Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση στην Ελιά για σημαντικά θέματα της Βέροιας

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Iανουαρίου 2024 στο κέντρο Ελιάς, στην Αίθουσα «Sala» και ώρα 19.00 μ.μ. προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την πόλη μας , όπως:

1.Βορειοδυτική πλευρά Παλιάς Μητρόπολης.

2.Μετάφραση κωδίκων της Μουφτείας Βέροιας.

3.Επαναλειτουργία μουσείου εκπαίδευσης Χρήστος Τσολάκης.

4.Δημιουργία μνημείου ευεργετών και συγγραφέων της Βέροιας.

5.Παλιό Ρολόι.

6.Και άλλα θέματα που απασχολούν την πόλη μας.

Από την προσωρινή επιτροπή Αβραμίδης Ιωάννης, Αντωνιάδης Νίκος, Καλλιγάς Γεράσιμος, Πυρινός Παύλος , Τρομπούκης Αλέξανδρος.

15 σχόλια:

  1. Παλιο ρολοι ?

    Κοιτάμε το μέλλον της πολης με οθωμανικά μνημεία εποχής που ευτυχώς πέρασε
    Ποιος το 2024 θεωρεί αξιοθέατο ενα πετρινο πυργο με ενα ρολοι στη κορφη του ?
    Σημείο αναφοράς η Βεροια εχει την εληα, που θεωρούμε επιτυχία την παραχώρηση της σε μια καφετερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φερτε ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο εδω ρε να κυλισει λιγο χρημα

      Διαγραφή
    2. Η ΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΘΡΑΣΟΣ!

      Διαγραφή
  2. Εάν στηθεί ένα ακόμα απλό και παλιό ρολόι στην πλατεία της Βέροιας δεν θα προσθέσει τίποτα περισσότερο στην Ιστορία της πόλης, ούτε στην τουριστική προβολή της.
    Κοιτάξτε τη Νάουσα, την Κοζάνη, τα Γιαννιτσά, την Ξάνθη κλπ. Κανείς δεν τις επισκέπτεται για το παλιό ρολόι τους ούτε αποτελεί τουριστική ατραξιόν των πόλεων αυτών, διότι είναι απλά ένας πύργος με κάποιο απλό ρολόι ή χωρίς καθόλου ρολόι. Αντίθετα το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, το Παγκόσμιο Ρολόι του Βερολίνου, το Mπιγκ Μπεν στο Λονδίνο, το ρολόι της ροής του χρόνου στο Βερολίνο, το αστρονομικό ρολόι στο Στρασβούργο, το ιδιαίτερο ρολόι της Βέρνης, το τεράστιο ρολόι-κούκος, Τρίμπεργκ της Γερμανίας, του Μονάχου, της Βενετίας, του Γκράτς κλπ με την ιδιαιτερότητά τους, την πρωτοτυπία τους και τον όγκο τους αποτελούν ιδιαίτερα σημεία των πόλεων αυτών με διεθνή αναγνώριση και προβολή.
    Εάν θέλουμε η πόλη να κατασκευάσει κάτι το ιδιαίτερο που να αποτελέσει και τουριστικό αξιοθέατο θα πρέπει να αναζητήσει μια λύση πρωτότυπη, εντυπωσιακή, επιβλητική και το κυριότερο να υπάρχει μια πανοραμική κάμερα 360 μοιρών σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο, διότι δεν υπάρχει ζωντανή εικόνα της πόλης στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα, συγχαρητήρια για την πρόταση.

      Διαγραφή
    2. και εμένα με βρίσκει σύμφωνη, η πρόταση αυτή.

      Διαγραφή
  3. Αν δεν είναι η κίνηση πολιτικά χρωματισμένη με βρίσκουν σύμφωνο όλα και ακόμα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 1:22 μμ . Επίσης θα ήθελα να τονίσω και τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστών όπως χώρος πάρκινγκ και δημόσιες τουαλέτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα οικονομικών πόρων και αυτή την στιγμή υπάρχουν ανάγκες στην καθημερινότητα του πολίτη που χρίζουν ανάγκη για κάποια έργα. Αυτά αύριο θα τονιστούν από εμένα και ας μην ξεχνάμε ότι η Βέροια δεν είναι μόνο το κέντρο. Όλοι σε αυτήν την πόλη πληρώνουμε τους ίδιους φόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SYMFONO 5.55!I GEITIONIA STHN AGIA KYRIAKH THYMIZEI FAVELA TOY RIO OLLOI KTISANE OPOS THELANE(POLEODOMIA APAARADEKTI)APO TO DIMO DEN SYMVAINEI TIPOTA!OI DROMOI EXOYN 1,5M PLATOS KAI TA SUV TON 5M MHKOS KAI 1 TONO NTAILIKI STO PARKARISMA KAI SYMPERIFORA TON KATOIKON TIS PERIOXIS- POLITES TRITIS KATIGORIAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί μιλάτε μόνο για τον τουρισμό ; Μόνο πώς θα προσελκύσουμε τους τουρίστες πρέπει να μας νοιάζει ;Οχι να έχουμε εμείς οι κάτοικοι μια όμορφη καθημερινότητα; Ας δούμε σε μας τι αρέσει λοιπόν . Και προσωπικά πιστεύω ότι αν είναι να κατασκευαστεί το Ρολόι πρέπει να γίνει με υλικά και στυλ που παραπέμπει στην ιστορία της πόλης και στην παράδοση . Η Οθωμανική κατοχή ειναι μέρος της ιστορίας μας και δεν μπορούμε αυτό να το διαγράψουμε , κι εξάλλου ένα ρολόι δεν θεωρείται οθωμανικό κτίσμα .Αντί λοιπόν να αντιγράφουμε άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες (δεν μας φτάνει που έχουμε εξαμερικανιστει τελείως σε πολλούς τομείς;) ας ψάξουμε λίγο τις δικές μας ρίζες και ιστορία , που είναι πολύ πλούσια . Αλλιώς, αν είναι να κάνουμε ένα Ρολόι -σετακι με το μοντέρνο μνημείο-ενυδρειο από δίπλα , ας μένει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχήν ο πύργος που υπήρχε παλιά ήταν χωρίς ρολόι αλλά με καμπάνα που χτυπούσε κάθε ώρα δεν ήταν Οθωμανικό αλλά κατασκευάστηκε επί της Σέρβικής τοπικής κυριαρχίας (Δουσάν).
      Κατά δεύτερον αν αυτό που θα γίνει είναι πρωτότυπη, εντυπωσιακή, επιβλητική κατασκευή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αντιγραφή χωρίς τα δικά μας τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.
      Και η Ακρόπολη έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά δεν μοιάζει με τις πυραμίδες της Αιγύπτου και είναι μοναδική στον κόσμο.
      Τα παραπάνω παραδείγματα παγκόσμια ρολόγια δεν ειπώθηκαν για αντιγραφή αλλά για να δηλώσουν το πρωτότυπο, το εντυπωσιακό και το επιβλητικό.
      Να μην μπερδεύεις τα πράγματα.

      Διαγραφή
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ( ΕΣΤΩ ΩΣ ΙΔΕΑ) ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΑΤΟΥ" ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΤΥΠΟΥ " ΠΑΛΙΟ ΩΡΟΛΟΙ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" ΚΤΛ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΥΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Βέροια και οι γύρω πόλεις ,Γιαννιτσά, Έδεσσα, Νάουσα παρουσίασαν τη μεγάλη ανάπτυξη που τις απομάκρυνε απο τη μιζέρια της φτώχειας και της στασιμότητας δεκαετιών απο τα τελη του '60 εως και το 1990 περίπου και αυτό το θαύμα το οφείλουμε στη γη μας και κυρίως στο ΡΟΔΑΚΙΝΟ και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις γύρω από τα φρούτα ( ΡΟΔΑΚΙΝΟ) .
    Η Νάουσα είχε και το μεγάλο πλεονέκτημα της υφαντουργίας, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις με βιοτεχνίες που ανθούσαν μεχρι το 1992.
    Το ροδάκινο ότι είχε να δώσει το έδωσε, ότι και να λένε οι ειδικοί (αν λένε κιολας) , ότι θετικά μέτρα και αν παρθούν, ότι βελτιώσεις και αν γίνουν, από το ροδάκινο... ΤΕΛΟΣ!
    Στο ορίζοντα δεν φαίνεται τίποτα. Προτάσεις - ενέργειες με σοβαρές ελπίδες για ανάλογη πρόοδο και ανάπτυξη, πυκνή... ΟΜΙΧΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πόλη είναι ήδη τουριστικός προορισμός το λένε οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Δεν είναι τουριστικός προορισμός για πολυήμερες διακοπές, άλλο αυτό.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αναζητούμε και άλλα θέματα που θα ομορφύνουν την πόλη και θα τραβήξουν κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Τώρα φίλε ροδακινοπαραγωγέ παρατηρούμε μεγάλη άυξηση στη μπάμια.. ασε το ροδάκινο για τους βλάκες!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ