Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Τι πιο ωραίο από μια νόστιμη και ζεστή κρεατόσουπα σήμερα που τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Βέροια και η θερμοκρασία έπεσε απότομα;
Αν έχεις λοιπόν μοσχάρι, φτιάξε μια υπέροχη κρεατόσουπα που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
• 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, λαιμός) κομμένο χοντρά καρέ
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο multi
• 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο ζωμό βοδινού
• χυμό από 2 λεμόνια
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και βράζουμε ξαφρίζοντας συγχρόνως για 1 ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει βάζουμε στην κατσαρόλα το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον ζωμό μας. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 20΄-30΄. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο εκτός φωτιάς.
Μπορούμε επίσης να αυγοκόψουμε την σούπα μας.
Τις πατάτες τις βάζουμε λίγο αργότερα για να μην λιώσουν
• 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, λαιμός) κομμένο χοντρά καρέ
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο multi
• 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο ζωμό βοδινού
• χυμό από 2 λεμόνια
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και βράζουμε ξαφρίζοντας συγχρόνως για 1 ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει βάζουμε στην κατσαρόλα το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον ζωμό μας. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 20΄-30΄. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο εκτός φωτιάς.
Μπορούμε επίσης να αυγοκόψουμε την σούπα μας.
Τις πατάτες τις βάζουμε λίγο αργότερα για να μην λιώσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.