Σκοπός της δράσης ήταν να ενθαρρύνει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής και συμβολής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της έμφυλης σχολικής βίας.
Η ψυχολόγος του Κέντρου, κα. Έφη Τσαπαροπούλου, μίλησε για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης που παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες και παρουσίασε στους συμμετέχοντες/-ουσες εκπαιδευτικούς το Βιωματικό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Κέντρο, κατά το τρέχον σχολικό έτος, σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ημαθίας, με θέμα την Έμφυλη Βία στο Σχολικό Περιβάλλον σε μαθητές/-τριες Α΄ Γυμνασίου και την Έμφυλη Βία στις Συντροφικές Σχέσεις σε μαθητές/-τριες Α΄ Λυκείου.
Στη συνέχεια, η νομική σύμβουλος, κα. Σταυρούλα Λυμούση, παρουσίασε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο και στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συχνά γίνονται μάρτυρες περιστατικών, όπου οι ανήλικοι πρωταγωνιστούν είτε ως θύτες, είτε ως θύματα. Ακολούθησε συζήτηση για τις δυσκολίες στη διαχείριση των περιστατικών και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους.
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Οι πιο αδιάφοροι εκπαιδευτικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι τυχαίο που τους κάνουν σεμινάρια.
Τουρίστας μαθητής; Έτσι είναι. Όταν είσαι άχρηστος, πάντα σου φταίνε οι άλλοι.
Διαγραφήαχρηστοι μαθητές πληρώνουν οι γονείς να τα σπουδάσουν και μετά τους δίνουν και τα μαγαζιά τους και τα κλείνουν, όχι σαν εμάς που τα κλέισαμε μόνοι μας!
ΔιαγραφήΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΉΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΔΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφή