Οι απόψεις στα διάφορα ποστ ποικίλουν, άλλοι κατηγορούν την γυναίκα που, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά - ψυχιατρικά προβλήματα τεκνοποιεί χωρίς να ακολουθεί την αγωγή της, άλλοι κατηγορούν το οικογενειακό περιβάλλον που, ενώ γνώριζε δεν ήταν κοντά της, άλλοι τις κοινωνικές υπηρεσίες που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, άλλοι τους δασκάλους στα σχολεία για τα φαινόμενα βίας και τις ομάδες μπουλινγκ που δημιουργούνται, άλλοι τη χρήση των social media και την επιρροή τους στους νέους και άλλα πολλά βέβαια τα οποία κατά καιρούς διαβάζουμε.
Ανήκοντας λοιπόν σε μια δομή όπου ασχολούμαστε εξ αντικειμένου με περιστατικά βίας και κακοποίησης νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε πάνω στα τελευταία γεγονότα.
Κάθε μια τέτοια είδηση, σωματικής βλάβης ακόμη και απώλειας ανθρώπινης ζωής μας γεμίζει με ένα τεράστιο «γιατί», «γιατί δεν ήρθες όσο ακόμα μπορούσες να σώσεις κάτι». Γιατί ενώ πιθανόν γνωρίζεις την ύπαρξη αντίστοιχών δομών με την δική μας, δεν πίστεψες ότι θα μπορέσεις να βοηθηθείς.
Πολλές οι εκστρατείες, οι δράσεις αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό να ενημερώσουν και να ενδυναμώσουν πιθανόν την κάθε μία, τον κάθε έναν, ώστε να πιστέψει ότι δεν είναι μόνος του, ότι υπάρχουν δομές που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να βγει από μία δύσκολη συνθήκη.
Και εδώ τελικά έρχεται η απάντηση πως δεν μπορεί κανένας μόνος του, ούτε οι δύο ή οι τρεις να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται όλοι μαζί να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γονείς, πολίτες, φορείς, δομές, σχολεία, κοινότητες, κράτος. Σε αυτό το σημείο όλοι εμείς που ασχολούμαστε με ζητήματα κοινωνικής παθογένειας ερχόμαστε αντιμέτωποι πολλές φορές με μια ματαίωση των όσων με μεγάλο ζήλο και προσπάθεια προσπαθούμε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε.
Αλλά τελικά αυτό που μας εμπνέει και μας ενισχύει, ώστε να συνεχίζουμε το έργο μας, είναι όλες αυτές οι γυναίκες που βοηθήσαμε και τελικά τα κατάφεραν, όλα αυτά τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από ένα περιβάλλον όπου ασκούνταν ενδοοικογενειακή βία. Μία γυναίκα που μπόρεσε ξανά να σταθεί στα ποδιά της και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο, ανεξάρτητη πλέον από τον εκφοβισμό. Δεν είναι στιγματισμός, δεν είναι αδυναμία, δεν είναι ντροπή! Οφείλεις να το κάνεις για τον εαυτό σου, να σε φροντίσεις, να μην σε αφήσεις έρμαιο των καταστάσεων που βιώνεις, οφείλεις να προστατεύσεις εσένα και πιθανόν τα παιδιά σου που εξαρτώνται από εσένα. Οφείλεις να θυμηθείς πως δεν είσαι υπεύθυνη για ό,τι σου συνέβη, αλλά είσαι υπεύθυνη που συνεχίζεις να το ζεις!
Βγες από την αδράνεια, το φόβο και την αναβλητικότητα σήμερα και μίλα!
Κάνε το πρώτο βήμα για τη ζωή σου και απευθύνσου στο Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»
Ο Ξενώνας Βραχείας Διαμονής της δομής μας, τηρώντας απολύτως το πρωτόκολλο κανόνων εχεμύθειας και απορρήτου, αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας (και μητέρας - παιδιού) ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, κοινωνικής, οικονομικής επιφάνειας, πεποιθήσεων κ.ο.κ., και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στέγη, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική, παρέχοντας τη δυνατότητα σταδιακής ενδυνάμωσης και ομαλής κοινωνικής, ακόμη και εργασιακής επανένταξης, στο μέτρο του εφικτού.
Μη χάνεις την ελπίδα σου. Μη χάνεις χρόνο!
Τηλεφώνησε τώρα στην 24ωρη γραμμή υποστήριξης του «Έρασμου» 2331074073
Στείλε μήνυμα στο email: erasmos.veria@gmail.com
Έλα στα γραφεία μας, Μ. Αλεξάνδρου 17 Βέροια
Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00
Για την Επιστημονική Ομάδα της δομής
Η Κοινωνική Λειτουργός - Ολυμπία Λαζαρίδου
Βγες από την αδράνεια, το φόβο και την αναβλητικότητα σήμερα και μίλα!
Κάνε το πρώτο βήμα για τη ζωή σου και απευθύνσου στο Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»
Ο Ξενώνας Βραχείας Διαμονής της δομής μας, τηρώντας απολύτως το πρωτόκολλο κανόνων εχεμύθειας και απορρήτου, αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας (και μητέρας - παιδιού) ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, κοινωνικής, οικονομικής επιφάνειας, πεποιθήσεων κ.ο.κ., και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στέγη, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική, παρέχοντας τη δυνατότητα σταδιακής ενδυνάμωσης και ομαλής κοινωνικής, ακόμη και εργασιακής επανένταξης, στο μέτρο του εφικτού.
Μη χάνεις την ελπίδα σου. Μη χάνεις χρόνο!
Τηλεφώνησε τώρα στην 24ωρη γραμμή υποστήριξης του «Έρασμου» 2331074073
Στείλε μήνυμα στο email: erasmos.veria@gmail.com
Έλα στα γραφεία μας, Μ. Αλεξάνδρου 17 Βέροια
Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00
Για την Επιστημονική Ομάδα της δομής
Η Κοινωνική Λειτουργός - Ολυμπία Λαζαρίδου
Είδαμε τι κάνατε και με την κοπέλα που το έριξε στο ποτάμι που την παρακολουθούσε κοιν λειτουργός …
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως αν δεν βγαίνατε τόσες φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα που η ποιότητα τους δεν αποτελεί και εγγύηση για την κοινωνία μας, ιδιως όταν τρώνε ο ένας τον άλλο, να σας εμπιστεύονταν και οι ομάδες της κοινωνίας που είναι ανήμπορες. Όλοι στις υπηρεσίες επίδειξη κάνετε του εαυτού σας και των επισήμων , γιατρός να τους κάνει επίσημους όλους αυτούς. Οι τραυματισμένοι άνθρωποι σε τι να σας εμπιστευτούν εσάς; Κάντε την αυτοκριτική σας πρώτα και μετά θα καταλάβετε και το πρόβλημα των συνανθρώπων σας... Είστε στον κόσμο σας. Άρχισαν τώρα και οι κοπες της πιτας, άντε δηλώσετε παρόν όλοι οι απόντες. Όχι βέβαια ότι πρέπει να αμφισβητείται το παραπάνω πρόσωπο της παραπάνω υπηρεσίας , γενικά μιλάμε για τις θέσεις εργασίας των προγραμμάτων ΕΣΠΑ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι μόνο, εδώ ιερείς, μητροπολίτες που είναι υποτίθεται επίσκοποι, φύλακες του ποιμνίου που στις μέρες μας υποφέρει και στερείται κατήχησης, έχουν λυσαξει να βγάζουν φωτογραφίες μέσα στη θεία λειτουργία λες και ο φακός θα συλλάβει το Αγίο Πνεύμα, που έτσι κι αλλιώς απουσιάζει από αυτούς! Που να βρουν οι άνθρωποι εμπιστοσύνη και πρότυπα; Άντε ορισμενοι χαμένοι και χαμένες που πρώτα πρέπει να καταλάβετε ότι βλαπτετε ανθρώπους και όχι μόνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν την ξέρω προσωπικά την κοινωνική λειτουργό για να την κρίνω. Εσύ την γνωρίζεις ή κρίνεις μόνο από τις φωτογραφήσεις ;
ΔιαγραφήΕξαιρέθηκε η συγκεκριμένη και δεν αμφισβητήθηκε, γενική ήταν η προσέγγιση ,αν διαβάζατε πιο προσεκτικά
ΔιαγραφήΠραγματικά πώς να πας πλέον να κλάψεις μέσα στην εκκλησία, να ζητήσει παρηγοριά από τον Θεό η χήρα, το ορφανό, ο άρρωστος,ο άνεργος , ο πονεμένος, θα πρέπει να έχει στο νου του τις πόζες, αλλά όχι αυτές δεν είναι για αυτούς είναι για τους πρωταγωνιστές!
ΔιαγραφήΕίναι ένας πιτσιρικάς 16 ετων στο Μακροχώρι, που οδηγεί μοτοσυκλέτα επικίνδυνα, κανει σούζες ,τρέχει υπερβολικά χωρίς φυσικά να έχει αδεια οδήγησης, έχει υποχρέωση η πολιτεία (τροχαια) να τον συνετίσει ζουμε σε οργανωμένη κοινωνία (τρομάρα μας).
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τις εκστρατείες ,σε εμας που έχουμε πρόσωπα που χρήζουν προστασίας ,τις βλέπουμε σαν δημοσιες σχέσεις μεταξύ σας.(δημαρχος-δεσποτης-ταξιαρχος-αντιπεριφεριαρχης-συμβουλοι και κυριες που δε χρειάζοντε την βοήθεια σας)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΕ.
Ενα γραφείο με 2 aircondition και 5 υπάλληλους δεν λύνει τέτοιας υφης προβλήματα.
" Σαράντα σβέρκοι βοδινοι με λαδωμενες μπούκλες, σκεμπεδες , σταβροθολωτοι και βρώμιες ποδαρουκλες, ξετσιπωτοι, ακαματηδες, τσιμπούρια και κορεοι, ντυμένοι στα μαλάματα και επίσημοι και ωραίοι "
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστας Βάρναλης
Σαράντα λύκοι με προβιά καθένας γουρουνοπουλο, καθένας νταμιτζανα κι απε ρεβαμενοι βαθιά ξαπλώσανε στο τζάκι κι αβασταγες ενιωσανε φαγουρες στο μπατζακι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟξ' ο κοσμακης φώναζε : " πεινάμε τέτοιες μέρες" γέροντες και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες κ' οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυραίοι άνοιξαν τα παράθυρα και κραξαν: είστε αθεοι.
Κώστας Βάρναλης
Ξερολίαση... αυτή η μάστιγα στην Ελλάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθείς έχει άποψη για τα πάντα.. κρίνει και κατακρίνει τους πάντες εκτός του εαυτού του. Άραγε γνωρίζει κανείς εκ των ανωτέρω επικριτών το πραγματικό έργο του εκάστοτε φορέα ή δομής; το έργο τους, την αποτελεσματικότητα, τα περιστατικά, τα μέσα, τη χρηματοδότηση, τα παράπονα, τις ενέργειες για βοήθεια από το κράτος κλπ... κατά πάσα πιθανότητα ΟΧΙ. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να ακυρώνει τις προσπάθειες αυτών των δομών και το λειτούργησαν που επιτελούν.
Αν κριναμε τους εαυτούς μας με την ίδια αυστηρότητα που κρίνουμε τους άλλους, σίγουρα η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη.
*λειτουργημα
ΔιαγραφήΤι επιφανειακή η παρέμβαση σου. Δεν μπορεί να κρίνει άνθρωπος που έχει στην προστασία του άνθρωπο , όπως γράφει; Ποιος ξέρει τι έχει ζήσει μέχρι να ωριμάσουν οι δομές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου πουν ότι δομή συμβούλεψε ασθενή ότι μπορεί να μείνει μόνος μακρυά από το περιβάλλον του και αυτός μετά αυτοκτόνησε τι θα πεις;
Αν λοιπόν έχουν προβλήματα και ελλείψεις και καθόλου βοήθεια στο έργο τους, όλα αυτά ας προβάλλουν σε κείμενα διαμαρτυρίας και όχι φωτογραφίες και επιδείξεις και θέατρο με επίσημους . Είδες που ήρθες στα λόγια των επικριτών;
Ότι επιφανειακή είναι η δική μου παρέμβαση και όχι όσων μιλούν αφοριστικά για όλες τις δομές συλληβδην μη έχοντας εικόνα τον όγκο των περιστατικών που αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα που συναντούν... ποσω μάλλον όταν κάποιος έχει "παραπονο" από συγκεκριμένο φορέα και τους ακυρώνει όλους.
ΔιαγραφήΥΓ Ειλικρινά δε κατάλαβα σε ποιο ακριβώς σημείο ήρθα στα λόγια των επικριτων.....
Ας μην πούμε ότι μόνο ένας στενός νους ίσως δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει, ας πούμε ότι είναι απρόσεκτος και δεν αντέχει την κριτική ιδιως ανθρώπου αμεσου ενδιαφέροντος." Φύγε κακό από τα μάτια μου " ο άνθρωπος που υποφέρει και δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει σύμφωνα με σαςεεε;Αφού λοιπόν έχουν προβλήματα οι δομές στο έργο τους να δημοσιεύουν τα προβλήματα τούς κι τις ανάγκες τους, τα αιτήματα τους , ώστε καθαρά και ξεκάθαρα να καταλαβαίνει ο κόσμος ποιον μπορεί να εμπιστευτεί και πόσο ,γιατί με τις ελλείψεις τις δικές τους εύκολα συμπεραίνει ο κοινός νους τι αποτελέσματα επιφέρουν . Όλες οι δομές κι όχι μια των παραπόνων. Στην Ελλάδα ζείτε; Και η κριτική είναι πιο ήπια από καταγγελίες που δικαιούνται οι πολίτες να κάνουν , για αυτό σας λένε φτάνει με την υποκρισία. Αν δεν αντέχετε κριτική πως θα αντέξετε να λύσετε δυσεπίλυτα προβλήματα πολιτών και ιδίως ασθενών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμπέρασμα: πρώτα να καταλαβαίνουμε κακά καλά τι διαβάζουμε και μετά να βάζουμε απέναντι μας ανθρώπους . Όλοι όμως κάθε μέρα ξέρουμε τι πρόσωπα συναντούμε σε δομές, υπηρεσίες, τα φωτεινά παραδείγματα πάντα είναι λίγα και υποφέρουν κι αυτά .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι λοιπόν, σαν ενεργός πολίτης, να παρευρισκεστε στις δράσεις και τις ενέργειες των φορεων/δομών, ώστε να ασκείτε την εποικοδομητική κριτική σας προς βελτίωση της κατάστασης...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ. Επειδή υπονοήθηκε πως αποτελώ μέρος κάποιου αντίστοιχου φορέα... ουδεμία σχέση έχω.
Καλή σας συνέχεια!
Κι εσείς το ίδιο λοιπόν, να ασκείτε επικοδομητικη κριτική είτε είστε είτε δεν είστε ενεργός πολίτης, Οι λίγοι ενεργοί πολίτες είναι ευχαριστημένοι όπως κι εσείς, οι άλλοι που είναι στην φτώχεια και την ανέχεια δεν θα βρουν χρόνο ,να τους συγχωρείτε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αφού δεν είστε λοιπόν μέρος κάποιου φορέα και επομένως δεν έχετε και πλήρη γνώση, γιατί λοιπον τετοιος ζήλος και μάλιστα χωρίς κατανόηση και προτείνετε να πάμε ως ενεργοί πολίτες στις δομές να κάνουμε κριτική ; Τέλος πάντων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά γελοίο να έχει χαθεί ένα αθώο πλάσμα, επειδή άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο δεν κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε ή/και θα έπρεπε, και την ίδια στιγμή σε αυτό το κείμενο ζήτημα να υπάρχει μια φορά η λέξη "παιδί". Δεν ξέρω αν το μαθαίνετε από εμένα, αλλά οι γυναίκες δεν είστε το κέντρο του σύμπαντος, και επίσης εκτός από ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ έχετε και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σας βαρέθηκε το σύμπαν. Τέλος στην θυματοποίηση. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Καλή αρχή με την παραδοχή ότι εδώ είχαμε μια ανίκανη μητέρα και καμία πρόνοια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος