Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρεατόσουπα ό,τι πρέπει για το κρύο!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Τι πιο ωραίο από μια νόστιμη και ζεστή κρεατόσουπα σήμερα που τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Βέροια και η θερμοκρασία έπεσε απότομα;

Αν έχεις λοιπόν μοσχάρι, φτιάξε μια υπέροχη κρεατόσουπα που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

• 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, λαιμός) κομμένο χοντρά καρέ
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο multi
• 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο ζωμό βοδινού
• χυμό από 2 λεμόνια

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και βράζουμε ξαφρίζοντας συγχρόνως για 1 ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει βάζουμε στην κατσαρόλα το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον ζωμό μας. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 20΄-30΄. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο εκτός φωτιάς.

Μπορούμε επίσης να αυγοκόψουμε την σούπα μας.

Τις πατάτες τις βάζουμε λίγο αργότερα για να μην λιώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ