Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους δρόμους οι μαθητές της Βέροιας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2024 μαθητές Λυκείων της Βέροιας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.


Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και από εκεί ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:











34 σχόλια:

  1. Ανάθεμα αν ξέρουν τα ''πρόβατα'' για ποιο λόγο βγήκαν στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά και δεν θα αφήσουν την ανισότητα να κυριαρχήσει

      Διαγραφή
    2. Πριν γράψεις αυτό το σχολείο μπες στην θέση των μαθητών και έμαθα τι τραβάνε κάθε εβδομάδα. Θα ήταν καλύτερο να μην σχολιάζουμε από τον καναπέ μας ενώ τα παιδιά στο σχολείο υποφέρουν. Επιπρόσθετα, η λέξη "πρόβατα" δεν σε τιμά και δεν ωθεί τους αναγνώστες να σε πάρουν στα σοβαρά. Όλα αυτά τα λέω με την καλύτερη διάθεση ως μαθητής

      Διαγραφή
  2. Να φανταστώ πως κανείς τους δεν πηγαίνει σε ιδιωτικά φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Όλες τους οι γνώσεις προέρχονται από τα δημόσια σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου γιατί αυτοί το έκαναν έτσι το σύστημα και θέλουν να το κάνουν χειροτερο

      Διαγραφή
  3. Και εμάς στα τέλη της δεκαετίας του 90 μας ξεσήκωσαν οι καθηγητές μας να βγούμε να διαδηλώσουμε κατά του πολέμου, υπέρ της ειρήνης. Χαρά εμείς, χάναμε μάθημα, γνωρίσαμε κορίτσια από άλλα σχολεία, χαρά και οι καθηγητές, πληρώθηκαν κανονικά και πήγαν για τσίπουρα. Κάποια νεαρά κομματόσκυλα είχαν και ντουντούκες και έδιναν τον παλμό με συνθήματα. Έπαιζαν και επαναστατικά τραγούδια, ωραία ήταν, είχαν παλμό, ένιωθα πολύ ωραία, όπως όταν πήγαινα στην Τούμπα. Αλλά κάποια στιγμή έδωσα λίγο περισσότερη προσοχή σε ένα τραγούδι που δεν είχα ξανακούσει : " πότε θα κάνει ξαστεριά,... Να πάρω το ντουφέκι μου,... Να κάνω μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άνδρες...". Όταν συνειδητοποιείς πόσο σε εκμεταλλεύονται είναι πλέον αργά. Καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά υπάρχουν φαινόμενα εκμετάλλευσησ αλλά αυτό ήταν ξεκάθαρα μαθητική πρωτοβουλία και τίποτα παραπάνω

      Διαγραφή
  4. αφηστε τα στη βουλγαρια εσεις τοτε στουρναρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί πρέπει πάντοτε και παντού να νομίζουμε ότι εμείς με τις κομματικές κινητοποιήσεις κάνουμε για την χώρα μας τα εξυπνότερα, τα καλύτερα, τα σωστότερα και δικαιότερα από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη;
    Διερωτώμαι, λοιπόν, γιατί δεν επιλέγουμε μια ευρωπαϊκή χώρα που θεωρούμε ότι είναι δημοκρατικότατη (π.χ. Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Γερμανία κ.ά) και σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της, και να αντιγράψουμε ακριβώς το τι κάνουν στο θέμα των πανεπιστημίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία κομματική επιπλοκή δεν υπήρξε στην διαδήλωση και η Ελλάδα θα αντιγράψει την πολιτική των πανεπιστημιακών των άλλων χωρών όταν θα πάψει να παλεύει για τα βασικά και θα καταπολεμησει την ακρίβεια

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι έτσι ακριβώς για όλα και για κάθε περίπτωση.

      Διαγραφή
    3. Στη Γερμανία ολα τα πανεπιστήμια είναι δωρεάν. στην Αγγλία αντιθέτως υπάρχουν και ιδιωτικά. Το επιχείρημα σου δε στέκει, καθώς δεν υπάρχει ενωμένη Ευρώπη. Μην ξεχνάς πως η Αγγλία δεν ανη κει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρα τι θες να αντιγράψουμε το αγγλοσαξονικό η το ευρωπαϊκό σύστημα ;

      Διαγραφή
  7. χασομερηδες και κουσ-κουσιαρηδες ελληναρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εναντίον των μη κρατικών για να μπορούν να φοιτήσουν στη Βουλγαρία,Κύπρο,Ρουμανία κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί που συμμετέχουν θα είναι και οι πρώτοι αυριανοί πελάτες των ιδιωτικών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή ολοι εσείς εχετε λεφτά για να πληρωστε και δίδακτρα πανω απο ενοικια και εξοδα διατροφής; Γιατι αλλο τα φροντιστήρια και αλλο τα δίδακτρα των πανεπιστημιων. Ας μην υποτιμαμε τα πανεπιστημια μας που ειναι πολυ καλά και ακόμη δωρεάν. Τα δικαιώματα τους διεκδικούν.....μονο χασομερηδες δεν ειναι.....ειναι αυτοί που επηρεαζονται αμεσα και θα επρεπε να είμαστε ολοι στο πλευρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ήταν στα χέρια Σας και το Σύνταγμα θα καταργούνται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων καταργεί και παραβλέπει το σύνταγμα αν θέλετε να ξέρετε. Διαβάστε το πρώτα πριν κρίνετε την προσπάθεια των μαθητών για ένα καλύτερο αύριο.

      Διαγραφή
    2. Για διαβάστε λίγο το νομοσχέδιο και μετά ξεκινήστε να λέτε τις ανοησίες σας.

      Διαγραφή
  12. Γιατί σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις είναι πάντα οι ίδιοι καθηγητές και δάσκαλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Καθηγητές ήταν άπαντες σήμερα στα Σχολεία διότι ελάχιστοι μαθητές απουσίασαν από τα μαθήματα για να κλείσουν την κίνηση στη Μητροπόλεως. Δεν έχουν κάποια σχέση με την πορεία οι Καθηγητές.

      Διαγραφή
  13. Το συγκεκριμένο μέτρο επηρεάζει μόνο τους καθηγητές πανεπιστημίων που θα χάσουν θέσεις εργασίας.Οι μαθητές και φοιτητές, για πιο λόγο διαμαρτύρονται? Αντί να πάνε στο εξωτερικό, θα σπουδάσουν στην Ελλάδα με τα ίδια αν όχι λιγότερα χρήματα.
    Αλά ξέρω, αν κάνουν απεργία οι καθηγητές πανεπιστημίων, θα τους γίνουν περικοπές από τον μισθό τους , όσες και οι ημέρες απεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά στα πτυχία αλλά κυρίως στα μεταπτυχιακά που κατέθεσαν όλοι οι νεοδιόριστοι του 2020,21,22,23, θα βλέπατε ότι το 80-90% αυτών είναι από άλλες χώρες. Να γιατί οδηγήθηκε εκεί η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων αλλά και γιατί τα δημόσια εδώ και κάποια χρόνια έβαλαν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δηλαδή όλοι εσείς εδώ τα παιδιά σας σε ιδιωτικά τα στείλατε και στο εξωτερικό; Θέλω να δω να τα στάζετε ή αλλιώς τα παιδιά σας θα είναι κατώτερης κατηγορίας.... Ντροπή πια, δεν αντιδρούν είναι φυτά με ένα κινητό στο χέρι, αντιδρούν είναι κατευθυνόμενα. Εσείς! να αφήσετε τα παιδιά έξω από τις πολιτικές σας σκοπιμότητες... αφήστε τα να αντιδράσουν!
    Βάλανε βάση εισαγωγής για να μην περνάνε τα" τούβλα" και τώρα θέλουν να πηγαίνουν αρκεί να έχουν φράγκα! Κι αυτό το παραμύθι ότι δε θα φεύγουν έξω φτάνει! Στα πανεπιστήμια μας σπουδάζουν χιλιάδες από Κύπρο αλλά κι από πολλές άλλες χώρες που έχουν ιδιωτικά. Γιατί άραγε, που όλοι έχετε άποψη για τα πανεπιστήμια και οι περισσότεροι εδώ δεν έχετε πάει καν.. κριτές και ξερολες κομματικοποιημεμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι αυριανοί κλασικοί τεμπέληδες της Βέροιας που θα προστεθούν στους εκατοντάδες χασομερηδες της φτωχής επαρχιακής πόλης. Άντε κάνα δύο να γίνουν κομμώτριες, νυχούδες, λουλουδούδες και οι άλλοι μπαριστες και Ντιλιβερι. Τα ελάχιστα μυαλά της πόλης έχουν φύγει Αθήνα ή εξωτερικό. Ελάχιστοι γιατροί πήραν τα ιατρεία των πατεράδων τους αλλά θα βασιλεύει η μιζέρια. Ταγαρια η Βέροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και τα σκυλιά επαναστάτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στους δρόμους οι ταχα μου "καθηγητές", τους μαθητές μη τους μπλέκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φτάνει πια η υποκρισία!
    Πολλά από αυτά τα παιδιά, σε μαθήματα κατεύθυνσης της Γ Λυκείου στο δημόσιο σχολείο, αδιαφορούν στο μάθημα του καθηγητή ή ασχολούνται με τα μαθήματα του ιδιωτικού φροντιστηρίου. Ακόμη, υποτιμούν και αποστρέφουν την συμμετοχή τους στα δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια της Μητρόπολης και του συλλόγου γονέων.
    Όλα γίνονται στο όνομα μίας κατ'επίφαση διαμαρτυρίας και για να χαθούν λίγες ώρες μαθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπεεε μπεεε τουλάχιστον όταν κάναμε εμεις καταλήψεις είχε χιονι και πηγαίναμε κάθε μέσα για σκι αντί να κάνουμε τα εμπόδια στους δρόμους σαν ντουβάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. για τα μη κρατικα σχολεια(φροντιστηρια), αχνα καθηκιτες και μαθητες.αυτοι (δημεγέρτες,δημαγωγοί) που ξεσηκωνουν τον κοσμο εχουν σπουδασει σε μη κρατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άλλη μια ημέρα διακοπών και αργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η συγκέντρωση βρωμάει αριστερίλα περισσότερο και από ψόφιο κουνάβι σε αρωματοπωλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ