiria limoxiologis ipe postasia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη Βεργίνα την είδε ή έκλεισε τα μάτια του με το μαύρο χάλι που έχει; Γίνονται έργα αποχέτευσης μεν, αλλά και να μη γινόταν το ίδιο σχεδόν χάλι θα είχε.Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Τίποτα τίποτα τίποτα τίποτα....το απόλυτο τίποτα.Ένα χωριό που είναι ένας δημοφιλής προορισμός είναι παρατημένο και απαξιωμένο χωρίς υποδομές κλπ κλπ.Όσοι το επισκέπτονται ,αυτά λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι να έχει παράπονο και η Βεργίνα εχει πάρει χρηματοδότηση διπλάσια από όλους τους υπόλοιπους μαζί. Έλεος πια βγάλτε το σκασμό επιτέλους και κοιτάξτε τι γίνεται και δίπλα σας.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή αν δε βγάλουμε το"σκασμό" μας τι θα μας κάνεις?Θα μας δείρεις??????

      Διαγραφή
    3. Δε χρειάζεται σε δέρνει η γυναίκα σου εσένα

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Νίκο παλιά με τον Παπανδρέου σήμερα με τον Μητσοτακη τι κάνει αυτός ο Μιχάλης του πρώην ΠΑΣΟΚ όχι ο Μιχάλης της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Edo milame hia poli gelio. Exi berdefti ke o kathe pikramenos. Pasokos trexi piso apo kouli. Ndulas angaliazi pasoko. Milame gia io megalo. Tufla na ezi o coronas. Maska giati den ewalan oi kirioi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι αυτοι είναι που δεν τον ψήφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσοι άσχημοι μαζεύτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ