Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλπάκης: «Ή εμείς ή το ΠΑΣΟΚ» - «Ναι» στην πρόταση για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές


Τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Βεροιώτης πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος

Την πρόταση Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση για τη μεγάλη κεντροαριστερά και την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, στηρίζει ο Στέργιος Καλπάκης, ο Βεροιώτης πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Να είμαστε προσεκτικοί. Γιατί μπορεί να έχουμε πλέον τη Νέα Αριστερά εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά φαίνεται ότι έχουμε νέα αριστερόμετρα εντός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε» τόνισε, μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Στεργιος Καλπάκης και πρόσθεσε: «Να κάνουμε το βήμα. Να μην φοβηθούμε. Και υπάρχει ένας μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε ότι η θέση αυτή είναι πλειοψηφική στη βάση του κόμματος. Να δώσουμε το λόγο στα μέλη με ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Στέργιου Καλπάκη:

Στηρίζω την πρόταση Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση για τη μεγάλη κεντροαριστερά και την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Την άποψη μου αυτή τη στηρίζω σε δυο παραδοχές:
Η πρώτη παραδοχή αφορά στο ποιος θα είναι ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ και άρα θα έχει τον πρώτο λόγο την επόμενη ημέρα στον προοδευτικό χώρο. Άρα οι σχέσεις μας με το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ανταγωνιστικές. Ή εμείς ή το ΠΑΣΟΚ.

Και δεν πρέπει να γίνεται καμιά κουβέντα για συνεργασία πριν τις ευρωεκλογές, εκτός πια αν δεν έχουμε πάρει κανένα μήνυμα από το στραπάτσο της απλής αναλογικής.

Η δεύτερη παραδοχή αφορά αυτό που πρώτος είδε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι οι πολίτες που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με 36% και το 2019 του έδωσαν 32% είναι στην πλειοψηφία τους κεντροαριστεροί, όχι ριζοσπάστες αριστεροί.

Και σήμερα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος. Δεν είμαστε στην εποχή του ριζοσπαστισμού των μνημονίων και των πλατειών αλλά σε μια εποχή που η ανασφάλεια της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, των πολέμων οδηγεί τον κόσμο να ζητάει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Κι εμείς πρέπει να δώσουμε προοδευτικές αριστερές λύσεις. Όσο κλεινουμε τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα, θα αφήνουμε τον Μητσοτάκη να διεισδύει στο κέντρο και τον Ανδρουλάκη στην κεντροαριστερά.

Σε όλες τις έρευνες η πλειοψηφία δηλώνει ότι είναι κεντροαριστερά και κέντρο, αλλά μας είπε χθες ο Κώστας Αρβανίτης ότι δεν υπάρχει κεντροαριστερά. Οι μισοί Έλληνες λένε ότι είναι κεντροαριστεροί, αλλά «δεν υπάρχει κεντροαριστερά». Και μας είπε ότι η κεντροαριστερά είναι ο Σημίτης και η Καϊλή. Άκουσον άκουσον. Αυτές οι εκφράσεις προσβάλουν τον προοδευτικό κόσμο που μας έχει ψηφίσει, που μας ψηφίζει και που θελουμε να μας ψηφίσει.

Εμείς θελουμε να εκφράσουμε όλο τον κόσμο και την Αριστερά και την κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Όλους. Και για να τους εκφράσουμε όλους πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Να μην αυτό-περιοριζόμαστε.

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνουμε αυτή τη συζήτηση:

Ο πρώτος είναι με πολιτικά επιχειρήματα. Εδώ λένε κάποιοι σύντροφοι ότι θα είναι πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός ο ρόλος μας στην Ευρωπαϊκη Αριστερά για να είμαστε η γέφυρα με την Σοσιαλδημοκρατία και τους Πράσινους. Αυτόν τον ρόλο πράγματι τον υπηρετούσαμε αποτελεσματικά όταν ημασταν ένα κόμμα του 32% με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό να πηγαίνει ως παρατηρητής στους ευρωσοσιαλιστές. Σήμερα όμως είναι άλλοι οι συσχετισμοί. Αναρωτιέμαι λοιπόν σήμερα. Μήπως αντί για γέφυρα, ο κόσμος να βλέπει ότι απλά πατάμε σε δυο βάρκες; Και δεν μπορείς να πατάς για καιρό σε δυο βάρκες γιατί κάποια στιγμή θα πέσεις μέσα. Και όπως είπα και πριν, ο κόσμος θέλει σταθερό καράβι, ειδικά σε εποχή μεγάλης αναταραχής.

Ο δεύτερος τρόπος για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση είναι με «επιχειρήματα Ομπρέλας». Τι έκανε τόσα χρόνια η Ομπρέλα; Έψαχνε σε όσους υποστηρίζουν την διεύρυνση και την κεντροαριστερή στροφή κάποιο σκοτεινό σκοπό. Ότι δήθεν ήθελαν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιό. Αυτά ακούγαμε από το 2019 στις οργανώσεις όσοι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρυνση.

Δεν υπήρξε ΚΕ, ΠΓ, Συνέδριο, Συνδιάσκεψη - που παίρναμε τις αποφάσεις για τη διεύρυνση - που να μην έχει ειπωθεί από στελέχη της Ομπρέλας ότι τάχα θα πάθουμε ό,τι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Ποιος είπε το ίδιο χθες; Ποιος χρησιμοποίησε την ίδια κινδυνολογία; Ο Κώστας Αρβανίτης.

Να είμαστε προσεκτικοί. Γιατί μπορεί να έχουμε πλέον τη Νέα Αριστερά εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά φαίνεται ότι έχουμε νέα αριστερόμετρα εντός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

Να κάνουμε το βήμα. Να μην φοβηθούμε. Και υπάρχει ένας μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε ότι η θέση αυτή είναι πλειοψηφική στη βάση του κόμματος. Να δώσουμε το λόγο στα μέλη με ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα όπως προβλέπει το καταστατικό μας.

28 σχόλια:

  1. Σε αυτήν την χώρα χορτάσαμε σοσιαλισμό και δημοκρατία έλεος πια φτάνει τόση ανοησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιο θέατρο παίζει ο κύριος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρέψου νεαρέ.
    Εσείς ποιοι εσείς ;
    Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι έχετε πάθει ;
    Δεν είσαι σε θέση να απειλείς, για αυτό πάθατε ότι πάθατε. Αυτή η πολιτική αλαζονεία σας έφαγε και σας τρώει ακόμα.
    Σοβαρέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κατάλαβες τι έπαθες;

      Διαγραφή
    2. στον Ανώνυμος15 Ιανουαρίου 2024 στις 10:24 μ.μ.
      σταμάτησα να χτυπώ το νταούλι για να χορεύουν οι Ευρωπαίοι, σταμάτησα να βγάζω 60 ευρώ από την τράπεζα και ξαναπήρα αύξηση στη σύνταξη και το κυριότερο, απαλλάχτηκα από τους επικίνδυνους ερασιτέχνες, όλα τα άλλα τα παλεύω καλύτερα από πριν.

      Διαγραφή
    3. Στον 8:34 τώρα βάραινε οι Ευρωπαίοι νταούλι και χορεύεις καρσιλαμα,όσο για τα 60€ που σταμάτησες να βγάζεις είναι γιατί δεν έχεις πλέον ούτε αυτά στα πήρε ο Κούλης ,ξαναπηρες αύξηση λόγω μαξιλαράκι που άφησε ο τσιριζα ( όπως τον λες), και πλέον έμπλεξες με επαγγελματίες επικοινωνιολόγους που στα περνούν ( ρεύμα, καύσιμα ,ακρίβεια,κτλ) και σε έκαναν να πιστεύεις ότι το παλεύεις ,αφελή μου άνθρωπε.

      Διαγραφή
  4. Τι γυρεύετε εσείς κομμούνια στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντωμεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την τρίτη θέση με το κκε. Άσε που γέμισαν οι εκκλησίες με νεοδημοκράτες που ανάβουν κεριά στον Κασσελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον τα κεριά είναι για τον Κούλη μπας και δώσει κανένα pass και την βγάλουνε και φέτος.

      Διαγραφή
  6. Βρε καλώς το παιδί. Πού χάθηκες; Καιρό έχουμε να γελάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο σύριζας θα πάρει 3.000.000 € από την Κρατική επιχορήγηση. Όσοι έμειναν, για αυτό το λόγο έμειναν. Στη Νέα Αριστερά, σου λέει, δεν θα έχει μπικικίνι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον είσαι με αυτούς που φεσωσαν το κράτος με 1 δις;

      Διαγραφή
  9. Αυτό το παιδάκι δεν γνωρίζει τι θα πει εργασία και ένσημο, και έχει το θράσος να μας μιλάει κι όλας ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με σχόλια δεν διορθώνεται τίποτα . Μόδα κι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν σε ή σας βλέπει πλέον το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέχασε που ερχόταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κονίτσης παρακαλώντας για κανένα αξίωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο καημένος ο Συριζαίος που απαντάει στο κάθε σχόλιο με (εξυπνάδες) φαίνεται έχει πάρει εργολαβία τη διάσωση του κόμματος. Μόνο που δεν ξέρει ότι δεν κλ@νει ο πεθαμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι συριζαιος και δεν με ενδιαφέρει αν κλάνει ο οποιοσδήποτε,ούτε λέω εξυπνάδες που ένας κοντόφθαλμος τις θεωρεί,απλά μια παροιμία λέει * είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα*. Ξυπνήστε ρε σας βιάζουν ,το βλέπετε στον καθρέπτη σας και νομίζετε ότι βλέπετε τσόντα.

      Διαγραφή
  14. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ : Κάποιος ντύνεται Μέγας Ναπολέων καβαλα ένα άλογο, τον λέμε ψυχοπαθή και τον στέλνουμε στο Δρομοκαιτειο. Κάποιος αντιγράφοντας τα γυναικεία πρότυπα, ντύνεται με φούστα και τακούνια, φοράει Στρινγκ, λεπταίνει τη φωνή του, δεν τον λέμε ψυχοπαθή,αλλά θέλουμε να του εμπιστευτούμε ανήλικα παιδιά. Βρες το λάθος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που κολλάει το σύριζα και το ΝΔ; δεν υπάρχουν αντίθετοι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις; οι μισοί ευρωπαιοι ηγέτες είναι λοατκι και όλοι ανεξαιρέτως πλην μιας δύο περιπτώσεων υπέρ του δεύτερου παραδείγματος σου. Το λάθος ψαξτο μέσα σου όταν δίνεις εντολή κυβέρνησης.

      Διαγραφή
  15. Τετοιο λάθος ούτε μέσα μου υπάρχει ούτε στη φύση από καταβολής κοσμου υπήρξε ποτέ που είμαι μέρος της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποια εντολή κυβέρνησης, ποιοι Ευρωπαίοι βρε αλλοπαρμενοι και διεστραμμένοι. 70 χρόνια ζωής έχετε, αν έχετε και υψώνετε ανάστημα ενώπιον ποιού; Ευρωπαίοι ηγέτες λέει ο Ευρωπαίος νεκρός και δεν το ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ