Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών


Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, η νέα απόφαση με την οποία καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών και στα φροντιστήρια (στα σχολεία έχει καταργηθεί εδώ και κάποια χρόνια).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 απόφαση με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών».

Με την συγκεκριμένη ΥΑ καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Η εν λόγω απόφαση έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.

7 σχόλια:

  1. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστή ή όχι η απόφαση, αλλά το ύφος της . Το "αποφασίζομεν" το έχει, το "και διατασσομεν " της λείπει ! Και μάλιστα
    νωρίς- νωρίς, δύο μέρες πριν τη γιορτή...Φαντάζομαι δε ότι η δημοσίευση της θα γίνει μετά τη γιορτή . Προκαλώντας σύγχυση σε όσα φροντιστήρια σκόπευαν να παραμείνουν κλειστά, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δύο με τρία χρόνια που έχει καταργηθεί δεν είναι φετινή απόφαση

      Διαγραφή
    2. Έχει όντως καταργηθεί ως αργία στα σχολεία, γίνονται μόνο δίωρες εκδηλώσεις . Αλλά αυτό με τα φροντιστήρια είναι κάτι καινούργιο, απόδειξη ότι πριν τρεις μέρες έβγαλε ανακοίνωση η ένωση φροντιστηρίων ότι θα παραμείνουν κλειστά. Ίσως όταν κατήργησαν την αργία στα σχολεία να ξέχασαν να την καταργήσουν και στα φροντιστήρια (!)

      Διαγραφή
  2. Είμαστε στη φάση της ολικής επανεκκίνησης για την "Νέα Εποχή" και οι φωστήρες της Ορθοδοξίας είναι ξεπερασμένοι, δεν χρειάζονται, όπως και το ράσο, που αγωνίστηκε για να γίνει κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αποφασίζομεν κ διαταζομεν δεν το αντιληφθηκατε νωρίτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ο παραπάνω σχολιαστής έχει απόλυτο δίκιο
    Πρέπει να ειδοποιηθουν τώρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές
    Ότι τελικά έχουμε μαθήματα.Βεβαια την υπουργό δεν την νοιάζει πως θα ειδοποιηθουν όλος αυτός ο κόσμος.
    Σίγουρα ποτέ δεν δούλεψε σε φροντιστήριο για να ξέρει τη προκάλεσε
    Τρεις μέρες πριν την εορτή.
    Μπαχαλο.
    Συγνώμη για τη έκφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα φροντιστήρια είχαν την καλή διάθεση να τιμήσουν την εορτή, αλλά βλέποντας τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν κανονικά, άλλαξαν την αρχική τους απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ